Serwis sportowy 32

A jakie sa tam kanaly?
I ktora to jest?

Planeta.tv.
Wszystkie polskie kanały zasadnicze oraz sportowe na tvp sport, polsat sport i canal sport x 6.
Wszystkie ważne imprezy z uidziałem Polaków, piłkarskie ligi zagraniczne, główne wyścigi kolarskie, formuła 1, boks, inne sporty walki, mecze lig polskich, m.im. siatka, główne imprezy la itd…

Sorki, jestem poza chatą i korzystam teraz tylko z telefonu.

1 polubienie

A, dzieki. Dokladniej planetapl.tv, bo przy tym pierwszym zglasza sie jakis chyba ruski gniot.

Trwają mistrzostwa świata w szermierce,rozgrywane w Mediolanie!
I…
Polskie szpadzistki,po raz pierwszy w historii,zdobywaja tytuł mistrzyń świata!
Jeden z moich ukochanych sportów…Nie śmiałem nawet wspominać o tym by ignoranci nie zarzucili zgrywy…Poza tym,powodów do radości w ostatnich latach,coraz mniej…
Ale w polskiej szermierce tak czesto bywało że medale przychodziły w najmniej spodziewanym momencie.
Brawo dziewczyny!!!W finale pokonały prawdziwą,szermierczą legende i instytucję czyli Włoszki,38:32

Tak przy okazji…Hańba mediów jest coraz trudniejsza do opisania.Nikt by pewnie nigdy nie uslyszał o tych mistrzostwach,gdyby nie ten medal… :rage:

1 polubienie

jeszcze dodaj dyskwalifikacje Ukrainki…
ale fakt - jakos o polskiej szermierce cicho bylo…

1 polubienie

O tym coorestwie,w osobnym temacie,jesli mi dzisiaj ochoty wystarczy…

2 polubienia

Kolejny,siódmy etap TDF kobiet
Polowa etapu to ucieczka 3 zawodniczek a w tej grupce,Polka,Agnieszka Skalniak-Sojka…
I tego co sie stalo na mecie,nie widzialem od czasu Wyscigu Pokoju gdy Szozda dopadl w bramie stadionu,Rumuna,Mircee Romascanu…
Agnieszce zabrakło ok…20-30 m… :roll_eyes:
Agnieszko,nigdy pewnie sie o tym nie dowiesz ale…Pije Twoje zdrowie !!!
Za walkę do ostatnich metrow!!!

Obejrzalem raz jeszcze…Oooo!!!
Co za walka!!!

2 polubienia

Cos mi sie wydaje, ze kobitki ciekawiej na tych rowerach zasuwaja niz chlopaki. Jakos bardziej “z głową”. Oczywiscie to pisze na podstawie kilku obejrzanych etapow, bo akurat TDF jest ostatnio pretekstem, zeby sobie sjeste przedluzyc :wink:
A transmisję mam na panstwowym kanale, bez gimnastyki gdzie tego szukac

2 polubienia

Naszych dziewczyn w TDF mamy chyba 4.
Poza Kasią Niewiadomą,nie odgrywają jakiejś wstrząsającej roli ale są i ,jak widać,walczą.
Z całym szacunkiem dla tegorocznej jazdy Majki w TDF ale paniom bliżej do sukcesu.
Tak na małym marginesie…Znowu,ZNOWU jest czego zazdrościć Holandii!

2 polubienia

Przed chwilą Siegemund wygrała 2:1 wczorajszy mecz ze Stefanini. Dziś ten pojedynek był kończony, bo pogoda niesamowicie miesza w warszawskim turnieju.
Iga z Noskową miała grać dziś o 11L30, ale zacznie się dopiero za parę minut. Ta która wygra, prawdopodobnie grać dziś będzie musiała półfinał.

