Są chmury ale nie pada

Krewny dorsza, choć różnice są minimalne, ma mniej intensywny smak.
Ale woli wody chlodniejsze i mniej zasolone niz Morze Srodziemne wiec raczej na targu rybnym tu go nie bedzie.
W Portugalii to tak. Ale tam to mozna dostac oczoplasu od tego co na ladzie, a jak sie śmieją na dorsza maja 365 przepisów - po jednym na kazdy dzień :wink:. Ale rybki po grecku nie znaja :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

U mnie około 9°C i pada deszcz od tygodnia. W sumie jest romantycznie - większość / dzieciate / zaprasza pod wspólny parasol :stuck_out_tongue_winking_eye: i okazyjnie ponieść zakupy, lub wózek popchać z berbeciem - najgorsze są dziewczynki - Wójek na ręce do góry, i dużo gadają itd, deszcz jest potrzebny większości, nawet tym na niego uczulonym - woda stoi na polach i trawnikach. Mi deszcz nie przeszkadza ani straż jak wyjeżdża do powodzi po deszczu na sygnale

2 polubienia

U mnie tylko mewy i gruchające gołębie chałasują

2 polubienia

Anagram dla przedszkolaków:
Oto _ _ _ _ _ na stole pocięty w plasterki
Do niego piwo, co dobre na _ _ _ _ _
:grin:

2 polubienia

To to nawet ja wiem :innocent:

2 polubienia

A na jakie narządy jest piwo dobre, tak się zazwyczaj mówi
(By swoje piwożłopstwo usprawiedliwić?) :face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Ojej…No nerki :saluting_face:

1 polubienie

Teraz w wyrazie nerki przestaw literki
(Skojarz tym razem z @mężatki wyrazem)

Jakim wyrazem?I po co mam przestawiać? Ale pewnie z jakichś przyczyn, chodzi Ci o rekina.

1 polubienie

Dlatego, bo tam są kreseczki dla dwóch wyrazów:

Pierwszego: rekin i drugiego nerki

No i masz swój pierwszy anagram z głowy

2 polubienia

Ale ja wiedziałem o tym wcześniej.Nie wiedziałem natomiast o jaki wyraz @mężatki i skąd wzięty,mialo mi chodzić…

Ten mój komentarz z anagramem był do komentarza birbanta, który odpowiedział mężatce w którym wspomina o rekinie. :grin:

Oto całe wyjaśnienie.

2 polubienia

A ja lubię gdy pada. Zwłaszcza w tej sytuacji gdy cały maj nie padało, susza okrutna…
Dzis tak własnie było, opady przelotne przez cały dzień. Jedyny miunus że przy takiej pogodzie spac się chce. ponoć ma to związek z tym , że gdy jeszcze hominy żyły na drzewach - tylko w czasie deszczu spały mocno - bo w czasie deszczu drapieżniki nie polują.

4 polubienia

A tego to ja w ogóle nie czytałem…Wpadłem na to bo temat wysunął się na top.

1 polubienie

Moze jeszcze islandzkiego hákarl postawisz na stole?
Wtedy żadne piwo nie pomoże.

Jak glodne to polują.

hehe! Niezłe, niezłe.

A ja się męczę nad pantropą @joko Zakołowała mnie okrutnie. Muszę od nowa. Trzeci raz, kurna…

1 polubienie

Bo ta pantropa, to wredna pułapka na Twoje zmęczone oczęta :stuck_out_tongue_winking_eye: :smiley:

1 polubienie