Ja także.Ale nie ma tu mowy o sensacji.
Byłem w domu 4 dni…Widzialem Serbki,2 mecze piłki,troche wspominek tenisowych…
Jak sam widzisz,tu każdy może wygrać z każdym.Jedyne co sie systematycznie powtarza to Iga w finałach!!!
Niestety,musze to odłożyć na wiosne…Brak terminów,za dużo sie dzieje…No i potrzebny jestem w domu.
I fajnie!Valldemossa nie ucieknie.
A tak w ogóle…
Górnik Z.-Lech P. 1:2
Warta P.-Jagiellonia B. 2:0
I na taki weekend czekałem!!!
Świątek-Vekic…
W duchu pomyślałem sobie że to formalność…
Ale nie obyło sie bez zawirowań…Tyle że koniec taki jak najczęściej.Jeden z 2-3 wariantów scenariusza.
Ten"do zera"i tak chyba w żółtej koszulce lidera
San Diego,California…Brzmi jak pępek świata.Są jednak i tacy dla których to tylko przystanek autobusowy.
Świątek-Vekic 6:3;3:6;6:0
Jakie to normalne!!!
Najlepsza tenisistka swiata,przypomniala o sobie.
Vekić w swej karierze była najwyżej top 17, teraz jest 77, ale w ten turniej weszła jak w masło, eliminując po drodze Sakkari, Sabalenkę, Pliskową i Collins. Tę ostatnią po przebojach deszczowych. Tym bardziej cieszy zwycięstwo Igi.
Co do Serbii, to w tym turnieju, jak się okazało były nie do zatrzymania. I jak powyżej napisałem, Polska przegrała z Serbią dwoma, trzema piłkami, to taki marginesik błędu w błędach. W każdym razie, żadna inna drużyna nie przestraszyła Serbii i z nikim Serbki tak się nie męczyły, jak z naszymi dziewczynami. Szkoda, że to stało się w ćwierćfinale, a nie wyżej.
Wracając do pojedynku Igi z Vekić, to irytowała mnie gra Igi w II secie, ale w trzecim, to był już koncert. Podobnie było z Pegulą. Z tym, że z tą ostatnią zaczęła świetnie, wyszła na 4:2 i stanęła. W II już było dobrze, a w III po przegraniu 1 gema, zagrała tak, że Pegula nie wiedziała o co chodzi na korcie.
Idze chodzi głównie o WTA Finals, ale po drodze ma jeszcze jakiś turniej. Chyba? Przez te nocki trochę się pogubiłem.
Polscy piłkarze ręczni w eliminacjach do ME pokonali następny zespół, czyli Łotwę - 39:19. Powinniśmy się zakwalifikować z tej grupy, choć mamy jeszcze Francję, ale wychodzą dwie pierwsze. Dla przypomnienia, Italię już pokonaliśmy.
Właśnie doczytałem, że WTA Finals jest już ostatnim i jedynym dla Igi występem w sezonie.
Wiem.W Polsce jest wiecej informacji na ten temat…
Waść jesteś chyba rozpieszczony…Na wszystko patrzysz przez pryzmat pierwszego Rolanda Garrosa…A jednocześnie każdy juz przynajmniej raz napisal ze WIE iż porażki przyjdą…
Iga nie jest automatem i bedzie miała swoje zawirowania.Jednocześnie kazde zwyciestwo teraz,traktuje jako dowod dominacji bezwzglednej i bezkonkurencyjnej!
Z calym szacunkiem dla Vekic ale w kolejnym turnieju nie przejdzie pewnie 3 rundy…
W następnym turnieju chcę by Iga wygrała.
Chwilowo nie wiem gdzie to sie odbędzie ale chyba juz powoli czas na masters…
W I rundzie turnieju tenisowego w Guadalajarze,Magda Fręch pokonała w 2 setach,Julie Putincewą 6:3;6:4
Od dawna kibicuje Magdzie bo uważam ze gra ładnie,niczym tenisistka z innej epoki.Magda gra jednak bardzo nierówno i częsciej niestety zawodzi niz sprawia takie niespodzianki.W efekcie nijak nie może zagościć na stałe w top-100.
Magde i Julię dzieli w rankingu ponad 70 miejsc!
A jednak Fręch pokazała na co ją stać.
W następnej rundzie Polka spotka sie prawdopodobnie z Danielle Collins.I tu bedzie jeszcze trudniej,mimo iz Danielle także nie gra tak jak można od niej oczekiwać…
A tak przy okazji,pochwalę sie choć to nie było trudne do przewidzenia.
B.Krejcikova,pogromczyni Igi Świątek z Ostrawy,szybciutko odpadła,przegrywając w 2 setach z Anna Kalinską.Co przewidziałem albo tutaj,powyżej,albo w"serwisie no.10"
Niestety,Collins okazała się za silna.
Polka przegrała 3:6;4:6 ale zanotuje awans bo w Guadalajarze wygrała 3 mecze z eliminacyjnymi włącznie.Wciaz jest szansa na powrót do top-100.
Lech P.-Slask Wroclaw 1:3
I puchar mamy z głowy.Moze tak miało być?Nie wiem i nic mnie to już nie obchodzi…
Nie potrafię kibicować klubowi nad którym ciąży jakaś klątwa idiotyzmu i tępego uporu.“Bramkarz” o nazwisku Rudko,zawala KAZDY mecz!W tym meczu zawalił 2 z 3 bramek a i tak ma szczęście bo namieszał jeszcze dwukrotnie.
To jest zawodnik który nie nadaje się nawet do rezerw 4-ligowego klubu a tymczasem już dwa razy słyszałem ze on pozostanie numerem 1 w Poznaniu
Antwerpia…
Hubert Hurkacz-Dominik Thiem 6:3;6:7 i bardzo szkoda tego tie breaka bo Hurkacz przegral 9:11…
W trzecim secie na razie 1:0 i walka o przelamanie!
Swietny mecz.
W trzecim secie 3:3 i mecz jest takie jak wynik.Nieslychanie wyrównany.Niby Austriak łatwiej wygrywa swe gemy ale tez niektóre zagrania Hurkacza to najwyższa klasa światowa…
I 4:3 dla Huberta.Tym razem gem do zera!
4:4…I znowu miał Hubert szanse na przełamanie ale Thiem wybronił dwie arcytrudne piłki…Oby to sie nie zemściło.
Jest jednak szybko 5:4.Gramy o mecz!
5:5 i gem do zera dla Thiema.Ten mecz potrwa dluzej a ja musze wyjść…Anyone for tenis?
Hurkacz przegrał ostatniego seta 6:7/4:7.
No właśnie sie dowiedziałem…
Była szansa na masters…Teraz to juz chyba nic z tego…
Znam skład na WTA FINALS 2022.
1 Iga Świątek.
2. Ons Jabeur.
3. Jessica Pegula.
4. Cori Gauff.
5. Caroline Garcia.
6. Aryna Sabalenka.
7. Daria Kasatkina.
8. Maria Sakkari.
Turniej zaczyna się 31. 10 i trwać będzie do 07.11. 2022.
Myślę, że damy to na nowy temat.
Taki podawali wczoraj.Nie wiem na co czekali do dzisiaj…