Serwis sportowy 12

3 polubienia

Pamiętam Martinę Hingis z lat 90 tych. Też miała tysiące meczów wygranych, tylko ona przewidywała bez końca gdzie piłka przeciwniczki spadnie, i bez problemu wszystko odbijała. U Świątek mimo wszystkich zalet, to jednak dziewczyna gra bardzo siłowo. Chociaż takie czasy.

1 polubienie

Coraz trudniej porównywać tamte mecze,z obecnymi…
Jest rzeczą naturalną ze szuka sie wytlumaczenia…
Pocieszam sie ze Hingis też przegrywała.Poki co,częściej niż Świątek

1 polubienie

Sabalenka-Garcia…
Szczerze…
Tego bym nie obstawial za żadne pieniadze!
Mimo iż lubie ryzyko i widze w tym jedyny sens grania :innocent:

1 polubienie

Waszmościowie, oszczędźcie, ran nie rozdrapujcie…

1 polubienie

Tymczasem na ME w piłce ręcznej kobiet stała się rzecz niemożliwa i opadła mnie kopara. Polki wygrały w zaciekle zaciętym meczu z Hiszpankami 23:22. I to daje duże szanse na wyjście z grupy. Pomogły w tym Niemki przegrywając sensacyjnie z Czarnogórą. Przed Polską jeszcze spotkanie z tym małym krajem.

Oglądałem mecz Polek z powtórki na spokojnie, znając już wynik, więc miałem lepszą możliwość obserwacji i analizy. Nasze panie zagrały fenomenalną obronę, a norweski trener zdaje się jest dobrym taktykiem. Niestety, gorzej było w ataku z naszej strony, zbyt dużo gubienia piłek pod bramką rywalek i niecelnych podań, z który szły hiszpańskie kontry. Pierwsza połowa skończyła się remisem 12:12.
W drugiej przeważały Hiszpanki, ale grały nieczysto, miały dużo wykluczeń i musiały oddawać piłki, żeby nasze wykonywały rzut wolny. Mimo to Hiszpana doszła do 19:14 i wydawało się, że jest po meczu dla nas. Nic bardziej mylnego, bo z polskiej strony nastąpił szalony zryw i doszło do remisu 20:20 i zaczął się obustronny chaos w walce o każdy centymetr boiska. Przy stanie 22:22, Hiszpanki popełniły polski błąd i oddały nam piłkę niecelnym podaniem w ataku. Nasza zawodniczka wykorzystała okazję do błyskawicznej kontry, puszczają piłkę ze swojej połowy po boisku, która wtoczyła się do pustej bramki, bo ich bramkarka zasiliła atak. Cymes… :+1: :grinning:

Na uwagę zasługuje świetna gra bramkarek w obu ekipach, oraz kapitalna polska obrona przesuwna. Strefa funkcjonowała, jak maszyna.
Nasze zawodniczki muszą jednak bardziej koncentrować się w ataku, bo aż podskakiwałem na krześle, kiedy widziałem, co wyrabiają. No nic, liczy się wynik i jest bardzo duża możliwość awansu.

I jeszcze jedna uwaga. Dawno nie widziałem tak brutalnej gry, jaką demonstrowały Hiszpanki, co, na szczęście im zaszkodziło, bo sędziowanie było bardzo uważne i dobre.

1 polubienie

Wszystko dobre co sie dobrze kończy…Znowu przespałem…Tyle ze tutaj ręczna nie istnieje…
Tak czy siak,wynik rewelacja!

1 polubienie

Jedna brameczka, to niby tak niewiele, ale za to, jak dużo… :grinning:

1 polubienie

Garcia wygrała z Sabalenką. Nic nie widziałem, to że Iga nie ograła Sabalenki to był tylko słabszy kobiecy pewnie dzień Igi. Otwieram newsy w equipe.fr i szok, dla Francuzów zapewne też, lecz okazuje się, że mamy nową siłę w tenisie ziemnym. Zresztą to było do przewidzenia, Garcia ma styl gry bardziej inteligentny niż Sabalenka, która łupie rakietą niby łopatą.
Ranking na koniec roku i tak jest znakomity dla Igi, która ma 5 tysiecy punktów przewagi nad Jauber…,
Za to ciasno zrobiło się ogólnie między 3 a 8 miejcem,
Garcia na 4 miejscu
Zresztą wmontuję zdjęcie.

1 polubienie

Może i masz rację z tym słabszym dniem. Oglądałem ten mecz i zupełnie nie rozumiałem, co się z Igą dzieje. Jeśli nie oglądałeś powtórek, to odradzam. Zostaw je w spokoju, żeby niepotrzebnie się nie denerwować.

Zostały nam skoki i ME kobiet w piłce ręcznej. Należałoby otworzyć następny nasz serwis, możesz to zrobić Ty dla odmiany. Ja dziś od południa będę raczej nieczynny ze względów medycznych.

2 polubienia

A tymczasem Warcinka ratuje remis w ostatniej akcji meczu :slight_smile:
Warta Poznań - Stał Mielec 1:1

2 polubienia

No i dobrze! Nareszcie to inni tracą bramki w doliczonym czasie…Choć dalej nie rozumiem,co jest tak okrutnego w tym Grodzisku…

1 polubienie

Mecz był do wygrania. Tym razem bramkarz Warty się nie popisał

1 polubienie

A tak…Akurat "wszedłem byłem"na relację online… :roll_eyes:
Edit…
Siarka Tarnobrzeg-Lech II 0:1
Może zaczną gonić? :thinking:

1 polubienie

Na TVP Sport Jagiellonia-Lech. Czas odczarować ten stadion:) Póki co dym na trybunach. Bez sensu

1 polubienie

I jak to wypadło?Właśnie dojechałem do pracy i… :thinking:

75 minuta 1:1. W sumie wyrównany mecz. Lech dłużej przy piłce ale niewiele z tego wynika.

GOOL GOOL GOOL Filip Szymczak !
92 minuta ale gramy dalej. +10 minut za przerwy pirotechniczne.

1 polubienie

Taaak! Lech także w doliczonym czasie!
Niezły ten weekend!

1 polubienie

Szymczak rośnie w oczach. Tak jak przez wiele miesięcy nie mogłem zrozumieć, po co trener uparcie na niego stawia, teraz 2 mecz z rzędu przesądza o zwycięstwie Lecha w ostatnich minutach meczu. Zwracam honor.

1 polubienie

Dokladnie…
Myslalem ze po stracie Modera i Jozwiaka,dlugo nie usłyszymy o wychowankach a tu,prosze…Skoras a teraz Szymczak…Marchwinski chyba tez jeszcze coś pokaże :thinking:

1 polubienie