Quo vadis pytamy?

Kiedyś takie tematy nazywały się “Pytamowymi Soborami” a zwoływał je niejaki @ Sokol.

A ja powyższe dyskusje podsumuje krótko - nie ma co zaklinać rzeczywistości. Ten portal tworzą ludzie, a nie nikt odgórnie. Niczego tu nie narzucimy, zawsze będzie tak, jak tego będą chcieli użytkownicy. Amen.

6 polubień

To może grupa dominującą powinna coś zmienić by reszta poczuła się swobodniej? Może my faktycznie tworzymy partie a nie społeczność.

1 polubienie

Trochę nie rozumiem ludzi próbujących tłumaczyć dlaczego porzucili pytamy.
Nie zauważyłem by była tu jakaś dyscyplina. Akurat ja jestem dobrym przykładem świadczącym o tym że panuje tutaj wolność. Wiele razy jeżdżę po bandzie przecież.
Piszcie co chcecie. To nie jest forum polityczne. Można przełamać monopol takich tematów. Rezygnacja i foch są słabe. Gadanie o uwolnieniu się od pytamy i powrocie do “życia” to moim zdaniem oszukiwanie samego siebie. Wszystko wszak jest dla ludzi.

5 polubień

Ja często usuwałam konto, nigdy wtedy nie pisałam, że wracam do życia.
Usuwam, bo taki mam kaprys, , nie czuję żadnego sentymentu do konta, nicku czy avka.

2 polubienia

To tylko internet. Nie trzeba się żegnać i mówić że robi się przerwę.

2 polubienia

Ja spontanicznie robię pyk :grin:
Ale ja to ja, kto głupiemu zabroni?

1 polubienie

Nie jestem tutaj z nikim związany

1 polubienie

Ze mnie przykładu nie bierz, uwielbiam chodzić swoimi drogami.
Potrafię się nagiąć, rozwiązuję Quizy i zagadki, żeby sprawić komuś przyjemność i docenić trud, odsłucham muzyki, której “nie czuję”, czasem rymuję (kiepsko mi to idzie, Mariusz mi zakazał), ale nie dam się ustawić :grin:

2 polubienia

Ja akurat quizy omijam raczej. Nie moja bajka. Dobrze że jest wybór.

1 polubienie

Kim jest Niki? :stuck_out_tongue:
Moja aktywność ogranicza się do forum, rzadko piszę na priv, jedyna osoba z którą często to robiłam, to Kacpi :grin:

1 polubienie

Nie kojarzę żadnego kacpiego. Chyba że mowa o tensorze.

3 polubienia

Yes :grin:

1 polubienie

Kacpi jest spoko. Dodawał charakteru temu portalowi. Działo się.

2 polubienia

Delikatnie rzecz ujmując, wiele razy zachował się niestosownie, na to mojej zgody nie było, ale miałam okazję poznać jego z innej strony, tej kreatywnej i pozytywnej.

2 polubienia

Ma wiele talentów i dobrych cech. Nasze logo to chyba jemu zawdzięczamy.

1 polubienie

Tak.
I tym się (chyba) różnię od innych, że potrafię dostrzec pozytywy w największym łobuzie, i nigdy nie wejdę w tyłek Zosi, bo większość uważa ją za miłą.
W ogóle co to znaczy miły, zły? wielkie uogólnienie, nie wchodzę w to.

1 polubienie

Mnie nie podpadł. Nie siedzi w więzieniu, ma kobitkę, dziecko więc potworem być nie może.

1 polubienie

az sprawdze - ale konto ma nadal, a ze wychowawczo dostal dluzszego bana, ktory sie juz dawno skonczyl? to sie pewnie obrazil, albo na dom zarabia i czasu nie ma?

1 polubienie

Pewnie to drugie. Izolacja z dzieckiem i kobieta z powodu covida komfortowa nie jest. Pewnie po pandemii będzie trzeba kupić nowe talerze :wink:

Po prostu ludzi bylo wiecej.I stąd to"lepiej".Ja tesknie za malaGosia czy Krewka Zoska…To byly osoby ktore jakos pasowaly mi niemal na kazdy nastroj.I byly wazniejsze niz moje,plus minus,stronnictwo polityczne :innocent:
Z tym pytamy to troche jak z zebami.Tylko ubytki na starość…Szkoda ale z drugiej strony,za kazdym wpisem stoi czlowiek.Nie lekcewazmy tego!
Mi bardziej zal ze normalne zycie,przenioslo sie do sieci.Pol zycia spedzilem w pubach i knajpach i chetnie bym do tego wrocil by widziec i czuc bliskich…

3 polubienia