W ramach relaksu wpadłam na chwilę na wp i ze zgrozą przeczytałam, że BMW zabiło człowieka! Kliknęłam i okazało się, że samochód jednak nie zabił tego pieszego, zrobił to 21-letni kierowca. Wróciłam na wp, żeby jeszcze raz przeczytać tytuł, ale artykuł odszedł już w siną dal.
Kolejny raz się zastanawiam: kto pisze takie teksty? Uczeń podstawówki? Czy taki mamy poziom ludzi po polonistyce, czy dziennikarstwie?
Czepiam się? może
Ja po prostu juz tego nie czytam.
Gimbaza na praktykach.
Ale ktoś im za to płaci.
TV oglądać się nie da, bo albo chamscy politycy przekrzykujący jeden drugiego, albo reklamy. Na portalach wciąż znajduję takie kwiatki, więc też rzadko odwiedzam. Co się dzieje z ludźmi? Innym to nie przeszkadza? Czytając komentarze też można się załamać ilością błędów ort.
Dobra, mam kłopoty, chciałam przestać myśleć o nich. Może dlatego się czepiam.
Wychodzi nauka online
Odpuść, bo wszystkie nerwy stracisz.Mnie też dziwiło, że zatrudniani na tych stanowiskach są ludzie robiący różne najdziwniejsze błędy, ale odpuściłam. Już mnie nic nie dziwi. Ułatwić Ci odpuszczenie?
Już ułatwiam.
To klawiatury piszą a nie dziennikarze!
Ogolny poziom agresji i braku szacunku dla wiedzy przodków znacznie się poniósł.
Nie tylko w Polsce.
Może chodziło o clickbait?
Zdarzyło mi się kiedyś przeczytać ogłoszenie do pracy na o2 (w czasach gdy ten portal nie był jeszcze własnością WP). W tym ogłoszeniu było napisane, że trzeba umieć pracować pod presją czasu. Myślę, że to mogłoby wiele wyjaśniać.
Bez przesady, presja czasu to nie przepuszczanie tekstow zywcem z tlumacza google i bez korekty.
Jak ktos nie umie szybko czytac to niech sie za redakcję nie bierze. Co przejdzie na forum to juz na portalu nie powinno.
A biorac pod uwage ile tych “newsow” to odgrzewane kotlety pod nowymi tytulami?
Może portale będące własnością radia lub telewizji mają trochę wyższy poziom?
Ktorego radia i telewizji?
Obawiam sie, ze bylejakosc zgodnie z prawem Kopernika opanowuje wszystko.
Lubię czytywać radio Zet i TVN24, a szczególnie działy biznesowe.
Działy biznesowe z natury da się jakos wymierzyc pod wzgledem jakosci przekazu, z radosna twórczością pomponikow, pudelkow i O2 juz gorzej
Takich tekstów jest pełno. Parę miesięcy temu widziałem tytuł “Pendolino zabiło czlowieka” - ot po prostu szedł sobie człowiek spokojnie torami a tu nadjechał pociąg i z zimna krwią go zabił. Inny przykład: “Pociąg wjechał w stado krów” - już widzę jak maszynista zjeżdża z szyn, wjeżdża na łąkę i morduje krowy lokomotywą.
NIE! Obserwuję to dużo dłużej niż zmagania z Cividem. Poza tym to piszą już ludzie dorośli, którzy kończyli szkoły wiele lat temu ;(
Uśmiałam się Dzięki.
Tylko co by było, gdyby każdy szef nie wymagał niczego od pracowników?
Czyli, jeśli się spieszę, to mogę krzywo uszyć sukienkę? ktoś to kupi? No pewnie tak, skoro kupują podarte spodnie to i sknoconą kieckę pewnie tez
Gorzej, gdy chirurg w pośpiechu (bo dużo pacjentów) amputuje niewłaściwą nogę
podaj link, proszę. Szukam czegoś nowego, może bardziej rzetelnego.
O, już widzę
i u dołu tej strony dodatkowo [
Wypadek pod Wrocławiem. Mercedes uderzył w ciężarówkę 12
Aż się przelotnie można zastanowić, z jakiego powodu ją uderzył
Może go zdradziła, albo przesoliła benzynę?
Serwis PAP. Tylko on jest platny.
Przecież nawet nie wiadomo, czy tym ludziom ktoś za to płaci albo jak płaci to grosze. Teraz wszystko prawie jest na takim poziomie. A uczyć nie ma komu, bo na całym świecie na nauczycieli rodzice wściekli z powodu zamykania szkół. U nas w kraju też się czasem od dziecka nie wymaga, żeby przysiadło i się nauczyło. Rynek pracy jest drapieżny i po taniości.