Rzym WTA 1000

Gauf-Andrejewa 6:4;7:6.
Plus Sabalenka i mamy chyb obecne podium.Nic stalego a podejrzewam ze wrecz przeciwnie,co moze sie okazac juz na RG.
Ale jest w tej trójcy jakaś regularność

2 polubienia

Sabalenka-Zheng 0:2

No i ledwie coś komuś zaczyna się wydawać,już się wszystko zmienia.
Normalnie skwitowałbym to określeniem niespodzianki czy czefoś co się zdarza.
Ale Zheng tutaj panowała od początku do końca!
Zakład że w RG odpadnie szybko? :grinning_face:
Ale na razie wielkie brawa dla niej!

1 polubienie

Szkoda…
Miałem nadzieję że Hurkacz poradzi sobie wreszcie z Paulem…
Nie,nie widziałem meczu bo dzisiaj było to wykluczone.
Niemniej są dwie sprawy…Po pierwsze i najważniejsze,Hurkacz chyba nie jest w pełni sił…[kolano]
Po drugie,była szansa by poprawić choć troche,zdecydowanie za niski ranking.Hurkacz błąka sie w okolicach 30 a bez wysiłku,powinien być w okolicach top-15
No nie udał nam się Rzym tego roku…

1 polubienie

A więc jednak…Będzie Paolini vs Gauff.
Ta ostatnia musi odpocząć,w pełnym tych słów znaczeniu bo Chinka dała jej popalić!!!
Zapowiada sie niezwykle ciekawie!

Ale tym razem,kapelusze z głów przed Sinnerem! 6:0;6:1 z Ruudem???
Masakra to mało powiedziane…

1 polubienie

Oglądałem mecz Gauff z Zheng. Maraton. 7:6 4:6 7:6. Maraton w trudnym terenie z piachem pod stopami, ostrymi wzniesieniami i mnóstwem wiraży. Czasem zamiast piachu - ostre kamienie. Poziom gry falował w okolicach 10 w skali Beaforta. Od niesamowitych zagrań, po nieprawdopodobne skuchy. Nie było nudy przez ponad 3 godziny. Powiedzieć, że wola zwycięstwa obu tenisistek była wysoka, to nic nie powiedzieć. Zmienność sytuacji na korcie, zawałowa. I tak od początku do końca.

2 polubienia

I te 3 godziny…To dla kobiety na pograniczu wytrzymałości.I dlatego,stawiam na Paulinkę.Mimo iż obecna medycyna potrafi redukować taki wysiłek,do minimum.
A poza tym,fajnie by było!

2 polubienia

I moje serce jest po stronie Jasminki.

2 polubienia

Jak ona sie nauczy wygrywać turnieje to strach się bać!
Widzę przyszłość dla tak żywiołowego tenisa.Pod warunkiem że nie wali sie co drugiej piłki w siatke…Ale to chyba już ma pod kontrolą.Czy tylko w Rzymie,czy w ogóle,czas pokaże.

1 polubienie

Eeh…, żeby tak jeszcze nasza Iga przestała by wreszcie co drugiej piłki walić na aut… :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

RG to chyba ostateczna odpowiedz. :wink:
Czasu mało,stopień zagubienia,ogromny.
I do tego to,co bawilo w kabarecie Olgi Lipińskiej [no to mam grać czy mam nie grać?] już chyba nie bawi nikogo…Poza hołotą,zwaną"hejterami".
Niestety,chyba po raz pierwszy jak dotąd,nie jestem optymistą.
Pieprzyć gusła i inne brednie ale być może,jak to mi sie ostatnio często zdarza,wydarzy sie coś wspak :wink:
Co by był ze mnie za kibic gdybym nie wierzył :innocent:

1 polubienie

Gdzies czytalam, ze sa teorie w kwestii Igi. Ma problem z fizycznym opanowaniem pilki . Czyli albo zmieni sposob myslenia, a raczej wypracuje nowe odruchy, albo mielismy kolejny zmarnowany takent. Na tenisie jako grze trzymajac rakiete sie nie znam, u mnie sie skonczylo na badmintonie, ale wiem, ze bardzo duzo zalezy od wytrenowania odruchow. Co do kobiet i maratonu @collins02
Ja biegalam w szkolnej reprezentacji na dlugich dystansach sztafeta ostatnia zmiana .bylyśmy dobre. to tak dawno, ze kobiety tak dlugo nie żyją :wink:
Wytrzymalasc jest wrodzona, talent tez. Ale niektorzy po prostu maja dość. Iga? Cale zycie szykowana na mistrza i chyba zabraklo tego co dalej maturzysto?
I tak jej bede kibicowac

