QUIZZZZ-Te wspaniałe dziewczyny-legendy kina

Troszkę inaczej,troche z przymróżeniem oka :wink:

2 polubienia

Brrr, 11/12
Filmu o braciach nie widzialam, wiec statystycznie mialam tylko 25% szans trafienia… I pudlo :joy:

3 polubienia

Brawo!
Niby przyzwyczaiłem sie juz do Twoich rekordow ale tym razem mnie pozytywnie zaskoczyłaś!
Ten quiz jest w sumie prosty ale dla tych którzy WIDZIELI. :innocent:Lub słyszeli :upside_down_face:

2 polubienia

Kinem jako pozeracz troche sie interesuje.
Tyly mam w kwestii ostatnich 30 lat kina polskiego. Sary, Taty, Dlugi i inne takie to wiem, ze sa. I nawet , ze festwal w Gdansku to tez wiem… Lwy tam daja, kiedys sprawdziłam :grinning:

1 polubienie

Akurat te wymienione a moim zdaniem,szczególnie “Dług”,sa jeszcze niezłe.
Ruina sie zaczeła pozniej…Ale nie chcialbym zbaczac na temat szamba przy tak"klasycznym" wątku :innocent:

3 polubienia

Popieram.
Ide sie napic kieliszek sherry za zdrowie pieknych i utalentowanych pan ekranu :wine_glass:

2 polubienia

7/12

3 polubienia

A w czym byl problem,jesli wolno :innocent:?
Ale powyzej polowy to u mnie tradycyjnie dobry wynik!

3 polubienia

“I to jest słuszna koncepcja”.Facet to powiedzial i przez to troche tu nie pasuje ale idea piekna.Za jakies 2-3 godziny,uczynie podobnie.

2 polubienia

9|12 Źle: - bracia Baker, 3 przeboje filmowe, Beata.

2 polubienia

Fabulous Baker Boys,ok…Ale w sumie i tak obstawialem ze i Ty i @okonek,mozecie miec maly klopot w innym pytaniu:))
Kurcze,nie widziałeś Maski?Nawet tu kiedyś,bodaj z @elsie,gadalem o tym filmie…

3 polubienia

Nie widziałem Maski, wiem tylko, że był taki film.

2 polubienia

Tam grał Sam Elliot…Poki mialem wąsy,bylem w tamtych latach ogromnie do niego podobny :innocent:

1 polubienie

Iii tam, a mnie dziewczyny mówiły, że do Delona jestem podobny, nawet taką ksywę mi dali. :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Twój wynik to 8 / 12, ostatnie strzelałem, nie byłem pewny na 100%

2 polubienia

Jak głosi napis,“wiataj na moim quizie” :slightly_smiling_face:
Pierwszy raz?Bo nie pamietam…
W kazdym razie,dobry wynik!

Aktorki, piosenkarki, to raczej nie jest mój konik. Lubię film i muzykę, ale nie zapamiętuję nazwisk. A jednak :slight_smile: Wszystkie polskie filmy bez błędu. Potknęłam się na Wspaniałych braciach i na Rosiemarii Magdalenie … jak jej tam :slight_smile:

3 polubienia

Czyli “10”?
Brawo!
Widze ze dzisiaj mozna liczyc na nieco wiekszą frekwencje wiec z jedną uwaga wstrzymam sie jeszcze ale…Bylem pewien ze jedno pytanie sprawi wiecej klopotu.A tu…Wszyscy zdaje sie, trafili :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Które? Ja nad Beatą musiałam zatrzymać się i trochę przez eliminację, trochę intuicyjnie zaznaczyłam.

3 polubienia

No dobra tylko nie podawaj odpowiedzi :slightly_smiling_face:Chodzilo mi o tancerke z"Jak ropetalem 2 wojne",plus ewentualnie Teklę :slightly_smiling_face:

1 polubienie