Po hiszpańsku pera tez gruszką jest
Cholerna łacina w catalan i gallego też
Niedlugo krzaczki chinskie beda poslugiwac sie angielskim w wydaniu gallego.
Jak pogodzić zapis ślimaczkami z krzaczkami i cos co ktos coś? to bedzie trzeba @benasek i ciepły sweter na pustyni
Za chwil kilka,Magda Linette gra z Azarenką.Oby ta "chwila "nie trwała tyle co wczoraj przed meczem Magdy Fręch…
Azarenka-Linette 6:7;6:4 i teraz 5:1…
Wielka szkoda ale Magda gra chyba z kontuzją a jeśli nawet nie kontuzją to z bólem.Ten trzeci set zaraz się skończy…
Jeszcze się Polka pięknie broni…40:40
Juz 4 meczbole obronila Magda!!!
I jeszcze wygrała dwa gemy!!!
Ostatecznie jednak 6:3 dla Azarenki…Jaka szkoda…Wydaje sie że Magda była w dobrej formie,że mogła jeszcze troche pociągnąć w tym turnieju…Co było z tą ręką,dowiemy się niebawem…
Za chwilę mecz Hurkacza z Nadalem.
Gdyby ten mecz odbywał się 3 lata temu, można by naprawdę bać się do ilu przegra Hurkacz, a teraz…
No właśnie, co teraz będzie? Ogólnie Nadal w trochę słabszej formie i życiowej i w karierze, etc. No i walczy o to, żeby bardziej stabilna jego gra była niż ażeby wszystko wygrywał jak kiedyś, to jego słowa po ostatnim meczu.
Co na to Hurkacz, zobaczymy, grają na dużym stadionie, zobaczymy dla kogo będzie to miało większe znaczenie.
Nadal gra nie dla pieniedzy. Uparty jest jak katalonski osioł i brak tej adrenaliny we krwi, ze siega po rakiete? Jest gwiazdą tenisa i nikt mu tego nie zabierze. Zdrowiem za gwiazdorzenie sie płaci.
I czego bys nie zrobil? I tak będzie źle. Łaska panska i kibicowska na pstrym koniu jeździ.
Czas jest nieubłagany.
Pierwszy gem trwał 15 minut, chyba… Co za walka i upór Nadal od razu od pierwszej pilki, nie wiem jak Hubert wytrzyma taką grę, nawet jeśli jest o wiele młodszy od Nadala.
1:0 dla Hurkacza
Poziom gry arcymistrzowski, drugi gem serw Nadala, trwał 11 minut, jak tak dalej pójdzie, to ten mecz się skończy za 5 godzin.
Nadal wygrywa w końcu własnego gema i jest
1:1
Chyba na szanse zyciowa, bo wygrac z Nadalem ? Technika i doswiadczeniem piłkę potraktuje.
I szybkie 2:1 dla Hurkacza, chyba panowie chcieli sobie usiąść szybciej, bo inaczej pół godziny non stop gry, to lekka przesada.
Tak w ogóle to jest ich to pierwsze spotkanie w historii, ciekawostka. Hurkacz nie jest typowym graczem na mączce, i gra dosyć nietypowo przez to… haha.
Za to Nadal czuje się na niej jak ryba w wodzie.
3:1 dla Hurkacza, który wygrywa breaka, elegancko. Co do możliwości fizycznych, to mam wrażenie, że łatwiej będzie biegać Polakowi niż Nadalowi.
4:1, konsolidacja
5:1 dla Hubiego, Rafa zły.
Ja Rafa zly to straci koncentracje
I tak niejako było, bo nagle zrobilo się 6:1 dla Hurkacza, który niespodziewanie szybko wygrywa pierwszego seta. Trzeba przyznać, że dużo pomagają mu asy.
Poza tym Nadal też dużo błędów robił, celując na siatkę niejeden raz.
6:1 pierwszy set Hubert Hurkacz :))
Drugi set:
1:0 Nadal,
ten mecz może być jeszcze epicki, bo jeśli Hiszpan chce go wygrać, to zostały mu 2 sety do zrobienia
Ja tym czasem chwilowo wybywam, może zdążę na końcówkę
Nadal walczy łeb w łeb.
Wojna polsko hiszpańska
Krew sie nie leje
No i końcówka nieoczekiwanie się pojawiła,
Hurkacz wygrał ten mecz w dosyć łatwo, przynajmniej to z wyniku było widać.
6:1, 6:3.
Jednak to już nie ten sam Nadal co jeszcze 2, 3 lata temu, gdzie walczył wściekle z każdym Djokovicem…
Już sama kwestia stylu gry, trącił nieco myszką, może i byłby bardziej skuteczny, gdyby więcej biegał, był szybszy i nie celował w siatkę… Jednak jak robi się przerwę w pewnym wieku, to powrót do pełni gry nie jest już taki oczywisty. W końcu ma też 37 lat.
Hurkacz w tej grze był zbytnio bezbłędny, i to przerosło Hiszpana, na szczęście. Asował, ganiał po korcie, i często wzdłuż lini i po rogach zagrywał i zdobywał tak punkty, taki ryzykancki styl, ale świadczy to o bardzo dobrej jego grze.
Radosny nam dzień dziś nastał!!!
Dwa wielkie mecze naszych najlepszych.
Iga rozprawiła się z Putincewą w 2 setach,pokazując absolutne mistrzostwo koncentracji i wychodzenia z chwilowych kłopotów.To się zdarza każdemu,można powiedzieć o zastoju czy słabszej chwili.Putincewa szukała swej szansy i robiła to lepiej niż dotąd.Ale wszystko do czasu!Kiedy Iga się opanowała,była już tylko ona jedna na korcie!
Wielkie brawa bo tak odwracać losy seta,nie pozostawiając najmniejszych złudzeń,potrafią tylko najlepsi.
Hubert także zwycięski!
Pewne 2:0 w setach i wielkie brawa dla skoncentrowanego Hurkacza,co takie oczywiste nigdy nie jest.Jak zwykle serw ale i inicjatywa,przełamania…
Takiego Huberta chciałbym widzieć zawsze!
Oczywiście tak nie będzie bo Rafa z całym szacunkiem,to jednak już powoli przeszłość…Ale wynik i postawa idą zgodnie w świat!
I nareszcie mogę sobie wyjść na słońce
A w Rzymie D.Collins-C.Garcia…
Na razie 6:3;2:2…Carolina walczy ale wydaje mi się że siła jest po stronie Amerykanki.
W miedzyczasie Azarenka pokonała M.Sherif z Egiptu,w 3 setach…
Collins-Garcia 6:3;6:3
Iga walczy z Kerber pierwszy set 4 : 3 trzymam kciuki.
Tak,włączyłem już Sky …
I jest 6:5 ale walka na całego chyba dopiero się zacznie…
7:5…
Miałem takie wrażenie że Angie tego nie wytrzyma.Wytrzymała ale i tak przegrała
A teraz Iga dała się przełamać…Gem kompletnie rozregulowany.Podwojny błąd,strzal obok pustej bramki…Iga,POBUDKA!!!
Nie jest to jakiś nadzwyczajny mecz ale Iga,ze stanu 0:2,doprowadziła do 2:2 i ma w piątym gemie przewagę 30:0…40:0.
I po meczu!
Wyszedłem tylko wyrzucić śmieci…Wracam a tu już po meczu…
Iga weżmie Rzym?