Role kobiety

mi to raczej na jakies jastrzebiopodobne wyglada typu myszołów. ale trzeba kolege @benasek zapytac.

2 polubienia

praktyczni byli. taki wol czy kon byle czego nie zje…

2 polubienia

Ale ten Chełmoński niejakiej Spurek by podpadł. Gdyby wiedziała, kto to jest Chełmoński… :crazy_face:

3 polubienia

a to cos przegapilam? sama niech sie do pluga zaprzegnie.

2 polubienia

Jakby zobaczyły te dwa nieszczęsne woły… Zaraz domagała by się, by obraz zniszczyć…
A woły natychmiast uwolnić.

4 polubienia

no tak.
ale na tematy kastracji zwierzat jeszcze sie nie wypowiadala…

3 polubienia

Ale na temat gwałcenia krów to i owszem.

3 polubienia

Na ornej ziemi widzę ptaki przypominające wrony siwe. Kawki są podobne, ale mniejsze i kolory są mniej kontrastowe niż u wspomnianych wron. Na niebie za to widzę ptaka podobnego do kani rdzawej. Tylko kanie z drapieżnych mają ogony z wcięciem. Może to być też skowronek, ale trochę na niego jakby za duży… Skowronki rzadko nad oranym polem latają, ale ten może właśnie latał? Obraz raczej malowany z wyobraźni niż z rzeczywistości.
Jako, że obraz ten jest w Wielkopolsce, jeśli tak dalej jak dotychczas potoczą się sprawy, to zorganizuję wypad do miejsca, gdzie zobaczymy ten obraz w realu. Za rok chyba już nie, bo mam plan gotowy, ale może za 2 lata? :shushing_face:

5 polubień

nie tylko.
ogolnie kobitka ma jakies niedobory w organizmie…

2 polubienia

Obie dobrze wiemy, jakie. Zbyt delikatne jesteśmy na to, by to z siebie wykrztusić :wink:

3 polubienia

przy orce zawsze gromadza sie ptasi amatorzy łatwego łupu. wszelkiego rodzaju nornice i myszy maja przechlapane. nie mowiac juz o dzdzownicach i larwach owadow.

2 polubienia

W piątek przywiozę taki pług…

1 polubienie

Drezyna ma być…

2 polubienia

Drezyna zaklepana … Ostatnio przypieczętowaliśmy to odpowiednią ucztą :grin:

3 polubienia

A ja teraz wypiłem krombacherka i poprawiam warsteinerkiem. I to są piwa!

2 polubienia

Chwal się chwal …

Właśnie Trybunał “wszedł” a za chwilę poprawię go Gulden Draakiem (classikiem)

2 polubienia

A co? Jest czem się pochwalić.

Trybunał? Nie jarzę…

2 polubienia

Dokładnie taki:

2 polubienia

Pierwsze widzę…

2 polubienia

A Gulden Draaka znasz? Zakupiłem tego specjału po pół skrzynki. Jeszcze mi nieco zostało. Wczoraj quadrupel a dziś ten wcześniej wspomniany.
Z Belgii jakby co, ponad 10 “koni” mają obie cholery …

2 polubienia