Serwis sportowy 11

Ja także.Ale nie ma tu mowy o sensacji.

1 polubienie

Byłem w domu 4 dni…Widzialem Serbki,2 mecze piłki,troche wspominek tenisowych…
Jak sam widzisz,tu każdy może wygrać z każdym.Jedyne co sie systematycznie powtarza to Iga w finałach!!! :joy:

1 polubienie

Niestety,musze to odłożyć na wiosne…Brak terminów,za dużo sie dzieje…No i potrzebny jestem w domu.
I fajnie!Valldemossa nie ucieknie. :wink:

1 polubienie

A tak w ogóle…
Górnik Z.-Lech P. 1:2
Warta P.-Jagiellonia B. 2:0

I na taki weekend czekałem!!! :blush:

2 polubienia

Świątek-Vekic…
W duchu pomyślałem sobie że to formalność…
Ale nie obyło sie bez zawirowań…Tyle że koniec taki jak najczęściej.Jeden z 2-3 wariantów scenariusza. :joy:
Ten"do zera"i tak chyba w żółtej koszulce lidera :joy:
San Diego,California…Brzmi jak pępek świata.Są jednak i tacy dla których to tylko przystanek autobusowy.
Świątek-Vekic 6:3;3:6;6:0

Jakie to normalne!!! :wink:
Najlepsza tenisistka swiata,przypomniala o sobie.

3 polubienia

Dla Igi Świątek…Naturalną koleją rzeczy :innocent:
Iga,Twoje zdrowie!!!

1 polubienie

Vekić w swej karierze była najwyżej top 17, teraz jest 77, ale w ten turniej weszła jak w masło, eliminując po drodze Sakkari, Sabalenkę, Pliskową i Collins. Tę ostatnią po przebojach deszczowych. Tym bardziej cieszy zwycięstwo Igi.

Co do Serbii, to w tym turnieju, jak się okazało były nie do zatrzymania. I jak powyżej napisałem, Polska przegrała z Serbią dwoma, trzema piłkami, to taki marginesik błędu w błędach. W każdym razie, żadna inna drużyna nie przestraszyła Serbii i z nikim Serbki tak się nie męczyły, jak z naszymi dziewczynami. Szkoda, że to stało się w ćwierćfinale, a nie wyżej.

Wracając do pojedynku Igi z Vekić, to irytowała mnie gra Igi w II secie, ale w trzecim, to był już koncert. Podobnie było z Pegulą. Z tym, że z tą ostatnią zaczęła świetnie, wyszła na 4:2 i stanęła. W II już było dobrze, a w III po przegraniu 1 gema, zagrała tak, że Pegula nie wiedziała o co chodzi na korcie.
Idze chodzi głównie o WTA Finals, ale po drodze ma jeszcze jakiś turniej. Chyba? Przez te nocki trochę się pogubiłem.

2 polubienia

Polscy piłkarze ręczni w eliminacjach do ME pokonali następny zespół, czyli Łotwę - 39:19. Powinniśmy się zakwalifikować z tej grupy, choć mamy jeszcze Francję, ale wychodzą dwie pierwsze. Dla przypomnienia, Italię już pokonaliśmy.

Właśnie doczytałem, że WTA Finals jest już ostatnim i jedynym dla Igi występem w sezonie.

2 polubienia

Wiem.W Polsce jest wiecej informacji na ten temat…

1 polubienie

Waść jesteś chyba rozpieszczony…Na wszystko patrzysz przez pryzmat pierwszego Rolanda Garrosa…A jednocześnie każdy juz przynajmniej raz napisal ze WIE iż porażki przyjdą… :innocent:
Iga nie jest automatem i bedzie miała swoje zawirowania.Jednocześnie kazde zwyciestwo teraz,traktuje jako dowod dominacji bezwzglednej i bezkonkurencyjnej!
Z calym szacunkiem dla Vekic ale w kolejnym turnieju nie przejdzie pewnie 3 rundy…