2 polubienia

Bardzo ciekawą tezę odnośnie Igi wysnuł Andy Roddick, ale zanim do tego przejdę, zapodam to co powiedział na temat polskich mediów i polskiego hejtu w stosunku do Igi; - hejt na Igę w polskich mediach i niektórych polskich dziennikarzy jest po prostu.., pierd…nym sqrvysyństwem. Macie najlepszego sportowca z ostatnich czasów razem z Lewandowskim i nie umiecie tego docenić. Po czym dodał, że taki hejt na pewno Idze nie pomaga.
A jeśli o Igę chodzi, to stwierdził, ze źródło zła tkwi w aferze dopingowej. Jego słowa mniej więcej brzmiały tak, że Iga która potrafi przebijać kort w miejscu, które uzna za stosowne, od tej afery słyszy za sobą “szepty” tych, którzy mówią, że póki brałaś doping, byłaś najlepsza, kiedy cię niesłusznie uniewinnili, przestałaś dobrze grać. I to wewnętrzne przeświadczenie sprawia, że Iga przestała sobie ufać. Straciła czucie rakiety, kortu i piłki. Jeżeli uda jej się prawdziwie odzyskać wiarę w siebie, wróci na tron.
Mówił też o Fisseccie całkiem pozytywnie. O pani Darii nie mówił nic. No to i ja dodam; - pani Dario, do dzieła, za coś bierze pani kasę…

3 polubienia

Ma to sens.
Ale my czasrm nie wiemy co w.naszych glowach siedzi, a wyrokowac za innych?
Owszem polskie piekielko…

1 polubienie

Nigdy nie uwierzę w żaden przesyt.Chodzi o to że to co się dzieje z Igą,nigdy nie dzialo się z żadnymi innymi,najlepszymi.NAJLEPSZYMI a nie z drugim szeregiem.

1 polubienie

Fajnie że Andy sie nie czaił.
To oczywiście 100% racji.Ani Linette ani Fręch nigdy tego nie doświadczą bo nie ośmielą sie być najlepsze.Klasyka polskiego piekła i polskiej nienawiści.Od tej strony,ohydny naród, nie wart nawet splunięcia :enraged_face:
A "doping"to tylko narzędzie jakim posługuje się ta hołota.
Ciekaw jestem,ilu z tych tchórzy,z tych wściekłych psów,wychwala pod niebiosa np. Gołotę…Choć bardziej prawdopodobne że nikogo nie wychwala, bo to niepodobne do tchórzy.

2 polubienia

A Iga
Trzymam za nia kciuki. To, ze cos sie nie dzialo z innymi?
Łatwo powiedziec zmarnowany talent .jak te paskudy przestana na nia mowic raszynianka i zaczna Polka? Nikt z nas pod taka presja nie byl. Mamy swoje wygrane i przegrane. Dolki psychiczne i wzloty? Gdzie jest nasz dom?

Jaki zmarnowany talent???
O czym Ty gadasz?
O czterokrotnej zwyciężczyni RG,jak mi się zdaje!
A jak sugerował cytowany Andy Roddick,powinniśmy stać przed Nią na baczność!
I trzymać ryje!TRZYMAĆ, bo nic sportowo, nie jesteśmy przy niej warci.

2 polubienia

Jeszcze jeden głos.
Chyba tak samo ważny.I tak samo trafny.

2 polubienia

Kolego, co do spotru wyczynowegi w oostaci Igi? Trzymam za nia kciuki.
Definicja ?
zmarnowany talent ?
Kazdy z nas ma swoje etapy rozwoju fizycznego.
I tu zeby mozg wypracowal nowe nie niszczac starych sposobow?
Psy hika na pwno, ale tez nauczy siw zyc w nowej skorze?

I brawo Jaśminka!!! Coco bez szans… :laughing:

1 polubienie