mi to raczej na jakies jastrzebiopodobne wyglada typu myszołów. ale trzeba kolege @benasek zapytac.
praktyczni byli. taki wol czy kon byle czego nie zje…
Ale ten Chełmoński niejakiej Spurek by podpadł. Gdyby wiedziała, kto to jest Chełmoński…
a to cos przegapilam? sama niech sie do pluga zaprzegnie.
Jakby zobaczyły te dwa nieszczęsne woły… Zaraz domagała by się, by obraz zniszczyć…
A woły natychmiast uwolnić.
no tak.
ale na tematy kastracji zwierzat jeszcze sie nie wypowiadala…
Ale na temat gwałcenia krów to i owszem.
Na ornej ziemi widzę ptaki przypominające wrony siwe. Kawki są podobne, ale mniejsze i kolory są mniej kontrastowe niż u wspomnianych wron. Na niebie za to widzę ptaka podobnego do kani rdzawej. Tylko kanie z drapieżnych mają ogony z wcięciem. Może to być też skowronek, ale trochę na niego jakby za duży… Skowronki rzadko nad oranym polem latają, ale ten może właśnie latał? Obraz raczej malowany z wyobraźni niż z rzeczywistości.
Jako, że obraz ten jest w Wielkopolsce, jeśli tak dalej jak dotychczas potoczą się sprawy, to zorganizuję wypad do miejsca, gdzie zobaczymy ten obraz w realu. Za rok chyba już nie, bo mam plan gotowy, ale może za 2 lata?
nie tylko.
ogolnie kobitka ma jakies niedobory w organizmie…
Obie dobrze wiemy, jakie. Zbyt delikatne jesteśmy na to, by to z siebie wykrztusić
przy orce zawsze gromadza sie ptasi amatorzy łatwego łupu. wszelkiego rodzaju nornice i myszy maja przechlapane. nie mowiac juz o dzdzownicach i larwach owadow.
W piątek przywiozę taki pług…
Drezyna ma być…
Drezyna zaklepana … Ostatnio przypieczętowaliśmy to odpowiednią ucztą
A ja teraz wypiłem krombacherka i poprawiam warsteinerkiem. I to są piwa!
Chwal się chwal …
Właśnie Trybunał “wszedł” a za chwilę poprawię go Gulden Draakiem (classikiem)
A co? Jest czem się pochwalić.
Trybunał? Nie jarzę…
Pierwsze widzę…
A Gulden Draaka znasz? Zakupiłem tego specjału po pół skrzynki. Jeszcze mi nieco zostało. Wczoraj quadrupel a dziś ten wcześniej wspomniany.
Z Belgii jakby co, ponad 10 “koni” mają obie cholery …