Raków Częstochowa

Zadyszka Rakowa w lidze. Piast Gliwice wyrwał w ostatnich minutach zwycięstwo 2:1. Trudno pogodzić puchary z ligą. Taka świecka polska tradycja

2 polubienia

Ano,trudno I nic tu legiony anonimowych zakupów nie pomogą…

Ławka krotka

A dzisiaj chyba pierwsza,poważna weryfikacja zdolności oraz bieżącej formy,Rakowa.
FC Kopenhaga kiedyś stanowiłby idealny przyklad klubu do"pukniecia"na rozgrzewkę,choćby przez Legię,Górnika a pewnie i Ruch Chorzów.
Był także czas Widzewa a potem Lecha…
Dzisiaj Raków ma szanse aby i zarobić,i dodać troche punktów Polsce i przede wszystkim,zaistnieć w historii…
Ten dziwnie kosmopolityczny klub na razie daje radę i oby tak dalej.A moze choć bramki będą strzelać Polacy.Zapewne bedzie dwóch.Cebula i świetny"lis"Zwoliński…
Faworytem jednak Raków nie jest…

1 polubienie

No i specjalnie,nie było czym sie rajcować…
Moze napisałbym coś innego gdybym był z Częstochowy… :innocent:
Bicie głową o mur przy pragmatycznych"Duńczykach".Bardzo to średnie było…Szkoda…

1 polubienie

Lech Poznań-Rakow Częstochowa 4:1

Jeden mecz bardzo rzadko o czymś świadczy w sposób bezdyskusyjny ale Raków z pewnością nie jest już nawet cieniem drużyny z minionego sezonu.
Probierz na trybunach a w rolach głównych WYCHOWANKOWIE Lecha.Po przeciwnej stronie bałkańska zbieranina, plus Cebula i Zwolinski którzy podobno nie są bez szans w oczach selekcjonera…
Mysle jednak ze Probierz po prostu utwierdził się w przekonaniu ze warto stawiać na Marchwinskiego.Zwolinski po odejściu z Lechii Gdańsk,chyba marnuje sezon w Rakowie,nie zawsze łapiąc się na pierwszy skład…
Czego by nie rzec i jakich by nie snuć dywagacji,zalezalo z pewnością bardziej, Lechowi.I to wystarczyło na mistrza Polski.
Na potwierdzenie mych słów…Dzisiaj,bodaj na Onecie,kolejny artykul na temat cudownych dzieci Lecha…I słusznie bo to juz idzie w dlugie lata gdy ponad polowa wybijajacych sie kadrowiczow lub kandydatow do kadry,to wychowankowie Lecha lub piłkarze którzy mają w Lechu,przynajmniej zaliczony epizod.
Własciwie należałoby sie cofnąć do Lewandowskiego…

1 polubienie

Oddajmy im ligową sprawiedliwość
Raków-Radomiak-3:0
Na boisku do kupy,7 Polaków…

Tymczasem Lech w Szczecinie…Nie ma osobnego tematu…5:0 dla śledzi
Przyznam ze nie rozumiem…Nie trzymam aż tak ręki na pulsie,by zrozumiec bicie mistrza 4:1 i w ciagu tygodnia,porażkę 0:5,własciwie z kimkolwiek… :thinking:
Ale jest mi wstyd…

1 polubienie

Na marginesie tematu dodam, iż niejaki Michniewicz robił za korek od szampana w tej Arabii, gdzie był trenerem. Wyleciał z trzaskiem za wyniki swej drużyny. Polską myśl szkoleniową wprowadzał… :joy: :rofl:

2 polubienia

Już?
Warte zapamietania!

1 polubienie

Kilka dni temu, ale zapomniałem o tym wspomnieć wcześniej. Bardzo mało czasu spędzam teraz przy laptopie.

