Przez lata całe,szliśmy jak po swoje.
Nasza Królowa Paryża,była królową PRAWDZIWĄ!
Iga nigdy nie była wytworem mediow.Do wszystkiego doszła sama.
Jak powiedział Andy Roddick,szybko stała się naszą najwybitniejszą sportsmenką…
Dzisiaj,zaledwie w trakcie jednego sezonu,wszystko się zmieniło.
Boimy sie by tylko nie było gorzej…
Z drugiej strony,mamy startujących,polskich zawodników,na dzisiaj,minimum 5!!!
Coś fantastycznie drgnęło i trwa!
A mecz Huberta w Genewie,against Taylor Fritz,tylko potwierdził że mamy w pakiecie prawdziwą GWIAZDĘ!
Czekam…
I w tym pokerowym nastroju… 
2 polubienia
To by była najwspanialsza niespodzianka, gdyby Iga wygrała :)))
W tym całym, wewnętrzno zewnętrznym chaosie w jakim ona się znajduje obecnie, czas, żeby z tego wyjść i udowodnić światu, że JA TO JA !!! Tj. królowa Rolanda Garrosa. 
3 polubienia
Nim zaczniemy donosić z Paryża…
Hubert Hurkacz już w finale turnieju w Genewie!
Po wczorajszym thrillerze z Taylorem Fritzem,dzisiaj było znacznie łatwiej.Austriak Offner,choć gracz zupełnie niezły,nawet na chwilę nie zagroził Polakowi.Gładkie 6:4;6:3 i…nareszcie Hubert gra na miarę swego talentu.Równo,pewnie i skutecznie.
Finał jednak będzie znacznie trudniejszy.Cameron Norrie albo…Djoko 
2 polubienia
Gramy!
Hurkacz-Djokovic w finale turnieju w Genewie.
Obecnie 4:3 dla Polaka!
I już 5:4
Hurkacz prowadzi 6:5 i tie break już ma! 
Kto kogo pierwszy przełamie?
I jest!!!
Przełamanie na ostatniej prostej! 7:5 czyli 1:0 dla Huberta!
3 polubienia
No i cos sie dzieje. Bez polityki…
Chyba, ze się Djoko ocknie? Fuj, co ja piszę…
3 polubienia
No i wygrana dla…
Djokovica, jego 100 turniej wygrany, jako 3 w historii osiągnął to. Connors i Federrer zrobili to wcześniej.
A Hubby, niestety, chyba dużo pecha zaliczył w tym meczu. W tie breakach nie umie grać z Djokovicem w ogóle.
3 polubienia
Jestem w szoku…Wciąż.
Jak Hurkacz mógł to przegrać???
NO JAK???
Z drugiej strony…Jeśli on tak gra z tym niezaleczonym kolanem… 
Kto wie czego się jeszcze możemy spodziewać!Oby to był jego najlepszy sezon bo ten mecz z pewnościa należał do jego najlepszych w karierze!
3 polubienia
Niestety Maja Chwalińska,Katarzyna Kawa oraz ta Czeszka z naszym paszportem,odpadły w 2 rundzie eliminacji.A marzyło mi się zobaczyć 6 Polek na starcie…
Szczerze jednak oceniając sytuację,było to troche zaklinanie rzeczywistości… 
2 polubienia
Jeszcze w zeszłym roku niespodzianką byłaby przegrana Igi… eeh…
2 polubienia
O godzinie 11. dzisiaj, czyli za chwilę Kamil Majchrzak zacznie RG przeciwko Medjedovicowi. Inna polska nadzieja w męskim tenisie.
Przy okazji Francuska telewizja zaplanowała ucztę tenisową na wielu stacjach, jak nigdy dotąd, nawet do 10 godzin dziennie dawki tenisa można zaliczyć.
Paluszki lizać 
3 polubienia
Mam Sabalenkę ale nie oczekiwałem Majchrzaka.Eliminacji,nawet w Szlemie,raczej nie transmitują…
Zdaje się jednak że już po meczu Kamila… 
Eva Lys pokonała Peyton Stearns 6:0;6:3.Spora niespodzianka a dla mnie radość.Moja uśmiechnieta ulubienica,gra dalej i robi to coraz lepiej!
