Wiem. Dzięki temu wydarzeniu mam w Brazylii rodzinę …
Z Wielkopolski wyemigrowało tam najwięcej ludzi.
To się pampa nazywa dżungla i inne busz to wyzej na globusie
Pampa jest inną formacją roślinną od dżungli. To raczej step.
Ani i ja ani Ty organoleptycznie tego nie zaliczyliśmy??
Z tego co? Z opowieści inne
Kuźwa, jak oni to rejestrują?
Argentyny natury? Nie pytaj jak
Jakos nie zauważyłem, zeby wszyscy piłkarze to nosili.
Zaczął sie mecz Francja-Maroko.
Szok - markońska hołota kibolska, która obsadziłą stadion gwiżdże przy każdym dojściu Francuzów do piłki. Gwiżdze cały stadion! Dno!
na szczęscie Francja prowadzi po pięknej bramce!
Ale sam mecz nie zachwyca.Kilka genialnych zagrań z obu stron…Prostopadle podania jakich nie widziałem od czasu meczu Holandia -ZSRR [2:0] gdy tak Sowieci grali na Olega Protasowa…
Ale ogólnie,jakos,cos…Nie do końca mnie przekonuje.
Maroko a Francja to także inny wymiar bo kłaniają się czasy kolonialne.
Niemniej gdy byłem w Tunezji,tamtejsi otwarcie TESKNILI za"okupantami".
Poza tym, nic nie usprawiedliwia chamstwa…
Marokańczycy też mogli ukąsić, tylko z przewrotki… Trójkorowych uratował słupek
Z opóźnieniem zacząłem oglądać to spotkanie. Póki co, wczorajszy mecz lepiej mi się podobał, choć i tu były świetne momenty.
No to po wielkim finale dla Marokańców. Ale mają szansę na III miejsce.
Jednakże, stawiam na Chorwatów i im kibicuję.
W przypadku wielkiego finału nie podejmuję się podać zwycięzcy, emocjonalnie jest mi obojętne kto wygra, ale spodziewam się dobrego widowiska.
Stało się dokładnie tak jak się spodziewałem ale…Muszę przyznać ze mój podziw dla Griezmanna wciąż rośnie! Giroud sobie nie pograł ale za to Griezmann zasługuje chyba na miano najlepiej podającego tych mistrzostw.
W tym min. tkwi tajemnica francuskich sukcesów.Sa dokładni a grę z klepki, opanowali do perfekcji.
Kiedy piłka chodzi jak po sznurku, czasem nawet rykoszet nie przeszkodzi by tylko nogę dostawić i mamy gola [druga bramka!]
Spodziewam się przynajmniej dobrego finału.
Stawiam w dalszym ciagu na Argentynę a dzisiejszy mecz, tylko mnie w tym utwierdził.
A na powtórce widać ze to pilka trafiona niezbyt czysto…
W drugiej połowie po jednej z końcowych akcji,pilka przypominała kulkę w bilardzie ale do bramki Francuzów jednak nie wpadła…
Mieli swoje szanse ale ich nie wykorzystali.Na tym to polega…
Nie powiem, że Maroko grało piach, wręcz przeciwnie, ale ten mecz pokazał dość wyraźnie różnicę. Wygrali lepsi i tyle.
@collins02 @Bond007 @Farang Mam prośbę do któregoś z Was. Sobotę spędzę w drodze do Polski, niech któryś z szanownych kolegów założy następny serwis, a ja wieczorem będę miał gotowca. Meczu będę słuchał w niemieckim radiu w czasie podróży. Skoków też.
Jeśli nic nie wyskoczy,zajmę sie tym jutro.