Rosyjskie dyplomy nie będą honorowane na świecie

I znowu: kto się wyłamuje?
“Współpracy z Rosją zakończyć nie chcą za to Francuzi, Niemcy oraz Szwajcarzy.”
Dlaczego?

2 polubienia

Gówno będzie z tych sojuszy. Liczy się hajs

1 polubienie

Właśnie: kasa, kasa, kasa :frowning:

2 polubienia

Mnie najbardziej rozwaliła informacja że Putin w ramach zemsty też nałożył sankcje…Od kilku dni rosyjskie dzieci nie mogą już oglądać ulubionej przez dzieci na całym świecie bajki - Świnka Peppa…
Ja rozumiem że chodzi o kasę,że jakiś inny kraj straci no ale kuźwa dzieciom w swoim kraju bajkę zabrać?? :woman_facepalming:t3::woman_facepalming:t3:

3 polubienia

Pod wzgledem urody swinka Putinowi konkurencje robi.

1 polubienie

Tak hurtem? To glupota. Wiele uczelni i osrodkow badawczych w Rosji ma bardzo wysoki poziom (pisze o technicznych, nie klubach uwielbienia wielkiego wodza)
A naukowiec to czesto ma ideologie w miejscu gdzie plecy traca swoja szlachetna nazwe, byle mu dali robic to co lubi.
Oficjalnie mozna sie wypiąć na wspolprace, ale drenaż mozgow będzie trwał.

2 polubienia

A i nas przestali emitować Kozacką miłość bo to setial rosyjski. Oj jaka straszna sankcja (tym bardziej że już opłacony). Putin się na pewno przestraszy.

2 polubienia

Sportowiec też tam nieraz ma ideologie, ale jednak jest reprezentantem danego kraju.
Skoro ma być izolacja, to raczej w każdej dziedzinie.
Wiem, wiem, niemieccy naukowcy po wojnie też byli ściągani do USA i innych państw, dla ale nie uważam, że to było etyczne. Zamiast gnić w więzieniach za zbrodnie wojenne jechali do pracy do Stanów.

1 polubienie

Straszne, nawet nie wiem, że taki serial był :slight_smile:

2 polubienia

Ci Niemcy co mieli pecha ladowali tez w ZSRR.
A swiat oprocz wojen zyje szpiegostwem przemyslowym.
Nie zawsze szpiedzy kończą tak jak Ethel i Julius Rosenbergowie, ktorzy korzystajac z wielu informatorow, poczynajac od brata poprzez znajomosc ze skomunizowanym fizykiem Klausem Fuchsem i wieloma latwowiernymi, ziarnko do ziarnka poskladali informacje i sprzedali Stalinowi.
Jako jedyni w tej sprawie skonczyli na krzesle elektrycznym.
Wniosek? Nie dowierzac nikomu, komunizm to powazna zaraza, gorsza od covida z rakiem razem wzięte.

3 polubienia

Ja wiem, że świat nie jest idealny, ale Niemcy, którzy lądowali w ZSRR nie tyle mieli pecha, co raczej ponieśli konsekwencje swojej działalności. Ale wielu wojskowych i cywilnych dysydentów miało szczęście, kasę i trafili do odpowiednich ludzi, którzy załatwili im dalekie podróże np. do Ameryki Płn., czyli bezkarność. No chyba, że wytropił ich Mosad.

1 polubienie

Mosad naukowcow nie tropil, chyba, ze na własny uzytek. :wink:
Mengele naukowcem trudno nazwac. Eichmanna tez nie. Skupiali sie raczej na wykonawcach i projektantach Holocaustu.

Mengele jednak był naukowcem jakby nie patrzeć. Z jego badań i jego wiedzy korzystamy do dziś…

Powiedz to jego ofiarom, tym, ktore przezyly oczywiscie.
Z niego byl taki lekarz jak z Lysenki ogrodnik.

Bo Francuzi dmą w tę samą dętkę

Ależ ja doskonale wiem jakim kosztem to wszystko. Co nie zmienia faktu że korzystamy z tego do dziś…

z czego korzystamy? z eugeniki, której byl “wyznawca”?
czyli jak odroznic zyda od aryjczyka i zwiekszyc plodnosc tych ostatnich?
moze zapalenie gardla to by i wyleczyl…

A czego sie spodziewac po skundlonych francuzikach którzy świeto narodowe mają w rocznice początku holocaustu własnego narodu?
Jacy oni są,pokazali w czasie wojny…
Dla Szwajcarów neutralność zawsze była"przepustką" do…“grania w piłkę z hitlerowcami”.
Ale Niemcy mnie rozczarowali… :exploding_head:

2 polubienia

No “niestety” w dalszym ciągu rozumujesz jak człowiek a nie jak soviet.Dla nich dzieci nie są dziećmi a jesli nawet to najwyżej tak jak w Biesłanie.Dla nich dzieci to jedynie narybek pod przyszlych utrwalaczy władzy…

3 polubienia

Odpowiem zdjęciowym rebusem.

image

1 polubienie