Zawsze tak było ![]()
Nie wiem, skąd wziąłeś te 36
Ukrainka jest piekielnie dokładna.W całym meczu naliczyłem ok. 5 “siatek” w jej wykonaniu!!! Przecież to tyle co nic…
Z drugiej jednak strony..Jak to głównie w kobiecym tenisie bywa, czas najwyższy na przełamanie Gauff która w tym roku nie ma się specjalnie czym chwalić…
Oj kolego jesteś w błędzie, mówiąc, że zawsze tak było, albowiem w zeszłym roku miała tylko 30 lat, 2 lata temu miała 29 lat, itd.
Teraz widzisz jednakże, że nie zawsze tak było. No chyba, że uważasz, że Ukrainka jest bytem anielskim i w tym samym czasie ma każdą możliwość wieku, albo inna możliwość, że te 31 lat już było ustalone tysiące lat temu i w zasadzie żyje je nieustannie tak samo w tym samym wymiarze od zawsze.
Tylko trochę wątpię, żebyś spojrzał na tą sprawę wieku bardziej metafizycznie chłopie.
Svitolina-Gauff 6:4; 3:2 na razie…Piękny mecz ale to co wyprawia Ukrainka,przechodzi ludzkie pojecie!!! Nie wiem ile ona ma jeszcze sił ale gra urozmaicony, niesamowity tenis!
Gauff wyrównuje po tym długim gemie, na 3:3…
Niesamowite jest to że chyba więcej tu winnerów niż błędów własnych.No…U Svitoliny to już z pewnością!
I 4:3 dla Ukrainki.
4:4 po jedynym chyba dotąd,slabym gemie Svitoliny…Jeszcze niby wszystko może się zdarzyć…
No I prose!!!
Coco is on fire!!!
Kapitalna gra choć chwilami nerwowa…Coco przełamała i jest bliżej wygrania drugiego seta
5:6
Ha!
6:6.Błyskawiczne przełamanie powrotne i mamy tie break…
6:7 I odrodzona, wspaniale grająca pod koniec seta Gauff zdominował tie break…W grę wkradło się już ewidentne zmęczenie ale błędy mimo wszystko raczej wymuszone przez obie wspaniale zawodniczki.Jak dotąd,jeden z najlepszych finałów jakie widziałem dotąd!
Rozpędzona Coco wygrywa pierwszego gema w 3 secie…Walka o każda piłkę ale Gauff dokładniejszą!Widok zmuszanej do błędu Ukrainki to ostatnio rzadkość!
Niesamowity mecz!
Jest 3:2 dla Eliny.To się tak lekko pisze ale te punkty są dosłownie wyszarpywane! Mnożą się błędy ale inaczej po TAKIEJ grze,być chyba nie może…
4:2 dla Svitoliny…
I 5:2…W tej fazie chyba nie ma sposobu na Svitoline…Mecz ponownie na absolutnie najwyższym,swiatowym poziomie!!!
I Svitolina wygrywa ten nie dający się opisać krótko mecz!!!
Ostatni gem…OMG jak to mówią!!! ![]()