Quo vadis pytamy?

Pytamy było trupem w momencie likwidacji. Trupa nie da się wskrzesić. Można na nim wyhodować coś nowego… ale my, wybierając nazwę pytamy… podjęliśmy się wskrzeszania. Pisałem o tym na początku. Sentymenty pozwoliły zgarnąć sporą liczbę rozbitków, którzy mogli się przekonać, że im już przeszło pytamy :wink:

4 polubienia

Ja byłam za inną nazwą :grin:

1 polubienie

A ja za inną formułą :slight_smile:

1 polubienie

Inna nazwa, miała to właśnie zmienić .

1 polubienie

Nazwa jest ważna? Mi jest wszystko jedno czy moja koleżanka ma na imię Ewa, Agnieszka czy Majka. Ciągle jest moją koleżanką i nazwa niczego specjalnie nie zmienia.
Za inną formułą? Za jaką?

2 polubienia

Tak, nazwa jest ważna. Ona pokazuje kierunek i definiuje to co jest nazywane.

1 polubienie

A gdzie tradycja? Dziadek byl Alfred, ojciec Alfred to syn ma być Franciszek?

2 polubienia

O totototo właśnie chodzi, nazwa może sugerować, jakie tory można obrać.

1 polubienie

Tradycje są dobre w zaciszu domowym, w necie trzeba iść z postępem .

1 polubienie

1 polubienie

@okonek, żeby była jasność, wiem, że nie wróci to, co było, nikogo nie zamierzam zmieniać, jeśli poczuję “duszności” zamilknę.
Jestem uzależniona od internetu, nie od określonego forum czy portalu :relaxed:

Pytamy umarło już tak naprawdę w momencie kiedy zostaliśmy sami bez administracji i zainteresowania WP została sama moderacja trolle robiły co chciały,goście to samo czyli też trolle a ludzi ubywało Do tego błędy techniczne i usterki

4 polubienia

Obie, zresztą lubiane przeze mnie koleżanki miały duży ruch w swoich pytaniach sam chętnie się w nich udzielałem. Przecież nikt nikomu nie nakazuje brać udziału w tematach, których się nie lubi.

Bardzo by mnie cieszyło, gdyby Malita i Ajumiko tu były.

Jak praktyka wskazuje, nikt tu za poglądy nie wyleciał. Wszyscy odchodzili z własnej woli, każdy miał swój powód i trzeba to uszanować. Jedyny ban dotyczył złego zachowania się, czyli chamstwa i prostactwa.

5 polubień

@birbant mi to tłumaczysz?
Zjawiliśmy się na forum w (prawie) jednym czasie.

1 polubienie

Jeszcze forum nie zginęło
Póki myyyy żyjemyyy :stuck_out_tongue:
Chwilo trwaj
Ja trzymam kciuki za dalsze sukcesy tego miejsca

4 polubienia

3mane w ten sposób kciuki to kiciuki, wiedziałaś? :shushing_face:

1 polubienie

Kiciuki? z czym to się je?
W oborze spotkać można czy w głębokiej wodzie? :stuck_out_tongue:

1 polubienie

To kciuki, tylko nieco wydłużone … Jak sama już nazwa pokazuje.
Mogłaś nie wiedzieć, bo sam wymyśliłem, niedawno :grin:

Szekspir też wymyślał wyrazy i zobacz, jaki został się sławny. :grin:

1 polubienie

O Lemie nie wspominajac…

1 polubienie

Każdy ma swoje powody by tu być lub nie być. Ja jestem tutaj przede wszystkim dlatego, bo jest tu kilku, kilkudziesięciu ludzi, których lubię i szanuję. Mam z nimi kontakt “u siebie” ale lubię sobie z nimi również tu pogadać. Poznałem ich jeszcze na starym Pytamy - portalu którego ideę kontynuuje ta strona. Dopóki Wy tu, będziecie, będę i ja. Poznałem wielu z Was w realu, nie żałuję i za każdym razem, gdy mam się z Wami znowu spotkać, bardzo się cieszę.
Z pewnością nie mam zamiaru marudzić. Uważam, że ta strona jest bardzo dobra, profesjonalnie zrobiona a taki który by wszystkim dogodził, jeszcze się nie narodził.
Jest źle? Zróbmy coś by było lepiej, nie narzekajmy.
Uważam, że z pewnością nie potrzeba tu trolli, ludzi o skrajnych poglądach czy tzw osób kontrowersyjnych. Wystarczy dwóch inteligentnych osób by się ze sobą nie nudziło. Tutaj wydaje mi się, że takich jest więcej i oni raczej nie narzekają …

5 polubień