Serwis sportowy 16. Titisee, Katar i inne

Poskakali dziś nasi :sunglasses: Dziwnie się ogląda skoki pomieszane z mundialem piłkarskim :crazy_face:

3 polubienia

Tym bardziej, że w skoki jesteśmy mocno zaangżowani.
A Dawid skakał dziś kosmos. Inni tylko popatrzeć mogli. Zobaczymy, czy tak będzie w Engelbergu? Oby. Widać tą pewność siebie Dawida. Kamil też już się ocknął, a Piotrek równiutko idzie.

Może być ciekawie w drużynówce, tylko, żeby ten czwarty nie zawalił. Może i Wiącek da radę, łapie formę, dziś skakał bardzo dobrze.

1 polubienie

Nareszcie obejrzałem sobie skoki w domu, jak należy!!!
I widac,szczescie mi sprzyjało…
Tak wspaniale dysponowanych naszych skoczków,juz dawno nie widziałem…
Kubacki jest w życiowej formie i już teraz nie mogę się doczekać TCS…
W międzyczasie,strasznie mi było żal Maryny Gąsienicy-Daniel…Bardzo pechowo wyleciała z trasy.Tego można było uniknąć!

3 polubienia

Zgadzam się.
Niemniej,moim zdaniem w tym najciekawszym meczu mistrzostw, Francuzi byli jednak odrobine lepsi.O te łatwość strzelania goli.
Poza tym, raz jeszcze okazało się ze najlepsi,predzej czy później,psuja karne…Przecież to taka stara prawda…

3 polubienia

Jest kotos mnie spyta, jaki mecz podobał mi się najbardziej, powiem ze Anglia-Francja.Oraz obszerne fragmenty, Argentyna-Holandia…Reszta,daleko w tyle.Choc radość po wywaleniu Brazylii była bezcenna!!!
Po odpadnięciu Anglii,nie mam już komu kibicować…
Muszę jednak przyznać ze tak Luka Modric jak i duet Griezmann-Giroud,po prostu mnie zachwycili.I oczywiście Harry Kane…Są jednak wreszcie,jakies indywidualności…
Szczególnie przypadł mi do gustu Giroud.Nie tylko królewski iście napastnik ale i fantastycznie zachowujący się piłkarz!

2 polubienia

To było bardzo dobre miejsce po praktycznie,druzyna liczyła 3 zawodników.Kinga Rajda ma tak obrzydzone skoki ze dziwie się ze jeszcze startuje.Winni tego stanu rzeczy, powinni jak kierowcy po alkoholu,stracic prawo do kierowania czymkolwiek!

A jednak Portugalia jak wcześniej,Hiszpania raziła bezradnością.Po raz enty podkreślam [bo to wyśmienity przykład!] ile można nadrobić walecznością i wybieganiem…
Maroko radzi sobie podobnie jak Grecja w mistrzostwach Europy.Nie kibicuje im bo nie mógłbym w lustro spojrzeć ale…Zanim będziemy wybrzydzać na murowanie bramki, oddawanie pola w 2 połowie,niech im ktoś wreszcie strzeli bramkę!!!
Podobno futbol to taka prosta gra,czyz nie?

3 polubienia

Mnie również podobały się te 2 mecze, co Tobie.

1 polubienie

A propo Luki Modricia…Ma 37 lat i na boisku operuje praktycznie wszędzie… Tak było z Brazylią :star_struck:

3 polubienia

A za chwilunię niezły meczyk. Argentyna vs Chorwacja,

Kibicuję Chorwatom. Wyniku nie umiem podać, ale niech będzie, że Chorwacja wygra 2:1.
Pewnie moje przewidywanie o kant zadka można rozbić, ale coś podać wypada… :joy:

2 polubienia

Dobry mecz!!!
Nie mieści się w moim rankingu"na pudle" ale w czołówce to już tak.
Z zazdroscia patrzę jak obie ekipy grają do przodu…Zagrań do tylu było mniej niż palców u jednej ręki…
Argentynska moc jest niezaprzeczalna.Messi przyparty do linii autowej przez dwóch Chorwatów,nawet się nie ugiął i jeszcze zdołał piłkę oddać…Wielki piłkarz,nawet gdy nie jest to jakiś nadzwyczajny błysk.
Chorwaci jak dotąd byli jak Janusz Gortat.Zaczynali się bić od drugiej polowy.No to zobaczymy…
Nie wroze im jednak dzisiaj sukcesu.

3 polubienia

Dzisiaj jakby stlamszony…No ale Argentyńczycy nie pozwalają na zbyt wiele…

1 polubienie

Też po cichu liczyłem na Chorwatów, ale póki co 2 mocne ciosy Argentyny. Chorwaci nie rozczarowują, jednak natrafili na do bólu skutecznego rywala.
Wszystko więc wskazuje na finał Argentyna - Francja. Wprawdzie nie dzieli się skóry na Marokańczyku, ale że wieszczę Francuzom mistrzostwo, nie widzę innej opcji.

4 polubienia

Messi kiwnął jak Maradona w 1986

3 polubienia

Co do Chorwatów, to na ich temat Argentyna pozbawiła mnie złudzeń.
Ale mecz warty oglądania. O to, właśnie w piłce chodzi.

4 polubienia

+5 minut. Nie sądzę by wynik się zmienił.

Zostało 3:0. W tym meczu Argentyna zagrała świetnie. Chorwaci walczyli, ale nie mogli nic zrobić…

2 polubienia

To moze byc niesamowity mecz!
Z tym ze ja stawiam raczej na Argentynę.Nie z przekory,nie dla zakładu…Po prostu nie potrafię sobie wyobrazic tak grającej Argentyny,pokonanej.

2 polubienia

Akcja wręcz genialna.Ten facet gra tak jakby to robił na pół obrotach :no_mouth:
W ogole jakims cudem,nie widać po nim zmęczenia…

1 polubienie

Meczu ramowo nie oglądałem, ale byłem za Chorwatami, bo nieco bardziej ich lubię. Argentyńczyków też lubię, (M.in. za święto - Dzień Polaka 8 czerwca), chociaż słyszałem, że się po meczu z Holandią kulturą nie popisali …

4 polubienia

Emigranci z Polski, wtedy jeszcze pod rozbiorami, mieli istotny wkład rozwoju Argentyny i Brazylii. Kilka miejscowości zbudowali. Po wykarczowaniu połaci dżunglii.

3 polubienia