Czy w takiej sprawie pokazanie wizerunku sprawcy obcięcia komuś włosów było adekwatne do czynu ? (monitoring uchwycił). Dlaczego nie pokazuje się wizerunków innych “sprawców” w innych sprawach -w sprawie wykroczeń? - na przykład pobicie ? Byle by coś się działo? W grubszych sprawach milczą media… a tu takie byle co wyciągają z kartotek.
RODO zostało złamane
Czyli on jeszcze się może bronić i wytoczyc im sprawę… za nagłośnienie takiego czynu…i pokazanie jego twarzy.
Nie wyrokowałbym czy to niewielka afera. Przykład Samsona jest najlepszym dowodem.
Możliwe, że coś na sumieniu jeszcze miał… i dlatego upublicznili jego wizerunek. Tylko gdybam oczywiście, bo wiem tyle ile media podają.
Teraz już nikomu włos z głowy nie spadnie
Łysy to nie musi się o nic martwić, gorzej z resztą
Trzeba nosić czapki w pod nie chować kitki.
Byle nie popadać w obsesję. Włosy można stracić w różnych okolicznościach. Gorszych.
Po chemioterapii.
Jako pierwsze pomyślałam o ogniu…
O Jezu.
Ja mam na szczęście ładną czuprynkę do ramion. Lekko falistą.
Dla Ciebie to może byle co ale dla kogoś innego nie
Włosy odrastają. To bezpieczny fetysz.
Nieee, nie byle co, moje włosy są na wagę złota zwłaszcza, że mam ich nie-za dużo:)
Łysiejesz?
zastanów się o co Ci chodzi
odrastają wolno
O co mi chodzi to ja wiem. To, że wyczuwasz sprzeczność wypowiedzi też wiem. jednak to tylko włosy… które odrosną.
Uważam, że żaden bandyta, morderca, pedofil, czy inna kanalia nie powinna podlegać pod RODO> Sąd przy wyroku powinien wręcz nakazywać upoblicznianie wizerunku, tak, aby sąsiedzi i znajomi wiedzieli z kim się “zadawali”.