Nie marw sie
Maroko to piekny i zyzny kraj, karmia dobrze.
Zrobili to!
Przeszli do historii.
gloria victis
Ale jestem szczęśliwa, strasznie kibicowałam Marokańczykom. I jeszcze, by Argentyna odpadła i będzie super.
Maroko jest już w półfinale, w całym turnieju stracili tylko jednego gola, w dodatku samobójczego. Ładnie!
Biorac pod uwage gdzie na co dzień graja?
el mundo es un pañuelo
Nie czuje sie rorczarowana.
Czekam na w miare bezkrwawe igrzyska
Piękny meczyk Anglii z Francją.
A Kane po Lewandowskim i Messim nie strzela karnego. Jego frajerstwo może kosztować drużynę bardzo dużo.
A szkoda, bo chciało by się dogryweczki, a najlepiej karnych do tego.
Pisanie z telefonu, to tortura dla mnie.
Niestety sędzia robi koszmarne błędy. Nie dał jednego karnego Anglikom, a drugi był tak oczywisty, że powinien go odgwizdać bez VAR
Dobrze, że bez dogrywki, bo idę spać Anglicy do domu! Allez les Bleus !!
Ten mecz oglądałem bez angażowania się po którejś stronie. Ale oglądałem z przyjemnością, bo było kawał dobrej piły. Szkoda, że następny sędzia psuł widowisko.
Rozczarowała mnie Portugalia, jak pisałem wyżej, sądziłem, że da sobie radę. Podobnie z Holandią, ale oni faworytami nie byli z Argentyną, to dwie poziomem zbliżone drużyny, co pokazało dojście do karnych. I tu olenderowie dali tyłka po całości.
A ja z braku naszych, kibicuję Chorwacji.
Taaa…, pokazali swą fajność w Belgii i Holandii, a także przed meczem swoich w Katarze.
Dla mnie mistrzem może zostać ktoś z trójki Francja, Chorwacja czy nawet Maroko. Tylko nie Argentyna, za to całe chamstwo, które pokazali w trakcie i po meczu z Holandią.
U mnie oprócz Argentyny odpada… Maroko. Za swoich dzikich kibiców.
Z ta fajnie? Osiedli tak. Ale to jest droga migracji dzikiej reszta boko harum et cetrra
Ukrainy w tym sie nie dopatruj, tyle, ze tam wojna bywa bardziej kulturowa, afrykanska i nie jest to bliski wschod z Izraelem
Maroko jest sitem w rej kwestii. Prawa czlowieka zaczynaja sie w UE. Do czego dążą Marokancy jako choć gospodarka . Politycznie? Niepolitycznie to pannie na drabinie siedzieć
Mam tak samo. Takiej dziczy kibicować nie będę.
Oj a ja mam dzicz na miejscu
Z dobytkiem
Nie zdziwię się jak ich przepchną na wygraną i zatrzymaja sie na Argentynie
Ot polityka
A w Titsee, Dawid Kubacki w I serii nokautującym skokiem objął prowadzenie przy dodanych punktach za wiatr +10. 139,5m.
Drugi jest Granerud z 12,6 punktową stratą.
Trzeci Lanisek, Żyła piąty, Stoch siódmy, Wąsek dwunasty.
W tym konkursie karty rozdaje wiatr i wielu znanych osiągnęło marny rezultat.
Czekam na II serię.
Brawo Wąsek! Jest chwilowym liderem. I w tym konkursie wyprzedzi samego Kobayashiego. Ma szansę na pierwszą dziesiątkę.
Żyła 137 i prowadzi przed Geigerem.
Żyłą jest trzeci, a Dawid, żeby wygrać musi skoczyć 129,5.
A skoczył 143 i pozamiatał. Niestety, wyrzucił Piotra z pudła.
1.Kubacki.
2.Lanisek.
3.Kraft.
4.Żyła.
8.Stoch.
11. Wąsek.
Brawo, brawo, brawo!!!
Kolego, Kubocki miał dodane punkty za wiatr!
Przecież tak napisałem…
Przykre
Zjadaja sie