Serwis sportowy 27

Z powodu medycznych, nie mam pojęcia co dziś w sporcie, ale przystępuję do nadrabiania zaległości.

1 polubienie

Tak mówią i jest to oczywiście możliwe.Niemniej podtrzymuje swoją teorię o przekroczeniu pewnych granic przez kobiety które kompletnie nie kontrolują wahań formy,swojej wydolności i wytrzymałości.Az roi się od kreczow,nagłych kontuzji…Tego kiedyś nie było niemal wcale,jeśli porównać…

2 polubienia

Dziś o 11 w Nagoi nasi siatkarze zagrają swój pierwszy mecz w ramach VNL. Przeciwnikiem jest Francja. W grupie mamy jeszcze Iran, Bułgarię i Serbię. Nasza młoda stal będzie się hartowała, gdyż Grbić wystawił ten sam skład, który grał w meczach sparingowych z Niemcami i Japończykami. Bólu głowy od nadmiaru zdobytych punktów raczej się nie spodziewam, ale kto wie…? Giani, trener Francuzów też ponoć odmłodził skład. A młode chłopaki żądne sukcesów są.

Nasze panie zaskoczyły w Turcji, wygrały wszystko i są liderkami VNL. po pierwszej edycji. Teraz przed nimi zmagania w Hong-Kongu. Ich rywalkami będzie Dominikana, Turcja, Holandia i Chiny. Jeżeli zagrają tak, jak w I edycji, to nawet, gdy nie wyjdzie z Turcją, pozostałe mecze powinny wygrać.

No i jeszcze nasza Iga gra dziś ok 13 z Gauff o półfinał w R.G.
Sabalenka już się zameldowała w na szczeblu półfinałowym wygrywając ze Switoliną. Meczu tego oglądać nie mogłem, ale słyszałem, że łatwo gabarynie nie było. Walkę o finał stoczy z Muchową.

VNL mężczyźni. POLSKA - FRANCJA.
Po Mazurku, Marsylianka. :grinning:

Zagrywa Semeniuk. 1:0. 10:7 - 3 bloki z naszej strony. 11:7 - as Semeniuka. 16:13. 17:17. 20:21. 22:21 - mecz nabrał rumieńców, są emocje, coraz lepsza gra z obu stron. 25:23. Świetna siatkówka z obu stron. Set wyrównany.

2:2. 3:3. 11:9. 14:15. 14:17 - po bardzo dobrej grze, seria błędów z naszej strony.
18:25. Dobrze było, a na nawet bardzo dobrze do połowy seta i coś się sypnęło. 2:1 po asie Kłosa. 6:3. 11:7. 14:8 - teraz nasi zagrali koncert. 16:9 po asie Szalpuka, jak wychodzi, to wychodzi. 19:13 - cztery kolejne punkty Francuzów. 19:16 - dwa kolejne asy Francji, szaleją teraz. 21:21. 23:23. 24:24.
35:33 !!! Młoda stal, naprawdę się hartuje. Ależ końcówka seta, myślałem, że się posr… i tu niedomówienie takie.

3:1 po asie Butryna, 4:1. 7:3. 10:9. 15:11 po asie Butryna. 20:15. 21:15. 22:15. 23:13.
24:14 i bloook…! 25:15. - bezcenne 3 punkta… :+1: :+1: :+1:
A to, przecież nie jest nasz optymalny skład. Chłopaki w tym secie, a i w ogóle w meczu pokazali, że, naprawdę są wielkim potencjałem polskiej siatkówki. Sam mecz, palce lizać.
A jutro z Iranem, który przegrał z… Japonią 0:3.

1 polubienie

każdy pewnie wykorzystał to co umie ( swoje atuty).
Szpilka pewnie wygrał bo z dobrym bokserem ( pamiętam z historii) mógłby nie przetrwać walki.
Walki jednak nie oglądałem.

1 polubienie

Potężnemu Pudzianowi zachciało się zaboksować i krótko to trwało.

Iga Świątek - Coco Gauff.
Czyżby do siedmiu razy sztuka? Bo Coco zapowiada, że tym razem wygra.

Zaczęło się źle - 0:1 do 15. 2:1 - Gauff nastawiona jest bojowo, ale Iga przejęła inicjatywę. 3:1 - do 0. 3:2. 3:3 - Coco jest bardzo zdeterminowana. 4:3. 4:4. 6:4

2 polubienia

Trochę zwariowany ten mecz na razie.Ale podoba mi się ich dyspozycja fizyczna.Bedzie chyba trochę grania…

1 polubienie

Za ostro te dwie ostatnie piłki.Niepotrzebnie.

1 polubienie

Widać determinację Coco.

1 polubienie

Obie strzelają do pustej bramki, zupełnie bezmyślnie.Ale to chwilowe.

1 polubienie

Trzeba przyznać, że Gauff dotrzymuje kroku Idze. Zdecydowanie najlepsza i najtrudniejsza rywalka Igi do tej pory w R.G.

1 polubienie

Szkoda tego ósmego gema.Byloby piękne przełamanie…Niezły mecz!Za to ten gem, mistrzowski!!!

1 polubienie

Niezłyyy…? To jest pierwszy mecz Igi w tym turnieju, gdzie musi się mocno wysilić. Myślę, że da to pozytywny rezultat. Coco, naprawdę gra bardzo dobrze.

No, końcówka dla Igi i tak ma być.

1 polubienie

Niezły.Bez fajerwerków ale na bardzo dobrym poziomie.Milo patrzeć jak zawodniczki z tendencją do dosyć siłowego grania,biegają jak motylki…
Pierwsze oznaki bezsilności Coco i od razu egzekucja.
Zobaczymy bo dla mnie Coco tego meczu nie wygra.Iga może przegrać ale Coco,w przeciwieństwie do uryny, prawie nie kończy piłek!

1 polubienie

Kilka skrótów i odbiorów było niesamowitych.

1 polubienie

Gemik zaliczony. :grinning: Przydałoby się teraz przełamanko.

1 polubienie

Wróciła na swoje.Coco chwilami gra znakomicie a czasem jak dziecko.To chyba jednak stres.Siadl poziom, szczególnie w trzecim gemie.Ale jestem pewien że zaraz się wyprostuje.

1 polubienie

Oby…, bo robi się cienko.