Nie wiem co mi się dzieje, jeszcze żadnego meczu na RG nie obejrzałem, a jestem przecież w uprzywilejowanej pozycji, gdyż wszystko leci w otwartej TV. I dopingować mi się też nie chce…
Chociaż tutaj finał o historię dla Djokovica, tj. o wygranie największej ilości szlemów.
Pamiętam, kiedyś Samprasa, jakiż on był szczęśliwy, że tyle szlemów wygrał, i wyglądało, że pozostanie w historii na zawsze z tego powodu…, wygrał chyba z 12, a Djoko ma zaraz 23 wygrać …
Potencjalnie Djoko wygra, gdyż cała jego osoba powoli przeczy prawom fizyki.
Dla okrzesanego już Ruuda, to też nie powinno sprawić mu problemu, bo chyba gra dosyć skutecznie ostatnio.
Stawiam na… pół na pół
Najważniejsze, że Iga wygrała. A ostatnio tyle się tenisa naoglądałem, że…, mam dość…, do następnego turnieju…
Co za duzo sukcesow? Przejedzony czy przesadny jesteś?
Nie przejedzony, nie przesądny, a przystojny…
Albo nie mamy owych 3 drużyn na kazda okazję.Jednak z nazwisk jakie podajesz,to przecież blisko pierwszej drużyny…
Polaka chcesz nauczyć grac w zespole? Od biedy sie da
Ruud vs Djokowic, na razie wszystko idzie wg. planu. Djoko włączył przyspieszenie, i ustawia grę po swojemu.
7:6, 6:3
Oglądam to.
Dzisiejsze paskudztwo o niczym jeszcze nie stanowi. Mamy sporo siatkarzy, A w tym turnieju sami najmłodsi wsparci oprócz Kłosa młodymi “starymi”. I to ci ostatni, znów nie licząc Kłosa największą siarę siali. Jak nigdy przedtem. Tak, jak pogonili Iran, tak dali wygrać Serbii.
Nie wiedziałem więc tutaj moje dywagacje muszą się skończyć…
Ale wygląda to dziwnie…
Historia zbliża się dużymi krokami, i stało się. Historia została na nowo zrobiona w tenisie. 23 szlemy Djoko Jokera. Realnie tylko mógłby Nadal coś jeszcze zrobić, lecz nie wiadomo, czy wróci jeszcze do gry. Inaczej czekać następne 20 lat na kogoś nowego, który może już gra, lecz jescze nie wiemy, ile rekordów pobije.
Paradoksalnie, byoby by to łatwe, lecz czy jedna osoba tylko umiałaby tak trzymać wszystkich z dala od siebie, żeby wszystko wygrywać samemu?
Djokovic, Federer, Nadal, to tylko dzięki tej niewiarygodnie wojowniczej trójcy takie coś mogło się wydarzyć.
Samemu, to chyba tylko wśród kobiet jest łatwiej osiągać nieosiągalne wyniki. I nasze Iga jest na najlepszej w tej chwili drodze do niesamowitych wyników
A tymczasem Puszcza Niepołomice zawita do naszej elitarnej ekstraklasy