Witaj w klubie.
Zalew dezinformacji jest taki, ze uwierze, tzw dzialaczy sportowych da sie oderwac od koryta?
Rowiazniem przestac je napełniać

1 polubienie

Ciekawostka…
Gornik Zabrze-Rakow Cz. 2:1

I informacja dla selekcjonera Probierza.Otoz po boisku biegało w sumie…5 Polaków!
Nie ma to jak embarras de richesses :face_with_diagonal_mouth:
W głowie może się zakręcić od kandydatów do gry w kadrze :angry:

2 polubienia

A ja w tym roku śledzę Plus Ligę i Tauron Ligę, w głębokiem podogoniu piłkarską pseudo ligę mając. Przynajmniej cieszę oko najwyższym poziomem sportowym, w odróżnieniu od boiskowego człapactwa.
Jeżeli zaś o cudzoziemców się rozchodzi, to w siatkarskiej lidze nie może przebywać na parkiecie więcej, niż trzech obcych, przy czym, jak na razie praktyka ogranicza się do jednego, góra, dwóch i nie są to jakieś odpady, ale zawodnicy wysokiego, światowego sortu, np; De Falco z USA. Są też Włosi, Francuzi, gracze z reprezentacji.

Jak tak obserwuję, to widzę, że wielu polskich ligowych siatkarzy było by wzmocnieniem niejednej reprezentacji i, bynajmniej nie mam na myśli Kamerunu czy Wysp Owczych. Mamy, na dziś, najlepszą ligę na świecie. Można?

2 polubienia

Rzecz bezdyskusyjna choć tez rodziła się przez wiele lat.
Dla mnie najbardziej interesująco jest tam gdzie jest coś do zrobienia i dlatego nie odwracam się od piłkarzy.Zreszta…Przez te wszystkie lata,troche mojego potu wsiaklo w niejedna murawę a jak się czegoś posmakuje to interesować raczej owo"coś" nie przestanie…
Obejrzałem wreszcie w spokoju dwa ostatnie mecze i mam na ich temat swoje zdanie.
To ze kadra już nie jest złożona z najlepszych oraz takich którzy grają w najlepszych ligach,stalo się faktem.
Ale Mołdawianie oraz zaskakująco dobrzy owczarze, zagrali swe najlepsze eliminacje na bardzo przyzwoitym poziomie.Ten Nicolaescu już zdaje się,zlapal kontrakt chyba we Włoszech lub w Niemczech i ja się temu wcale nie dziwie…
Czesi tak jak my, graja totalny piach i tylko karny pomógł im wygrać z Wyspami na SWOIM boisku.Czyli to raczej nie jest przypadek…
O nas wole nie pisac ale …dawno już nie widziałem tak świetnej bramki jak ta Swiderskiego.Czysty,wrecz szkoleniowy, Gerd Muller!
To zreszta chyba nasz najlepszy obecnie piłkarz.

Coś? Chyba masz dziś dobry humor, że tak to łagodnie określiłeś.

Qrva, myśmy z Anglią wygrywali, z Brazylią, Włochami i Holandią, a dziś Wyspy Owcze sprawiają nam problemy, a Mołdawia, qrva, Mołdawia jest nie do przebycia, jest potęgą nie do przeskoczenia! Mamy kompletny upadek futbolu w Polsce, dno i muł. Jedna bramka Świderskiego…,
Najlepsze polskie ligowe drużyny grają jak na zwolnionym filmie, a piłki odskakują od nóg każdemu, który jest w biegu, nawet na stojaka zbyt często to się zdarza. O czym my mówimy, Jurek?
W naszej kopanej należy zacząć od głowy.

1 polubienie

Min. o tym ze w polskich drużynach nie ma Polaków.Kto ma grać w tej kadrze skoro nie ma kogo wybierać?I nie mam tu na myśli jakości ale w pierwszym rzędzie jakiejś normalnej ILOSCi zawodników!

1 polubienie

To jeden z głównych aspektów tego upadku. Dobija zdychający polski futbol.

A w siatkówce jest dokładnie na odwrót.

1 polubienie

Raków przegrywa z grającym w 10,Sportingiem Lizbona 0:1 :face_with_diagonal_mouth:
Po boisku biega 1,JEDEN Polak :angry:

Rakow wyrównuje.Tuż przed końcem meczu.Dobre i to a bramke strzela…rezerwowy Polak :upside_down_face:

1 polubienie

Rakow Częstochowa-Atalanta Bergamo 0:4
W składzie Włochów debiutanci lub tacy co w serie A,grali jak dotąd po paręnaście minut…
I to wydaje się ostateczna odpowiedz na postawione kiedyś w temacie, pytanie.