Jutro czyli 29.10.23. rusza WTA Finals, dawny Masters. Jest to podsumowanie całego sezonu tenisowego, uważa się go za mistrzostwa świata w tenisie ponieważ o palmę pierwszeństwa walczyć będzie 8 najlepszych tenisistek w rankingu.
Zawody odbywają się w innym systemie, tenisistki podzielone są na dwie grupy, gdzie każda z każdą stoczy pojedynek i dwie pierwsze z grupy będą grać dalej.
Iga w swej grupie rywalizować będzie z Vondrousową, Jabeur i Gauff.
W drugiej grupie walczyć będą Sabalenka, Rybakina, Pegula i Sakkari. Ta ostatnia weszła nieco fuksem z 11 miejsca albowiem ze względów zdrowotnych wycofała się Muchowa.
Czeka mnie zarywanie nocy dlatego, że turniej odbywa się w Cancum - Meksyk.
Myślę, że kolega @collins02 tym razem będzie miał możliwość oglądania tego w Anglii jako, iż to jest zbyt poważne sportowe wydarzenie, żeby te angielskie ciapciaki nie znające siatkówki i skoków, tego nie transmitowały u siebie.
Temat tenisa jest wiodącym w tym temacie, ale nie oznacza to, że “zboczeństwa” na inne dyscypliny są tu grzechem. Sport, to sport można tu wypowiadać się o każdej dyscyplinie jaka kogo interesuje.
Zacząłem w tym sezonie pilnie śledzić naszą ligową siatkówkę i to był strzał w dychę. Nasze drużyny klubowe prezentują bardzo wysoką jakość, która mnie samego zaskoczyła, choć wiedziałem, że mamy wysoki poziom ligi. Teraz już się nie dziwię, iż taka ZAKSA trzeci raz z rzędu jest najlepsza w Europie, a Jastrzębski Węgiel drugą drużyną.
Nie sądziłem też, iż poziom między klubami jest, aż tak wyrównany. Już widzę, że do tytułu pretenduje, aż 5 zespołów, ale i te teoretycznie słabsze, będą “kłuły” faworytów i o niespodzianki będzie nietrudno.
Drżę na samą myśl
Ale jednocześnie mam nadzieję że to minimum przyzwoitości…
Jak włączę i zobaczę bilardzistów albo,z całym szacunkiem,wspinaczke po ściankach to nie ręczę za siebie…
Obecnie…superbike czyli motocykle
To jest inny świat.Nawet nie dopuszczałem myśli jak bardzo inny.
Po tym, jak ostatnio gra Hubi, jak najbardziej. Chociaż z nim to nigdy nie wiadomo. Potrafi pokonać faworyta ze ścisłej czołówki i przegrać z zawodnikiem 1234 w rankingu.
Obejrzałem sobie mecz piłkarski z Francji.
Stade Brestois-Paris St.Germain 2:3
Tempo i walka jakiej nigdy w Polsce nie widziałem…
Ale i dramaturgia.Trzecia bramka dla milionerów po karnym,na raty,w 90 minucie.Mbappe…
A gdyby strzał Dariego w 95 minucie"wszedł",byłaby bramka cudow.Klasyczna przewrotka…
Szkoda…
Od lat to oglądam, a w Holandii i Niemczech kilka meczów zaliczyłem na żywo, więc widzisz teraz, że polska liga mnie rozśmiesza.
A Legia, właśnie przegrała ze Stalą Mielec 1:3 i to u siebie. Jakoś mnie to nie martwi.
Hubert poległ w finale z Aliassime po bardzo wyrównanym boju i jeszcze ładniejszym meczu. 6:7 6:7.
Trudno mieć pretensje do Hubiego o tę przegraną, walczył, ale końcówki o włos należały do rywala.
Rozsmiesza…No akurat w tym odstajemy bo u innych rozwija się to poważniej i za znacznie większe pieniądze.Ale tylko dlatego, nie odstawię piłki na bok…
Legia zaczyna robić z siebie idiotów już cyklicznie.Nie ujmując Stali…Ambitni piłkarze z Mielca ostatnio przegrali u siebie z Warta,0:1.Nie są więc tytanami…
Sledzilem to ale tylko online.Eurosport,wyobraz sobie, transmituje snookera NA 2 KANALACH jednocześnie!
To już nie głupota,to skandal!!!
Mecz oglądałem na TNT.Fajny kanał.Duzy wybór.
I wielkie brawa dla Magdy Frech!!!
W finale hiszpańskiego turnieju o skomplikowanej nazwie,Torneig Internacional Els Gorsch,Polka pokonała świetna przed laty Włoszkę,Sare Errani 7:5;4:6;6:4!
No i awans rankingowy, murowany!!!
Chyba na 68 miejsce. Niestety, nie udało mi się znaleźć tego turnieju.
A w Meksyku Sabalenka rozjechała Sakkari 6:0 6:1. Greczynka wykazała kompletny brak formy i uryna robiła z nią co chciała. Sakkari dostała się na turniej fuksem na miejsce kontuzjowanej Muchowej.
Pegula wygrała z Rybakiną 7:5 6:2 i teraz oglądam powtórkę, bo, niestety, ale nie dałem już rady oglądać i się musiałem zdrzemnąć w tym czasie.