Rzym WTA 1000

Iga, dzięki temu jest już na 5 miejscu.
Nie oglądałem meczu, ale kryzys Gauff zdawał się być nieuchronny.
Poszukam gdzieś skrótu.

1 polubienie

Ja przechodzę zaraz na eurowizje więc skrót to chyba jutro…Ma być coś rano…
Gauff nie ma tego co miała Iga.Tego musu wygranej,wgniatania przeciwnika w glebę,raz po raz.Gauff jest tylko zdolną tenisistką jakich jest przynajmniej kilka.
Może wywalczy jeszcze kilka tytułów ale i zapłaci za to.Kontuzje,przemęczenia oraz huśtawka formy.To dotyczy obecnie,chyba wszystkich.

1 polubienie

To był świetny mecz w wykonaniu Paolini. Najlepszy ze wszystkich pojedynków z jej udziałem, które widziałem. Do tego doping publiczności, który ją uskrzydlał. Jasmine grała to co potrafi bez tego “swojego” trafiania w siatkę. W tym finale “moja” Jasminka pokazała to co w niej najlepsze. Biegała po korcie jak iskra i przebijała potężne uderzenia Gauff raz za razem co bardzo deprymowało Amerykankę. Włoszka broniła się świetnie, przejmowała inicjatywę i ganiała Coco po korcie.
Set I był wyrównany, wygranie go niewiadomą przez dłuższy czas, Ale w końcówce Jasmine była bardziej zdeterminowana, a po Coco było widać pierwsze oznaki niewiary w siebie co dało jej paskudne owoce w postaci niewymuszonych błędów.
Cori załamała się po pierwszym gemie II seta, kiedy została przełamana i właściwie było po meczu bo Paolini za nic nie chciała się mylić.

Co do Igi, to, bardzo mocno obawiam się, że po RG straci nawet to 5 “zaszczytne” miejsce.

2 polubienia

W wolnej chwili,polecam!
Zawsze mi było do niego blisko :wink: I teraz także się zgadzam.

A Magda Linette wygrywa w Strasburgu z Krejcikovą,2:0!

Trzymaj za mnie kciuki. Bo jak seur jako firma przewozowa zawiodla? To zlle dla niej

Ale o co chodzi?Bo chyba nie o tenis…

O tenis też. Dlaczego Iga przevrywa? Dlaczego seur jako firma kupiona przez francuska popierajaca syf putinowski firme zaczyna tracic twarz? Czyli po ludzku mowiac klamie? Moze widocznego zaiazku.w tym nie ma?

Dzisiaj Linette wygrała z Krejcikową w Strasburgu, co za czasy się porobiły, kiedyś Czeszka była bardzo mocna. Albo Magda naprawdę tak dobrze grała.

1 polubienie

Obejrzałem sobie mecz Magdy z Krejcikową, i podobał się całkiem. Mimo tego, że dla Czeszki był to pierwszy mecz po 6 miesiącach, spowodowanych urazem, to chwilami pokazywała na co ją stać. Lecz Magda grała zbyt równy tenis, żeby dać się łatwo ograć.
Widać, że lubi grać do tego w Strasburgu. Następny mecz czeka ją ze Sramkową.

1 polubienie

Wspominałem o tym wyżej.I widziałem kilka wymian w ok. 5 minutowym skrócie.I była to bardzo ładna gra Magdy.
Takie mecze należy wygrywać.Wykorzystywać sytuacje i do przodu.Kogo obchodzą dzisiaj kolejne kontuzje?Będzie ich coraz więcej a za parę dni,nikt o tym nie będzie pamiętał.

2 polubienia

Alcaraz zdaje die na topie? O ile w tym balaganie informacyjnym dobrze islyszalam?

Nie wiem.W poprzednim turnieju,odpadł w 2 rundzie…

Co tam bylo, ze tym razem wygral. Ale wolalm obejrzec ingres Leona z cyferka 14. Co jak co, ale tam tylko brakowalo animatorek zwanych cheers lider.
Bedzie miec probem posprzatac po poprzedniku.

Wieści ze Strasburga.

Teraz jest mecz Collins z Kenin, i tak naprawdę Collins dominuje grę.
4-1.
6-1 set dla Collins, i nic nie zapowiada się na zmianę.
1-6 dla Kenin…, nic nie rozumiem. W ogóle nie oglądałem 2 seta, bo wszystko było już wiadomo.
A tu teraz 3 set, szok.

Czekam na grę Fręch, która zaraz ma się zacząć.

2 polubienia

“Bo z dziewczynami nigdy nie wie,oj nie wie się..
Czy dobrze jest ,czy może jest,może jest już zle” :laughing:

Nie dziwie mnie to bo dla mnie one są bardzo podobne.Z tym ze teraz nie oglądam…

2 polubienia

Jak tylko zacząłem oglądać 3 set od stanu 2-2 tak gra wróciła na początkowe tory i Collins wygrywa 3 seta 6-2 z Kenin. Co było w 2 secie, tego nie wiem, może ufo wylądowało na korcie…

1 polubienie

Fręch Blinkow
3-6 pierwszy set, nie oglądałem.
2-1 dla Magdaleny w 2 secie, po jednym przełamaniu.
3-2 break za breaka i dla Magdy.
Niestety
5-6 dla Blinkowej w 2 secie. Fręch będzie serwować o tie breaka
Koniec meczu
3-6, 5-7, dla walczącej na wszelkie sposoby Blinkowej.
Magda dawała nadzieję na wygranie 2 seta, i Blinkową można było ograć, no ale też więcej szczęścia by trzeba mieć.

2 polubienia

Linette by tego nie wypuściła…I znowu to przeklęte 5:2…

1 polubienie

A w Strasburgu,Magda dalej wygrywa!
Tym razem w 2 setach z R.Sramkovą.
I to już jest ćwierćfinał!

1 polubienie

Eliminacje do turnieju głównego RG,trwaja!
Dzisiaj trzy Polki [Kawa,Chwalinska i Klimovicova] przeszły przez pierwsza rundę eliminacji!

1 polubienie