Nie znam się. Boję się dentysty z powodu dzwięku i zapachu.
Bardzo idealne dla wiekszosci… wiekszosc miasta mieszka w blokach… rozumiem że przedlużacz z okna?
Mam rozumieć, że Ty zamiast jechać na stację paliw, swój samochód tankujesz z okna w bloku??
Mam diesla wiec tanuję na stacji max 5 minut trwa cala operacja. Elektryki jednak troche inaczej się ładuje i to zdecydowanie nie jest 5 minut
To niezaprzeczalny fakt, że tankowanie przebiega szybciej, niż ładowanie. Jednak przy obecnych technologiach ten czas zaczyna być w akceptowalnym wymiarze i obecnie normą jest czas ładowania 30 do 60 min. Nowa technologia Mercedesa ma wydajność doładowania zasięgu 100 km w niecałe 6 min. Gdyby tak stacje ładowania były w rozsądnej ilości na parkingach centrów handlowych czy większych marketów, doładowując auto w trakcie zakupów, nawet nie zauważyłbyś problemu w tej kwestii.
Jakby babcia miała wąsy.
Markety swoich parkingów strzegą przed obcymi i jak nie będą mieć wymiernych korzysci z ładowarki to jej nie zainstalują .
Elektryków mało to klient z silnikiem spalinowym panem…
Jeżeli będzie zwiększony popyt, a stety/niestety UE robi wszystko co może, by stało się to jak najszybciej, sieci handlowe same będą “pchać” się na rynek ładowania elektryków. Jak nie samodzielnie, to we współpracy z firmami świadczącymi obecnie takie usługi. Wszak obecnie mamy stacje paliw sygnowane logiem niektórych marketów.
W zasadzie przy wszystkich duzych sieciach są stacje benzynowe i czasem dają zniżki przy wiekszych zakupach w sklepie
Lub dla posiadaczy kart lojalnosciowych.
Ja myślę, ze to kwesta czasu? Wiem, ze w tym roku na walnym zebraniu wlascicieli będzie podnoszony problem ladowarki aut i jednosladow na parkingu (mamy ogrodzony w urbanizacji) kwestia opłacalności. Na razie zamowiono ekspertyzę.
Elektryków u mnie widac coraz więcej.
Ale to też specyfika polwyspu - wiatru i slonca raczej nie brakuje a paliw kopalnych “na lekarstwo” .
Susza tez stawia pod znakiem zapytania elektrownie wodne w części kraju
Do “wodoroduktu” we wspolpracy z Marokiem się przymierzają (aby znowu nie trafic na monopolistę przewiduja rowniez produkcje wodoru na Półwyspie, na czym Portugalii zależy) - ale tu protestuje Francja ze swoimi atomowkami. Ogólnie to sa wszystko projekty na lata, UE zeby nie wiem ile dyrektyw i ustaw wydała tego nie przeskoczy. Niestety gospodarka rewolucji nie lubi .
Energetyczny rynek europejski to zawsze byl pokrecony, a ruskie z tanim gazem faktycznie niezle namieszali.
A jeszcze uporczywe trzymanie się wegla (czy kamiennego, czy brunatnego)? I ropy?
To jakbyś się upierał przy dylizansach majac auta
Mylisz sie… ładowarek est duzo mniej niz aut dolicz czekanie w kolece i minimum 45 minut na ladowanie 1 auta do 80%… nie wspomne o kosztach s-ybkiego ladowania poza domem… na tą chwilę to porażka