Osoby w wyższym wykształceniem bezmyślnie wierzą w istnienie zysku w ekonomii, co wystawia im jak najgorsze świadectwo bezmyślności.
A ty jaki jesteś jeżeli po raz setny powtarzasz to że ktoś głosuje na pis bo uważa że PiS ma swoje pieniądze i dlatego musi być idiota… Tak ciężko zrozumieć ze na PO głosują jeszcze wieksi idioci, a można głosować na pis bo nie głosuje się na PO
PO nie słuchało plebsu. Dlatego przegrali i przegrywają. W kraju będącym na dorobku i nadal liżącym rany po reformie Balcerowicza nie można wygrać jeśli nie słucha sie i nie wciska kitu plebsowi.
A jedną z najgłębszych ran, jaką zadał ten Balcerowicz, to najmocniejszy złoty od 1918 r.
Inną sprawą jest to, że już przestaje być taki mocny. Nie rozwijam tego, bo sprawa sama się rozwija. Praktycznie. Popatrzcie na wartość złotego i ceny. Na covida tego nie zwalając.
Piszesz to tak jakby to był komplement dla PO XD
Co to ma do moje odpowiedzi? PO jest najlepsza w wciskaniu kitu
A na PO głosują idioci bo jak można być mądrym i głosować na kogoś z po i mieć coś jednoszebie do wyborców PiS a nie widzieć tego ze oboje są ciemnym ludem… Od jakiegoś czasu uważam już i najprawdopodobniej tak jest ze ogólnie to najinteligentiejszych wyborców ma konfederacja. A już na pewno największy procent ogółu
Teraz sprawdziłem że mapka o przemocy domowej była jednak fake newsem. Przysłał mi ją kolega, też kartograf, więc mu zaufałem.
Ale dane co do wykształcenia i poparcia wśród grup społecznych sa juz prawdziwe. Widać kto wybrał nam prezydenta
@birbant statystyki nie kłamią…
Jesteś może respondentem?
Bierzesz udział w ankietach OBOP-u?
Ja kiedyś tak, klikałam w to co sami narzucili. Już się w to nie bawię.
@efka - ja tez mam w rodzinie osobę wykształconą, znającą 4 języki, która zjeździła pół świata, pochodzącą z bardzo dobrej rodziny, no i cóż - wierzy we wszystko co mówi PiS z zamachem smoleńskim, ideologią LGBT i krwiożerczymi Niemcami, którzy chcieli nam wybrać prezydenta.
Przedsiębiorcy, duże miasta i młodzi z wyższym wykształceniem głosowali za Trzaskowskim.
Ta grupa tez jest podzielona bo przecież wielu chciało zaufać Bosakowi. Ktos im wpoił do głów nacjonalizm. Bardzo błędnie pojmują oni patriotyzm.
Wieś i emeryci poszli za pisem.
Sekundy po spojrzeniu na te mapkę wiedziałem już że to nie może być możliwe a zwłaszcza ten odsetek w procentach, ale łykają ludzie… XD
Ale myślę sobie… Po raz już któryś dodałby fake newsa? XD miałem to w dupie
W całej swej bytności na naszym forum, w swych opiniach, rozważaniach, nie zdarzyło mi się podpierać internetem. Piszę zawsze z głowy bądź z serca. Również tzw “materiały” czy “źródła” tu zapodawanie nie robią na mnie wrażenia. Tylko muzyka i sport, jeśli o net chodzi.
Zauważyłem, że pod tym względem jestem tu wyjątkiem i niech tak zostanie.
Nie za trzaskowskim tylko przeciw Dudzie.
Trzaskowski bredzi że są jakąś przyszłością, nie są rzadną przyszłością, to zbieranina idiotow którzy w nast wyborach będą głosować na kogoś innego… Jedyna przyszłością w polskiej polityce może być konfederacja… Holownia też za 2 lata nie będzie istnieć.
@czarny_rycerz, to akurat też sprawdziłam. Wystarczyło położyć paluszek na mapki i wybrać: Szukaj obrazu w Google, wyskoczyło mi więcej artykułów gdzie były one wykorzystane.
Mnie osobiście poruszyło, że skwitowano wybory zdaniem:
Na Dudę głosowali alkoholicy i debile.
@efka Nie o te “statystyki” mi chodzi. I też nie o to, co podał Bingola. Ja mówię o takich statystykach, na których opiera się nauka. Reszta wyjaśnienia w poście skierowanym do Bingoli.
Hołownia daje sobie czas do 2050😂
Wtedy to nowe, lepsze pokolenie Polaków ma przejąć stery.
@Devil, jak chcesz to potrafisz.
Można było to inaczej ująć?
Modek może ten post usunąć. Potraktowałem to prowokacyjnie i ogólnikowo. Ironicznie.
W ogóle cały temat trzeba usunąć. @okonek
I tak połowa tam to bzdury “totalne” XD
Ale przynajmniej sie działo