Ratunku!

Coś ze mną nie tak, bardziej niż zwykle! Piszę nie używając spacji. Oczywiście poprawiam. Kupować trumnę???

3 polubienia

To wina chipa w mózgu. Dostałaś aktualizację poprawiającą wydajność.
Nie szczepiłaś się ostatnio? :rofl:

3 polubienia

Wyczyscic klawiature, pojsc na spacer i co do trumny sie zastanowic.

3 polubienia

Nie szczepię się… :joy: :joy: :joy: :joy:

2 polubienia

A fuj! Niech się opieka spoleczna martwi (zmieniłam zdanie!) :joy: :joy: :joy:

1 polubienie

Jak już masz kupić tę trumnę, to pamiętaj, żeby plastikowej nie kupować, bo drzewianne są dla nieboszczyków zdrowsze… :rofl:

3 polubienia

I przestac palic, wtedy zdrowsza umrzesz, :rofl:

2 polubienia

@birbant @okonek OK! :innocent: :innocent:

1 polubienie

Trumnę ! :open_mouth::scream:, Tak żle z tobą ?. Ja bym miejsce leżące odstąpił, i zaprosił cię na lazanię, 1/2 blaszki jeszcze zostało, no musiałem zrobić bo wena była z chcicą, ino cholera wolno stygnie

2 polubienia

Ajjj, a tak lubię! :rofl:

1 polubienie

Jutro kolejna lazania / na więcej nie ma makaronu w płatach, może dowiozą / musiałem co nieco oszukać na składnikach, bo 4 sery różne były do bani, ogólnie wyszło super w smaku

2 polubienia

To byly sery czy wyrob seropodobny?
Zrob zapiekankę jesli masz jakas reszte pieczywa

1 polubienie

Chyba mnie wrobili. Ględziła że nie seropodobny wyrób. Dobry ser po zapieczeniu musi być ciągnący i miękki, podobnie gdy ostygnie, doszłem do 1/2 zawartości blaszki i twardniał / twardy strup /. W Italii mają ponad 100 gatunków sera na co dzień, a tu kicha, przepis miałem orginalny od Franceski, tam lazanię jadłem 2x w tygodniu dużą blachę z piekarnika, poza tym reszta super - 6 płatów makaronu oryginalnego z Italii, różne warstwy mięska, podobnie warzywa. Trochę wysokie ale mieściło się w buzi, i lekko pikantny sos pomidorowy. Trzeba będzie porobić próby z samymi serami. 3 zapiekanki niedawno zjadłem warzywno mięsne. Kombinuję bo potrzebne mi dużo kaloryczne, póki co to waga dygła + 8 kg. Teraz to już mnie żaden pająk pod szafę nie wciągnie, chyba że on po kapsalonach. Ostatnią lazanię robiłem przed szpitalem, i nie pamiętam nazwy sera. Pojutrze fryty

Ilosc gatunkow sera to tyle ile przepisow na bigos - blizej nieokreslony.
Ale podstawa to mleko i fermentacja, a nie plastik
Perwszymi tworzywami sztucznymi sa melamina, otrzymana z krowiego mleka i wiskoza z drewna. Sprobuj to zjeść Polimery otrzymywane z ropy naftowej, wegla to pozniejsze.
Nie kazdy ser nadaje sie ma zapiekankę, ale porzadny jest strawny też po wystygnięciu, prawda?

Tylko porządny, a z tym to kłopot, u mnie pada mleczarnia, ma się dołączyć do spółki z innymi albo upadłość, główny udział to Niemiec ! który modernizuje cały projekt, mleko zwożą w promieniu ok 200 km, z terenów zakontraktowanych i po badaniach. O i bigos też się zrobi z około 15 kg, pikuś, bo część się zawekuje na chude czasy. Czas robić kolację, reszta galarety drobiowej, ino 0,5 kg, ponoć dobra na stawy. Póżniej tu zajrzę😜

1 polubienie

Ilosc gatunkow sera to tyle ile przepisow na bigos - blizej nieokreslony.
Ale podstawa to mleko i fermentacja, a nie plastik
Perwszymi tworzywami sztucznymi sa melamina, otrzymana z krowiego mleka i wiskoza z drewna. Sprobuj to zjeść Polimery otrzymywane z ropy naftowej, wegla to pozniejsze.
Nie kazdy ser nadaje sie ma zapiekankę, ale porzadny jest strawny też po wystygnięciu, prawda?

1 polubienie

Jak się nie szczepisz to przynajmniej się szczyp. Jak przestaniesz szczypanie odczuwać to … sama wiesz. Taki test. image

2 polubienia

Dla robaka to chyba obojętne czy zapeklowane lub uwędzone. Na dłużej wystarczy

Robaki raczej peklowanego i dobrze uwedzonego nie rusza. Jest na swiecie sporo palaczy, ktorych rak pomimo wypalania paczki dziennie nie ruszyl.

1 polubienie

Hura, elsie musisz żyć bez trumny. Masz nadzieję

1 polubienie