Ręce do róry!

U kogo nie będzie lock-downu od 26 grudnia ręka do góry! :wink:

U nas już zapowiedzieli, że od 26 grudnia cała prowincja. Teraz jest, ale tylko Toronto i okolice plus Ottawa.

• Będzie u mnie lock-down 26-go lub już jest
  • Nie będzie lock-downu
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat :wink:

0 głosujących

Juz zapowiedzieli.
Godzina policyjna od 24 do 6, knajpy czynne do obiadu (kolacje na wynos). 4 osoby na imprezie i zakaz poruszania się pomiedzy prowincjami. Co tam jeszcze wymysla?
Robie zapasy i za zdrowie wahatsapa i skype przyjdzie wypic :joy:
Otwarcie planowane jest miedzy 15. a 17. stycznia.
A najwiekszym problemem dzieci jest to czy sw. Mikolaj i Trzej Krolowie magowie moga zchorowac na covid? Takim prezentowym swietem, kiedy dzieci dostaja zabawki to Trzech Kroli. Mikolaj przynosi slodycze.
I szczepienia zaczynaja sie dopiero po nowym roku.

U mnie już jest. Szczegółów jeszcze nie znam, bo i tak w domu siedzę i nie chce mnie się w to wgłębiać. Ale sklepy tylko spożywcze czynne są.

Ja nawet nie wiem?
Ale sklepy czynne, ograniczenia to glownie hotelarstwo i gastronomia.
Fryzjer i inne uslugi tez, tylko nie wiecej niz 1 - 2 klientow w srodku.
No i maseczki obowiazkowe, a plyny dezynfekujace wszechobecne.

U nas życie wrocilo juz prawie do normy. Juz nawet nie orientuje sie jakie są restrykcje.

Gastronomii nie ma od kilku dni, hotele od wczoraj zamknęli. Te zakłady kosmetyczno fryzjerskie i takie inne nie działają już od ponad tygodnia, co do reszty, nie wiem. Mam to w dupie i focha generalnego, bo nie mogę do Polski na święta…

To odrebna sprawa.
Ja mam focha na brak polaczen do Polski od lipca.

Tak będzie. Od 28 grudnia. A w Sylwestra od 19 godzina policyjna.

U nas w polszy będzie od 28.12.2020 do 18.01.2021. Potem zacznie się szczepienie medyków.

A co to za norma, jak nosa poza kraj wyściubić nie można? :wink:

fachury od czarnych scenariuszy już prorokują, że 60% rodzinnych restauracji pójdzie z dymem, nie mówiąc o małych sklepach, które cały zysk robią w okresie świątecznym…

Swieto dziekczynienia ustanowia na koniec pandemii
Ucierpia kraje szyjace i produkujace dobra uzytkowe za grosze, bo zacznie sie wielka wyprzedaz zapasow z dwoch lat
Bo tak obliczam, ze to potrwa.

Jako takiego,nie bedzie[chyba]…
Teraz kraj podzielili na 3 fazy zagrozenia,chcąc uniknąć niepotrzebnych strat.Nawet Londyn gdzie jest chyba wciąz najgorzej,pociety jest na strefy…
Ale “teraz” a"po świetach",to mogą być dwie,różne sprawy :thinking:

U nas wygląda to czasem podobnie ale po Świetach to sie zmieni.Dobrze jest zyc w miasteczku a nie jakims cholernym Londynie :wink:

Ja to powtarzam od marca jak nas zamkneli w domach do czerwca.
Jednak malo ludzi, mozliwosc ruszenia sie do sklepu (spozywczego) , ktory jest dalej niz dom obok, mozliwosc wyjscia na teren urbanizacji to nie siedzenie zamurowanym w domu z mozliwoscia wietrzenia na balkonie.
Juz chyba piasalam, ale wszystkie okoliczne prawie rozpadajace sie stare chalupy w okolicy zostaly wykupione i sa remontowane, a i duzo mieszkan, ktore zimą staly puste wynajeto.
Zastanawiam sie w jakim kierunku to pojdzie dalej?

Wlasnie sie dowiedzialem…O polnocy wchodzi w zycie tzw. nowy,czwarty stopien zagrozenia.Nie znam szczegolow ale poza sklepami z zarciem,chyba znowu wszystko zamkna…
Podobno jest to reakcja na jakis nowo zmutowany wirus…Objawy te same ale ponoc o wiele latwiej sie go"nabywa".
Bede madrzejszy za 1-2 godziny…

Kuchnia, nie wiem, czy właściwie zrozumiałem temat … :thinking:

Ottawan - Haut les mains … (Ręce do góry)

Wszedzie zaczyna byc nieciekawie z mutacjami.
W RPA tez cos nowego się pojawilo.
Ale biorac pod uwage, ze 2/3 chorych na AIDS mieszka w Afryce? Moze sie okazac, ze o jatke tam trudno nie bedzie. Cynicznie mowiac, covid rozwiaze problem HIV.
U nas, zeby nie marnowac szczepionki (na razie jej obowiazkowosc nie jest tematem, i tak na poczatku jej bedzie za malo dla wszystkich chetnych) bedzie wprowadzony system wczesniejszych zapisow, z ewentualnym dowozem do punktow sczepien. Zanim na mnie wypadnie to troche wody w tutejszych rzekach pewnie uplynie. Wiekszym problemem od strachu przed szczepionka jest jednak sytuacja ekonomiczna.

Nie moge teraz sluchac ale to bylo chyba"Hands Up"…

Dokładnie, tu wersja francuska. Generalnie disco nie słucham, ale tańczyć lubię i wtedy taka muzyka do tańca disco pasuje.
Zapodałem, bo i Ottawa i Ręce do góry… Temat poważny, więc przerywnik się przydał mam nadzieję.