Rzecz o Ukraińskim Prezydencie

"Za każdym Wielkim mężczyzną stoi równie Wielka kobieta :yellow_heart::blue_heart:

Wołodomyr i Olena Zełenskcy w ciągu kilku dni stali się bohaterami Ukrainy. Prezydent, który nie opuścił swojego kraju po wybuchu wojny. Wręcz przeciwnie, został w Kijowie, by ramię w ramię walczyć za ojczyznę. Gdy Amerykanie zaproponowali mu ewakuacje, on odpowiedział: „Potrzebuję amunicji, a nie podwózki”.

Po 18 latach małżeństwa kochają się jak nigdy. Mają dwójkę dzieci: 17-letnią Aleksandrę i 9-letniego Kiryłę. W ich domu żyją z nimi dwa psy, świnka morska i rybki. Pomimo pełnionej w Państwie funkcji, Olena dba o to by ich dom był normalny. Na wystąpieniach publicznych nie szczędzi czułości rodzinie. Trzymają się za ręce, wyznają miłość.

Po wybuchu wojny nie uciekła z dziećmi. Została w Kijowie, wspierając męża. Choć cały Świat wątpił, że mają jakiekolwiek szanse – ona nie zwątpiła. Pokazała, że ma równie mocny charakter.
Rodzina Prezydenta jest teraz w niewyobrażalnym niebezpieczeństwie. Jak mówił Zeleńsky: „Jestem celem numer 1, moja żona i dzieci numer 2″. Choć mieli możliwość, nie zostawili ojczyny. Ich postawa budzi podziw i jest dla wielu motywacją do walki."

Za: https://www.popularne.pl/wolodomyr-i-olena-zelenskcy-historia-milosci-slub-dzieci-zdjecia/

7 polubień

Do mojego stażu to im daleko…
Ale z drugiej strony,zaprosiłbym Olenke i Włodka na piwo!
Tak po prostu
By normalność była w cenie.
Świat oferuje normalność.I to tanio…
Coorvy które kiedyś Ozzy Osbourne nazwał"psami wojny",przeciwnie.
Ale ja zostane przy nich.
Jak ktoś wie,jak to sie robi,prosze o pomoc

1 polubienie

Czy ktoś umie udostępnić na FB, bo ja nie mam tam profilu. Anonymus ostrzegają, że rus.wykorzystują geolokację do namierzania skupisk ludzi i ludzie powinni ją wyłaczyć w telefonach.

1 polubienie

Na dworcu we Lwowie chłopiec i dziewczynka bliźniacy po 15lat czekali parę godzin temu. Nie wiem, gdzie teraz ten post. Kurcze, nawet nie umiem tego FB obsługiwać i się tam wpisać :confused:

Czytam inormacje od Anonymus i nic takiego tam nie ma. Jest info żeby otwierać stronę ( podali link) i tyle. Po otwarciu strony będą się blokowały rosyjskie strony. Czyli dają ludziom możliwość hakowania Rosji . Tyle. O lokalizacji nic nie ma.

Na Pomoc dla Ukrainy Julia Syczewa coś takiego udostępnia. Musicie mnie korygować. Nie umiem się połapać w tych info, bo cały czas wpadają nowe.

Zaraz zobaczę

Nunu,przeszukałam wszystkie grupy pt" Pomoc dla Ukrainy’- a jest tego sporo.
. Julia jest w kilku z nich ale w żadnej nie napisała nic z tego o czym Ty mówisz.

to jest aktor

I co w związku z tym? Wszyscy chyba wiedzą że był aktorem,komikiem…Teraz jest prezydentem.Zatem? Znów chciałaś czymś zabłysnąć?

1 polubienie

Masz brexit,pamietaj o tym…
Ja nie mam np. eurosportu…

1 polubienie

Nie, niedouczony elektryk tez prezydentem byl

Masz problem to zmień flagę

Donald Reagan też był aktorem

1 polubienie

Mam problem z tobą. Po raz chyba piąty już piszę żebyś nie komentowała moich słów. Irytujesz mnie i nie mam ochoty cię czytac,ale ty masz takie parcie na odezwanie się w każdym temacie że byś nie zasnęła jakbyś nie skomentowała czegoś.

1 polubienie

Rosjanie wysadzili gazociąg w pobliżu Charkowa

Na razie nie wiadomo, czy chodzi o regionalną instalację przesyłu gazu ziemnego, czy też jest to część gazociągu prowadzącego z Rosji na zachód Europy.

To się stało jakieś 20 minut temu.
W odpady radioaktywne też sobie łupnęli. Na szczęście nie uszkodzili zbiorników tylko jakieś budynki.
Putin coraz bardziej mnie wkurza. :shushing_face:

3 polubienia

Jak Ci nie odpowiada nie musisz czytać
Forum? Można, zignorować

Stalin i zrównanie z ziemią
Ugotowany mózg

1 polubienie

Niestety obawiam się że nasz już 1 transportem by wyleciał z Polski.

2 polubienia

Jestem pełna podziwu dla nich, czytając w necie o ich stanowisku wobec zaistniałej sytuacji , zadałam sobie pytanie ilu prezydentów postąpiłoby tak samo w takim momencie. Szacunek i podziw!

5 polubień