Właśnie robię małe porządki w szafie i natknęłam się na teczkę
A tam co ?
Numer ławki w której siedziałam na maturze z histy, ściągi pisane przez moją przyjaciółkę na cieńkiej warstwie chusteczek od drożdżówek i bułek, którymi nas częstowano(siedziała 8 ławek przede mną ) , jak i kiepskiej jakości ściągi pisane długopisem i zaklejone taśmą klejącą
Szczerze ?
Nie wiem jak zdałam na te dwie czwórki, ale był to czysty fart, bo w tym czasie myślałam o chłopaku, a nie o maturze
Ja nie ściągałem. Kujon byłem!
To akurat wiem @Bingola
Byłem przygotowany na ściąganie z matmy, ale okazało się, że dałem radę bez ściągania. Byle jak, ale zdałem. Do pozostałych nie potrzebowałem, bo oprócz polskiego zdawałem niemiecki i historię.
@birbant zdolniacha!
Dracha, sracha! 77
Ale ja jestem zboczony! Usiłuję przeczytać te ściągi z historii. Coś tam o Stalinie i Bierucie.
nie sciagalam, zreszta niby po co?
co prawda wg kursujacego wowczas dowcipu matury byly ustawione pod dzieci towarzyszy i dlatego z roku na rok sa coraz latwiejsze - w koncu niech i one zdadza.
Nie sciągałam, ale dałam ściągać z matematyki. Koleżanka przede mną jak wyszliśmy z sali popłakała się ze wzruszenia, i mnie całowała Była głąbem matematycznym i nie wiem dlaczego w zasadzie wybrała matematykę na egzaminie pisemnym, wówczas już mogliśmy wybierać drugi przedmiot.
Nie chciałem ściągać, ale co zrobić, gdy co chwila szturchają z tyłu i podają kolejne zadanie? Sam zdążyłem w międzyczasie rozwiązać jedno A z polskiego lanie wody miałem opanowane i żaden temat nie był nie do napisania.
Efekt: matma 5, polski 4. I taka to była matura.
Ja odwrotnie - Polski 5, matma 4. I to była jedyną moja czwórka na maturze
Ulalala, prawdziwy kujon!
Polski 5, niemiec 5, historia 5, i ustnych już nie musiałem, Matma pisemny 3, ustny, litościwe 3.
same kujony tutaj…
u mnie tez tylko polski 4 - ale ja z moim polonista to tak troche na pienku mialam jesli chodzi o podejscie do literatury - co ja poradze, ze mi bardziej odpowiadal Lem niz Zola? swiec panie nad jego dusza - byl milosnikiem literatury francuskiej, ale przez przypadek musial uczyc polskiego.
Nie ściągałem bo po prostu wszystko zapamiętuję fotograficznie. Niestety gorzej było z Polskiego bo tam wymagali tfurczości
Jesteś kochana!!
To samo bym zrobiła gdybyś mi dała ściągnąć z matmy!!
Brawo!
@birbant proste te pytania były patrząc na te ściągi o których piszesz.
Aż mi wstyd!
Przecież to każde dziecko wie
No cóż…
Ja typowa blondyna jestem jednak!
Sama matura to pikuś. Ale to moje sponiewieranie się po ostatnim egzaminie, to już poważna sprawa była. Aleśmy się upodlili pięknie!
Niewyraźnie pisane te ściągi.
Ja musiałem ustny. Wybrałem biologię, którą zawsze lubiłem. Żadnego problemu, chyba, że problemem nazwę to, że niezadowolony byłem, gdy mi przerwali a ja dopiero się rozkręcałem .
@anon80021811 TYlko nie pytaj obecnych maturzystów. Co to jest 30%??