Iga Świątek - Noskova…

SET 1… Podaje Iga.
1:0 do 15. 2:0 do 15 - Iga przełamuje rywalkę. 3:0 do 30 - póki co, Iga rządzi.
4:0 do AD - To był najlepszy gem w rtm pojedynku, jak na razie. Noskova pokazała pazury, mając break-pointa, ale Iga zagrywała fenomenalnie, Czeszka też miała kilka mocnych zagrań. 5:0 do 30 - Iga kończy asem i serwuje, generalnie tak świetnie i pewnie, jak w ostatnim swym meczu.
5:1 do AD po świetnej grze obu tenisistek. 6:1, Iga wieńczy dzieło asem.
Koncertowa gra Igi, nawet w przegranym gemie, miała kilka fenomenalnych zagrań. No i ten pewny serw ustawiający…

SET 2…
0:1 do 0 - Czeszka teraz pokazała, że ma talent. 0:2 do 40. Czeszka nadal na świetnych obrotach. 1:2 do AD - Iga z trudem wybroniła gema, ale zagrania w końcówce miała kapitalne. 2:2 do 15 - zakończenie asem. 3:2 do 30 - teraz Noskowa pokazała, że ma repertuar. To nie będzie łatwy set dla Igi. 3:3 do 30 - Iga znów kończy asem. 3:4 do 0. 4:4 do 0. 5:4 - Iga przełamała w bardzo ważnym momencie. 6:4 do 15.
Ale wielkie brawa dla Czeszki, która ma 18 lat i w RG nastraszyła Rybakinę, urywając jej seta. Z Igą też w II secie walczyła długimi fragmentami świetnie, znać, że ludzie z niej będą. Dwa ostatnie sety, to powrót Igi do kapitalnej gry.

A za ponad dwie godziny Iga grać będzie półfinał.

1 polubienie

A obok relacji,na tzw. czacie,produkują sie chyba jakieś łyse małpy,nawijając o banderowcach.Dlaczego wp. do tego dopuszcza?
To jakas paranoja…Na calym portalu nie wolno i nie ma okazji by komentowac sprawy wojenne.Ale na sportowym czacie,byle bydlę może siać nienawiść w piórkach cuchnacego"patrioty"
Mam wrazenie że bardzo zle robie,klikając w ten wszawy portal…

1 polubienie

Zrezygnowałem z WP, między innymi dlatego.

1 polubienie

Mam tam poczte i nie chce mi sie wszystkiego zmieniać.Tym bardziej ze nie bardzo wiem,na co…Szkodliwa siła przyzwyczajenia…

1 polubienie

Iga sie zapowietrzyła?
Czy Czeszka gra mecz życia?
No bo kiedy jak nie na dorobku i przeciwko no.1 :innocent: :thinking:

No jesli teraz to dowiezie,to będzie to iście szachowe mistrzostwo swiata
5:4 i 30:0
I jest 6:4.
Iga w półfinale!!!
A psy ujadają…

1 polubienie

Tak, jak napisałem powyżej, to nie Iga się zapowietrzyła, to Czeszka pokazała jakie ma możliwości, obiektywnie mówiąc. Ta dziewczyna ma wielkie, mocne papiery na tenis.

1 polubienie

Ta czeska szkoła nie przestaje zastanwaiać,fascynować…
Szkoda ze naszego kolegi @whitecollarworker nie widać ani nie slychać…

1 polubienie

To problem wp w ogole.
Nie wiem kto tam redaguje o ile to redagowaniem mozna nazwac. Sportu tam na lekarstwo, to krolestwo magla, szujni i niechlujstwa nazwac dzialem sportowym? Znam lepsze slowo tez na s. Szambo.

2 polubienia

Tymczasem Warta-Gornik 1:0…Jest 50 minuta gry…
I Warta wygrała ten mecz,bez wiekszego problemu.
Widać że Podolski ma juz swe latka,za sobą…

1 polubienie

Tour de Pologne się zaczął!

1 polubienie

Załapałem się na końcówkę.

1 polubienie