Serwis sportowy 9

Też już chciałem go zje…ać… :joy:

1 polubienie

Spokojnie, kolego, spokojnie, tego seta nasze dziewczyny grają bardzo dobrze. Ja to widzę.

1 polubienie

24:16 I tego już chyba nie wypuszcza :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Zasprawozdałem to w swojem sprawoździe… :grinning:

Ja tu acan,nie widze Twojej relacji… :thinking:

1 polubienie

Jest powyżej.

Czarno to"widzę"
Odnosze wrażenie ze Polki są bezradne.Ze niby wszystko gra ale okazuje się ze to za mało…

1 polubienie

Żarty się skończyli Panowie, teraz zaczyna się prawdziwy mundial.

2 polubienia

@collins02 @collins02 mecz jeszcze się nie skończył…

Mecz skomentowałem powyżej w mojej relacji.

Jesteśmy wśród 16 najlepszych na świecie!
Do “8” jeszcze daleko.
To jest właśnie to co sprawiło ze straciłem wiarę po 3 secie.Bo to nie była katastrofa czy słabszy dzień jaki może się zawsze przytrafić…
Polki zagrały w miarę równo i tak jak potrafią choć w dalszym ciagu [co wynika ze statystyk] można znacznie poprawić blok.Stysiak po kapitalnym początku,nie potrafi jeszcze uciągnąć meczu tak jak kiedyś robiły to Glinka czy Skowronska…Co do reszty zawodniczek, nie potrafię po tych nierównych meczach,zaopiniowac ich możliwości czy formy.W lidze światowej wydawało mi się ze klasa światowa to Rozanski…Teraz nie mam wcale takiej pewności.
Wracając więc do myśli z przed kilku,dni uważam ze końcowe miejsce w okolicach 8-12,będzie przyzwoitym wynikiem.

1 polubienie

Z tym ósmym miejscem pomyliłem się z powodu emocji, bo chciałem napisać, że możemy być w ósemce. Mniejsza o większość. Przed nami mecz z Turcją, nie musimy go wygrać, żeby awansować, ale możemy. Prawdziwa proza życia zacznie się w grupie ćwierćfinałowej.
Wczorajszy mecz pokazał wartość polskiej drużyny, w tym składzie, moim zdaniem lepiej nie będzie i obym się mylił. Dziewczyny grały bardzo dobrze, ale Dominikanki trochę lepiej i od połowy II seta było to widać, że są mocniejszym zespołem.
Polsce potrzeba jeszcze jednej Stysiak i Różańskiej, to jest minimum. Być może dwie lub, jeszcze lepiej, trzy takie dziewczyny wchodzą gdzieś w siatkarski świat.
Widziałem wszystkie mecze w naszej grupie i kilka z innych grup i porównawczo patrząc, to faktycznie jesteśmy w okolicach tej ósemki, ale wstęp do niej będzie bardzo trudny.

Co do meczu z Turcją, trzeba sobie powiedzieć jasno, że wygrana z nimi graniczyć będzie z cudem. Ale to może się zdarzyć. Przegraliśmy z Turczynkami 9 kolejnych spotkań, może w tym 10 coś się zmieni… Turczynki są piekielnie mocne, ale mają też chwile słabości. Przegrały z Tajlandią, ledwo wygrały z Dominikaną.
A nasze dziewczyny wygrały z bardzo dobrą Tajlandia, która, moim zdaniem nie jest gorsza od Dominikany.
Masz rację, trzeba wygrywać tu i teraz, nie patrząc na rankingi i poprzednie rezultaty. Ale powinno się też zachować realizm.

1 polubienie

Tajki grają z Dominikaną dzisiaj albo jutro…Ciekaw jestem jak mało czego,ostatnio :innocent:
Trudno mi oceniać sytuacje gdy sie nie widzi gry.Ale jesli wygrac z Turcją to chyba tylko teraz.Turczynki nie grają tak równo jak do niedawna,punkty juz pogubiły a sam mecz jest jednak grupowy a nie np. o medal…
A Polki jednak wyraznie grają lepiej niz graly w lidze swiatowej.Można więc mieć drobną nadzieję…W każdym razie,stać je na niespodziankę.
Z tym ze oczywiście musiałyby zagrać życiówkę a ja obawiam sie "przygnebienia"po wczorajszym meczu…

1 polubienie

Życiówka już była z Tajlandią. Tak dobrze grających Polek chyba od czasów pana Niemczyka nie widziałem. Wygrane z Chorwacją i Koreą nie stanowią o niczym.

Bardzo jestem ciekaw wyniku meczu Dominikany z Tajlandią.
Gdyby Polki zagrały tak, jak z Tajkami, to możliwa byłaby wygrana i z Dominikaną. Niestety, tak nie zagrały, choć gra naszych wstydu nie przyniosła. To było spotkanie na wysokim siatkarskim poziomie. Ale przed nami sporo jeszcze meczów i to przeciw mocnym drużynom, niewykluczone więc że i naszym paniom zdarzą się na tym turnieju wysokie loty, bo grać, naprawdę potrafią.

Wracając do wczorajszego meczu, to w trzecim i czwartym secie dyszeliśmy na plecach rywalek, cisnęliśmy je, aby w samych końcówkach odpuścić. Ciągle te same błędy powtarzając.

1 polubienie

No własnie!!!Kogoś mi cały czas brakowało…

1 polubienie

Cholera, a ja na to nie zwróciłem uwagi. Faktycznie, a szkoda, że doznała kontuzji, bo to bardzo utalentowana, młoda siatkarka o wielkich już umiejętnościach i dobrze wpasowana w drużynę.
A dlaczego Smarzek nie gra?

1 polubienie

I do tego śliczna!
Smarzek narobiła niezdrowych emocji bo po wybuchu wojny,nie kwapiła sie z wyjazdem z Rosji.A jak juz przyjechała do Polski to kibice ją wkręcili tak że chyba jest wrakiem zawodniczki.Psychicznie rzecz jasna…
Od paru miesiecy nie wiadomo czy to jej decyzja by sie wyłączyć z gry czy tez Lavariniego…

1 polubienie

Aa…, takie buty. Coś mi się obiło o uszy w tym temacie, ale jakoś przeszło u mnie bokiem.

Japonia wygrała z Brazylią, ale nie oglądałem tego. Dziś chcę zobaczyć USA Niemcy.

1 polubienie

Co???
Szok…

1 polubienie

A ja sobie oglądam teraz; Kolumbia - Argentyna i nie jest to mecz najwyższych lotów.
Pierwszy set padł łupem Kolumbijek do 19 i miał jednostronny przebieg. Drugi jest w połowie, wyrównany.

1 polubienie

Z całą sympatią dla kobiecej siatki,na czele z jej nieprzewidywalnościa…Odpuściłbym to sobie :wink:

1 polubienie