2 polubienia
Iga wygrała 6:3 6:3 ze Sramkową. Przy okazji była też rywalizacja publiczności polskiej ze słowacką. Ale do rzeczy. Iga nadal nie jest sobą, a wynik niezupełnie odzwierciedla wydarzenia na korcie. Mimo, że Iga zagrała kilka razy fenomenalnie, to w ogólnym rozrachunku znów cierpiała.
Serwis dobry, ale te notoryczne nie trafianie w kort… I do tego spóźniła się ewidentnie do kilku piłek. No, trochę więcej, niż kilku. W tym pojedynku widać było, że u Igi nie zaszły zmiany na lepsze. Może później będzie lepiej.
Następny mecz z Raducanu. Też oglądałem jej mecz z Wang na powtórce. 7:5 4:6 6:3. Słaby, bardziej walka niż wyskoki poziom. I na podstawie tego spotkania Iga wydaje mi się pewną faworytką. Niestety, Iga ma “kolizję” z Ostapienką w dalszych rundach. A dzisiejsza jej gra nie napawa mnie optymizmem i nie tylko o Łotyszkę mi chodzi.
2 polubienia
Nie widziałem.Caly dzień praktycznie, poza domem.Tutaj w pracy,podgladalem Linette i tez rozczarowanie.Mimo iz Dunka,moim zdaniem,byla zdecydowana faworytka.liczylem na niespodziankę bo Magda dobrze grała ostatnio…
No i zamiast 6 Półek w turnieju głównym,mamy dwie.Może Fręch da jutro radę z Ons bo Tunezyjka jest ostatnio beznadziejna.
Raducanu widziałem ostatnio dwa razy i coraz trudniej mi pojąć,jak ona mogła wygrać US Open…
1 polubienie
Olivia Gadecki niestety gładko przegrała z Gauff,pierwszego seta.
Czekamy na mecz Magdy Fręch.
Trwa niesamowity mecz Camerona Norrie z Daniłem Miedwiediewem …
5:5 w piątym secie…
I 6:5 dla niesamowitego Anglika który wyszedł na swoje z 2:4!!!
I zrobił to!!!
7:5 i 3:2 dla Camerona Norrie! Prawidziwy rollercoaster!
2 polubienia
Pięknie radzi sobie Magda!
7:6 i na razie,5:0 w drugim secie!
Jaka szkoda że nie było transmisji a jedynie przerywniki…
Djokovic,Draper…
A Magda wygrywa do zera,drugiego seta z Ons Jabeur!!!
2:0…Brawo Magda!!!
3 polubienia
Magda zagrała bardzo dobry tenis demonstrując determinację i wolę zwycięstwa. Brawo! Ons, to już nie ta dawniejsza Ons.
A zaczęło się dla Magdy nieciekawie. I set pod znakiem paskudnej pogody, przelotne mżawki i silny wiatr. Początkowo nieco lepiej radziła sobie Tunezyjka często łapiąc Magdę na skróty. I do 3:5 gra była bardziej zdominowana przez aurę niż przez samą grę. Od tego stanu nagle Magda przestała się tak często mylić, a zaczęła Ons, robiąc podwójniaki i niesamowite babole w samej grze. No i tak doszło do tie-breaka, w którym Ons nic nie szło. Była to chyba zapowiedź II seta, bo od samego początku, ku memu zdumieniu rywalka Magdy zaczeła grać anty tenis. Nic jej nie wychodziło, a Magdzie tak. Ułatwiała jej to Ons oddając punkt za punktem w najprostszych sytuacjach. O ile I set był wyrównany, to II partia stała się grą jednej tenisistki i była nią Magda.
2 polubienia
Na Hurkacza trzeba poczekać do 19 albo i dłużej…Powinna być transmisja bo Angole widzieli w tym jeden z ciekawszy meczy dnia.
Teraz oczywiście trwa amok po wygranej Norriego
Mam nadzieje że to planom transmisyjnym nie zaszkodzi…
2 polubienia
I tak to z tym tenisem bywa.
Wspaniała niespodzianka Magdy Fręch,przeplata się z fatalnym występem Huberta Hurkacza.Inna sprawa ze Fonseca,wydaje się być znacznie lepszym graczem niż dotąd o nim pisano…Niemniej Hurkacz gra słabo nawet wtedy gdy podaje…
Nic dzisiaj nie jest takie jak podczas ostatniego spotkania z Djokovicem…
2 polubienia