1 polubienie

W następnym turnieju chcę by Iga wygrała. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Chwilowo nie wiem gdzie to sie odbędzie ale chyba juz powoli czas na masters…

1 polubienie

W I rundzie turnieju tenisowego w Guadalajarze,Magda Fręch pokonała w 2 setach,Julie Putincewą 6:3;6:4
Od dawna kibicuje Magdzie bo uważam ze gra ładnie,niczym tenisistka z innej epoki.Magda gra jednak bardzo nierówno i częsciej niestety zawodzi niz sprawia takie niespodzianki.W efekcie nijak nie może zagościć na stałe w top-100.
Magde i Julię dzieli w rankingu ponad 70 miejsc!
A jednak Fręch pokazała na co ją stać.
W następnej rundzie Polka spotka sie prawdopodobnie z Danielle Collins.I tu bedzie jeszcze trudniej,mimo iz Danielle także nie gra tak jak można od niej oczekiwać…
A tak przy okazji,pochwalę sie choć to nie było trudne do przewidzenia.
B.Krejcikova,pogromczyni Igi Świątek z Ostrawy,szybciutko odpadła,przegrywając w 2 setach z Anna Kalinską.Co przewidziałem albo tutaj,powyżej,albo w"serwisie no.10" :smiling_face:

1 polubienie

Niestety,Collins okazała się za silna.
Polka przegrała 3:6;4:6 ale zanotuje awans bo w Guadalajarze wygrała 3 mecze z eliminacyjnymi włącznie.Wciaz jest szansa na powrót do top-100.

2 polubienia

Lech P.-Slask Wroclaw 1:3

I puchar mamy z głowy.Moze tak miało być?Nie wiem i nic mnie to już nie obchodzi…
Nie potrafię kibicować klubowi nad którym ciąży jakaś klątwa idiotyzmu i tępego uporu.“Bramkarz” o nazwisku Rudko,zawala KAZDY mecz!W tym meczu zawalił 2 z 3 bramek a i tak ma szczęście bo namieszał jeszcze dwukrotnie.
To jest zawodnik który nie nadaje się nawet do rezerw 4-ligowego klubu a tymczasem już dwa razy słyszałem ze on pozostanie numerem 1 w Poznaniu :rage: :angry:

1 polubienie

Antwerpia…
Hubert Hurkacz-Dominik Thiem 6:3;6:7 i bardzo szkoda tego tie breaka bo Hurkacz przegral 9:11…
W trzecim secie na razie 1:0 i walka o przelamanie!
Swietny mecz.
W trzecim secie 3:3 i mecz jest takie jak wynik.Nieslychanie wyrównany.Niby Austriak łatwiej wygrywa swe gemy ale tez niektóre zagrania Hurkacza to najwyższa klasa światowa…
I 4:3 dla Huberta.Tym razem gem do zera!
4:4…I znowu miał Hubert szanse na przełamanie ale Thiem wybronił dwie arcytrudne piłki…Oby to sie nie zemściło.
Jest jednak szybko 5:4.Gramy o mecz!
5:5 i gem do zera dla Thiema.Ten mecz potrwa dluzej a ja musze wyjść…Anyone for tenis?

1 polubienie

Hurkacz przegrał ostatniego seta 6:7/4:7.

1 polubienie

No właśnie sie dowiedziałem…
Była szansa na masters…Teraz to juz chyba nic z tego…

1 polubienie

Znam skład na WTA FINALS 2022.

1 Iga Świątek.
2. Ons Jabeur.
3. Jessica Pegula.
4. Cori Gauff.
5. Caroline Garcia.
6. Aryna Sabalenka.
7. Daria Kasatkina.
8. Maria Sakkari.

Turniej zaczyna się 31. 10 i trwać będzie do 07.11. 2022.

Myślę, że damy to na nowy temat.

1 polubienie

Taki podawali wczoraj.Nie wiem na co czekali do dzisiaj…