Nie wiem czy klub/lokal Kocynder dalej działa, dawno w Chorzowie nie byłem.
Nazwa pochodzi od tytułu przedwojennego odpowiednika Szpilek pod wodzą Stanisława Ligonia który przyjął pseudo Karlik z Kocyndra.
Byla kiedys seria"jazz w Kocyndrze".Te plyty wydawal bodaj “Klub Czarnego Krązka”.Nie bylem jednak czlonkiem,szczegółów nie pamietam…
Moja kuzynka,jeszcze w latach 80-tych byla bardziej na bieżąco…
Czyli tam chyba byla jakas"dluzsza" historia.Chocby zwiazan z nazwą,dosyc niezwyczajną
Edit!
Przepraszam,pokićkało mi sie.Bialy kruk czarnego krążka to inna seria.A"Jazz w Kocyndrze"byl przede wszystkim,cyklem koncertów.Na plytach ukazywalo sie tylko"male co-nieco".
Ten “telefon do przyjaciela”,wynaleziony przez"Milionerow" bodaj,to w sumie,fajny pomysł!
Aguafiestas psiakrew forum jest i bedzie
formula sie zmienia ale niszowe fora maja racje bytu
Siedem…
Ja sie tylko drocze…
Ale nie sposob nie zauważyc ze troche sami siebie oszukujemy.
Ale uczesnictwo zaliczone na poziomie.Nie to co ja kiedys o jakichs glistach.Mialem 3 i wciaz mi to gdzies tam,pod sufitem zostalo
Ale to było na zamówienie Verci!!!
To niczego nie zmienia
Brakuje tutaj quizow ktore cos wnoszą.Wiem jaki to wysilek i jak trudno poruszac sie w obcych na codzień,tematach…
Ale szkoda…
I tak mnie nie przebiles
Quiz to i na zero mi wychodzi ale zabawa jest
Mam rozumiec ze skonczylas na zerze???
Eeeeee…
[…no ale mamo gdzie są te pieniadze…Mama wie…
No ale mamo…
No muszą byc!..}
Jedno piwko,jedno piwko z korzeniami
Nie ten konkretny test
Piwo grzane z korzeniami to lekarstwo i to niedobre
Mimo wszystko,jestem ciekaw jaki temat skonczyłas na zerze…
Na tym forum, z Gazety Wyborczej
Ale jaki temat?
No ja bym cos takiego zapamietal…
Oj szukac nie bede, na poczatku forum, albo jeszcze na starym?
Wyjatkowo mi pytania nie podeszly, za duzo sportu i jakichs pytan o egzotyczne gatunki muzyczne. Typu rap i techno to bylo? A celnosc strzelecką wykazalam zerowa
10 / 16 nie jest żle
Ufff…Skoro rap i techno to z pewnoscia nie maczalem w tym paluchow.Pamietam bowiem ze na samym poczatku,zrobilem kilka quizow zbyt ambitnych,jak mi sie dzsiaj zdaje
Wszystko zalezy ile sie kiedys poswiecalo czasu,danemu tematowi…
To nie byl z zadnych Twoixh czy @elsie quizow.
No i nie podrzuciles…A szkoda bo jak tu widac,to byla chyba ostatnia tak udana zabawa.