QUIZZZZ ! - odrobina geografii,cz.2

https://www.quizme.pl/q/collins01/odrobina-geografiicz2 :slightly_smiling_face:

2 polubienia

16/16
Kabowerdenczycy podstepne :laughing:
Wyspe grecka utrafilam
Pampe podejrzewalam o nieco mniejszy zasieg, ale znajac Ciebie? Minimalista nie jestes.
Fajny test.

2 polubienia

Uuuu, cienko: 10/16 :frowning:
Musze się trochę poduczyć. Niektóre pytania podchwytliwe, jak z tą pampą, czy Belize.

3 polubienia

No i koniec zabawy :rofl:
To jeszcze domaluj sobie kolor bo to chyba Ty robisz.
Brawo!

1 polubienie

Domaluje
Moze jeszcze sie ktos trafi to hurtem.

1 polubienie

Ha!
Akurat myslalem ze Belize jest jednym z najlatwieszych.Ze trudniej przypomniec sobie,kto z kim graniczy…Hmmm…
No ale masz te dwucyfrówke :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Juz sie nikt nie trafi :slightly_smiling_face:
Ciąg dalszy jak w podpunkcie,wczorajszego tematu [quo vadis]…

2 polubienia

13|16 Źle: Rafa, Kabinda i pampa.

3 polubienia

No to “miejsce na pudle”,masz jak w banku :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Trochę się trudziłem, mało brakowało mi do strzelenia kilku byków więcej.

2 polubienia

Pytania o granice,jak mniemam…Sam musialem jedno dwa razy sprawdzic bo czasem dany region zajmuje 90% jednej powierzchni i…ledwie pare % drugiej.I pomylka gotowa :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Dokładnie, tak. I mało się na tak prostym pytaniu, jak to o Trację, nie przejechałem, bo w pierwszym rzucie oka wpadła mi Dacja.
Swoją drogą o Dację też mogłeś się spytać.

2 polubienia

Ha,ha,ha…Dokladnie to mialem na mysli :rofl:
Dodatkowo namieszalo mi w pamieci ze dawne produkcje filmowe,typu,“Waleczni przeciw rzymskim legionom”,krecono w Rumunii.
Kiedys bylem w tym mocny i na temat np. Decebala,wiedzialem duzo.Dzisiaj zostal raczej misz masz :wink:

2 polubienia

Kiedyś ryłem w tamtych czasach, jak szalony.

2 polubienia

U mnie takie jednotematyczne odpaly,dyktowaly filmy.Albo…filatelistyka do ktorej mialem podejscie bardziej geograficzne niz tematyczne.Innymi slowy to,co rozbudzalo wyobraznie.Oczywiscie ksiazki w ktorych pojawial sie rys geograficzny,na ogol niezrownany u Szklarskiego.To byly wlasciwie osobne historie,to co bylo u niego"na marginesie".
Ale filmy bywaly wrecz prorocze.Np. Szesc zon Henryka VIII lub Elzbieta,krolowa Anglii…Plus seriale dotyczace Dzikiego Zachodu.Jak np. Zlamana strzala.Serial fikcyjny ale zdumiewajaco dobrze osadzony fabularnie w tamtych realiach.

1 polubienie

Niestety dziewięć!

2 polubienia

Lepiej niz poprzednio?Dobrze pamietam?
Nie martw sie.Juz wiecej nie bede :grinning:

1 polubienie

Ociupinkę! A BADŹ!!! :joy:

Nie ma sensu robic quizow dla 4 osob.Tym bardziej ze jak ktos to lubi to ma i w piatek i w srode.To za duzo czasu i starania kosztuje,co z pewnoscią pamietasz.

1 polubienie

A ja uważam, że nawet dla jednej jest sens.

Czasem zdarza się bezruch na forum, z różnych przyczyn mniej ludzi tu zagląda.

Np, ja wczoraj tylko z doskoku i cieszę się, że, mimo to trafiłem na quizy.

1 polubienie