Ale jajca! Dziś powtórkę wczorajszego meczu Polska - Iran obejrzałem sobie w tv… irańskiej, Nawet nie wiedziałem, że ja mam sportowe kanały z tego kraju, bo, że mam Turcję, to już wiedziałem. Indie też mam…
A teraz oglądam na tym kanale Iran - Serbia. Jedno, co Wam powiem, w nawiązaniu do wczoraj, to nie rozumiałem ani słowa, ale, polskie nazwiska irański komentator wymawiał prawidłowo i wyraźnie.
Odbyły się już 2 sety i jest 1:1. Pierwszy był dość wyrównany, prawie punkt za punkt, ale końcówka posypała się Irańczykom i przegrali 21:25. Za to w drugim, walka była zaciekle wyrównana do 13:13 i Irańczycy zaczęli budować przewagę, którą dowieźli do końca. 25:20.
A w trzecim w tej chwili jest 3:3.
To jest, piękny mecz na światowym poziomie, było 10:7 dla Iranu, a jest 10:11.
Ależ piękne akcje z obu stron. 12:12.
Od 17:18 finisz Serbii był zajebisty. Wygrali seta 25:20. 1:2.
W IV Serbia prowadziła 3:0, ale Marko Ivović pierdyknął w siatkę przy serwie i jest 3:1.
3:3. Gdyby grała Polska, to bym chyba zemdlał… 5:4.
16:12. 17:14. Jak fajnie się ogląda dobry mecz, w którym nie ma naszych. Bez nerwacji…
18:17 - Serbia goni. Czas dla Iranu. A było 18:14.
21:19.
22:22. Ciśnienie kibiców obu drużyn w okolicach Himalajów. Czas dla Iranu.
23:23. Sypią się błędy serwisowe z obu stron, jak z rogu obfitości…
24:24. Serwuje Iran…
25:24 - czas dla Serbii.
26:24 - Iran wywalczył po niesamowitym boju loterię. Kto ją wygra, pojęcia nie mam, ale spokojnie, popijając Veltinsa poczekam i obejrzę.
2:2.
2:2.
5:5.
6:8. Dawno tak dobrze nie spędzałem czasu.
Niby aut przy ataku Serbii, ale jest challenge… Komentator irański się zachłystuje i drży mu głos. Jednak dla Serbów - 8:11. Są coraz bliżej.
9:13. Chyba po zawodach dla Iranu…? I czas dla dumnych potomków Persji…
9:14. Sprawozdawca perski prawie płacze…
Irańczyk nerwowo atakuje w aut i 10:15.
Serbia, zatem ma jeszcze szanse na wygranie całego turnieju, zależy to też i od meczu Polska - Argentyna, która wczoraj wygrała z Serbią 3:1. Właściwie, to tej szansy już nie ma Iran, pozostali w grze o turniejowe zwycięstwo.