Coś ze mną nie tak, bardziej niż zwykle! Piszę nie używając spacji. Oczywiście poprawiam. Kupować trumnę???
To wina chipa w mózgu. Dostałaś aktualizację poprawiającą wydajność.
Nie szczepiłaś się ostatnio?
Wyczyscic klawiature, pojsc na spacer i co do trumny sie zastanowic.
Nie szczepię się…
A fuj! Niech się opieka spoleczna martwi (zmieniłam zdanie!)
Jak już masz kupić tę trumnę, to pamiętaj, żeby plastikowej nie kupować, bo drzewianne są dla nieboszczyków zdrowsze…
I przestac palic, wtedy zdrowsza umrzesz,
Trumnę ! , Tak żle z tobą ?. Ja bym miejsce leżące odstąpił, i zaprosił cię na lazanię, 1/2 blaszki jeszcze zostało, no musiałem zrobić bo wena była z chcicą, ino cholera wolno stygnie
Ajjj, a tak lubię!
Jutro kolejna lazania / na więcej nie ma makaronu w płatach, może dowiozą / musiałem co nieco oszukać na składnikach, bo 4 sery różne były do bani, ogólnie wyszło super w smaku
To byly sery czy wyrob seropodobny?
Zrob zapiekankę jesli masz jakas reszte pieczywa
Chyba mnie wrobili. Ględziła że nie seropodobny wyrób. Dobry ser po zapieczeniu musi być ciągnący i miękki, podobnie gdy ostygnie, doszłem do 1/2 zawartości blaszki i twardniał / twardy strup /. W Italii mają ponad 100 gatunków sera na co dzień, a tu kicha, przepis miałem orginalny od Franceski, tam lazanię jadłem 2x w tygodniu dużą blachę z piekarnika, poza tym reszta super - 6 płatów makaronu oryginalnego z Italii, różne warstwy mięska, podobnie warzywa. Trochę wysokie ale mieściło się w buzi, i lekko pikantny sos pomidorowy. Trzeba będzie porobić próby z samymi serami. 3 zapiekanki niedawno zjadłem warzywno mięsne. Kombinuję bo potrzebne mi dużo kaloryczne, póki co to waga dygła + 8 kg. Teraz to już mnie żaden pająk pod szafę nie wciągnie, chyba że on po kapsalonach. Ostatnią lazanię robiłem przed szpitalem, i nie pamiętam nazwy sera. Pojutrze fryty
Ilosc gatunkow sera to tyle ile przepisow na bigos - blizej nieokreslony.
Ale podstawa to mleko i fermentacja, a nie plastik
Perwszymi tworzywami sztucznymi sa melamina, otrzymana z krowiego mleka i wiskoza z drewna. Sprobuj to zjeść Polimery otrzymywane z ropy naftowej, wegla to pozniejsze.
Nie kazdy ser nadaje sie ma zapiekankę, ale porzadny jest strawny też po wystygnięciu, prawda?
Tylko porządny, a z tym to kłopot, u mnie pada mleczarnia, ma się dołączyć do spółki z innymi albo upadłość, główny udział to Niemiec ! który modernizuje cały projekt, mleko zwożą w promieniu ok 200 km, z terenów zakontraktowanych i po badaniach. O i bigos też się zrobi z około 15 kg, pikuś, bo część się zawekuje na chude czasy. Czas robić kolację, reszta galarety drobiowej, ino 0,5 kg, ponoć dobra na stawy. Póżniej tu zajrzę😜
Ilosc gatunkow sera to tyle ile przepisow na bigos - blizej nieokreslony.
Ale podstawa to mleko i fermentacja, a nie plastik
Perwszymi tworzywami sztucznymi sa melamina, otrzymana z krowiego mleka i wiskoza z drewna. Sprobuj to zjeść Polimery otrzymywane z ropy naftowej, wegla to pozniejsze.
Nie kazdy ser nadaje sie ma zapiekankę, ale porzadny jest strawny też po wystygnięciu, prawda?
Jak się nie szczepisz to przynajmniej się szczyp. Jak przestaniesz szczypanie odczuwać to … sama wiesz. Taki test.
Dla robaka to chyba obojętne czy zapeklowane lub uwędzone. Na dłużej wystarczy
Robaki raczej peklowanego i dobrze uwedzonego nie rusza. Jest na swiecie sporo palaczy, ktorych rak pomimo wypalania paczki dziennie nie ruszyl.
Hura, elsie musisz żyć bez trumny. Masz nadzieję