Serwis sportowy 9

Potworna fabryka…
A seksem bawily sie jak klockami lego…

1 polubienie

I Ty mi sie dziwisz ze miewam wątpliwości.Ze czarnowidzę…
Zostane jednak tym razem przy mojej wizji,3:0

1 polubienie

Z tego co czytam,koncówka była piorunująca!!!
I na co te nerwy,cholera?!?!

1 polubienie

Tak, skomentowałem to w sprawozdaniu.

1 polubienie

Gałkowska…Kolejna której nie znam :innocent:

1 polubienie

Też ją pierwszy raz widzę podobnie, jak Obialę. Ale obie dobrze się spisują.

I przetaczanie krwi przed zawodami.

Kiedyś na jakiejś imprezie pływackiej zapytano enerdowskiego trenera, czemu jego pływaczki mają tak grube głosy, a on na to; - nie przyjechały tu śpiewać.

Ale, co poniektóre golić się musiały… :crazy_face:

3 polubienia

Część to pewnie z koniecznosci z czasem plec zmienila…:neutral_face:

Wygraliśmy pewnie, aczkolwiek z pewnymi akcentami irytacji. No dobra, teraz mamy 9 punktów i to już jest bilet do grupy ćwierćfinałowej, ale jeszcze dwa mecze i tu już żartów nie będzie.

2 polubienia

Tak było. Kilka zawodniczek z NRD stało się mężczyznami po zakończonej karierze, kilka zmarło wcześnie po dopingu.

2 polubienia

Byłem tego tak pewien ze…zniosło mnie na dosyć nietypową burde na fejsie…
Doszlo do tego ze szkolnego kolege wywaliłem z grona znajomych…
Nie zamierzam sie patyczkować z mendami które prowadzą"gry wojenne" z sowietami.
Za daleko zaszliśmy…
Nie każdemu podaje sie rękę…

2 polubienia

Niedouków i idiotów nie brakuje, niestety.

Wracam do zasadniczego tematu. Otóż Polska jest już w gronie awansujących na pewno. Awans zapewniły sobie jeszcze Dominikana, Italia, Holandia, Chiny i Brazylia.

Co do naszej drużyny, to pytanie brzmi, z którego miejsca awansujemy, bo przed nami dwa piekielnie trudne mecze. Dominikana ma 2 punkty mniej od nas i gdy nasze panie przegrają, spadamy na drugą pozycję. A jeszcze jest Turcja, która walczy o awans i musi z Polską wygrać. Jeżeli wygrają z Polską to po dwóch zwycięstwach możemy spaść na 3 miejsce, bo wyprzedzą nas o punkt. Tajlandia też jeszcze w grze o awans.

Dziś gramy z Dominikaną. Jeden kryzys nasze dziewczyny miały w meczu z Chorwacją i nie daj Boże, taki sam z Dominikankami, bo to drużyna bardzo mocna i gonienie wyniku w walce z nimi będzie raczej gonieniem daremnym.
W ogóle spotkanie Turcji z Dominikaną było zdecydowanie najlepsze z tych, które widziałem, stąd moje obawy.

Co do meczu z Koreą, to nie sugeruj się tytułami z naszych mediów. Polki wygrały, bo Korea, to zdecydowanie najsłabszy zespół w grupie. A nasze zawodniczki waliły czasami takie kacapały, że głowa bolała i nie zmienią tego inne świetne zagrania naszej drużyny.
Natomiast chciałbym pochwalić panią Wołosz, której gra nie jest spektakularna, ale niezwykle istotna. Potrafiła pięknie rozgrywać i przyjmować, jest tą, od której zaczyna się zdobywanie punktów i z tego zadania wywiązywała się do tej pory bardzo dobrze.

1 polubienie

Wołosz zawsze od tego była.I dobrze ze wróciła do kadry.Wyraznie widać ze wzrasta pewność siebie i wszystko wskazuje na to że to jej zasługa.
Przestoje są i będą…Jesli jeden czy dwa,pół biedy.To sie kazdemu zdarza.Od reagowania jest j trener.
Widzę jednak wyrazną poprawę bo te kryzysy nie zawalają meczy.Nawet nie powodują utraty setów.Polki sie nie męczą…
Sytuacja jest wręcz idealna!

1 polubienie

Oby słowa Twe w złotoi się zamieniły, najlepiej medalowe, ale i podium też było by świetne. :+1:

Ale przed nami jeszcze Dominikana i Brazylia, no i najważniejsze - grupa ćwierćfinałowa.

1 polubienie

Na medal raczej nie liczę.To chyba za wysokie progi…No ale to turniej.Tu,po wyjsciu z grupy,dyspozycja dnia moze decydować…
Zobaczymy.Sprawa jest otwarta.

1 polubienie

I niech na razie tak zostanie. :grinning:

1 polubienie

W pierwszy secie Tajlandia oskórowała Koreę do 13.

Koea Płd vs Tajlandia - 13:25
1:0. - 13:25.
11:16. 11:18 - nuda, panie…, nuda… 13:22. 15:25.
0:2 - 13:25/15:25.
2:3. 7:8. 8:15. 9:18. 13:22. 14:25.
0:3. - 13/15/14.

Mam jedno spostrzeżenie, że Tajlandki na tle Koreanek zaprezentowały się lepiej, niż wczoraj Polki. Ale, to teraz bez znaczenia. Jednakowoż, uważam, że te Tajki mogą jeszcze komuś nieźle namieszać w następnej fazie turnieju.

I jeszcze jedno; otóż w grupach ćwierćfinałowych kelnerek już nie będzie.

A teraz czaję się na Serbia - Niemcy.

I jeszcze jedna dziwnostka, Kanada - Kazachstan 3:0 14/16/11, co i tak jest bez znaczenia, bo obie drużyny jadą do domu.

1 polubienie

Nie wiem na ile to prawda, ale dziś czytałem, że selekcjoner Korei Płd. nie wygrał jeszcze meczu prowadząc tę ekipę. W Lidze Narodów przegrały 12 kolejnych spotkań i tu lecą kolejne…

1 polubienie

Też po tym nie wiedziałem.

No i to jest bez znaczenia bo Polki wygrały z Tajkami do zera.Co tylko potwierdza tezę że gra sie z przeciwnikiem,“tu i teraz” a nie z rankingami czy prognozami…

1 polubienie