Serwis sportowy collinsa i birbanta 6

Właśnie skończyłem oglądanie powtórki Słoweńców z Niemcami i jestem bardzo zaskoczony postawą tak solidnej drużyny, jak niemiecka. Nigdy nie brakowało im woli walki i nawet w przegranych meczach pokazywali, że umieją grać. W Ljubljanie przy zapełnionych trybunach, brakowało im wszystkiego i sprawiali wrażenie, że im nie zależy. Proste schematyczne akcje i w dodatku wykonywane miękko. Sporo niewymuszonych błędów. Słoweńcy, żeby wygrać, nie musieli się zbytnio natrudzić, bo Niemcy pozwalali im na wszystko.

Doszły mnie słuchy, że nasza drużyna zagra dopiero w niedzielę,

A oto dzisiejsza rozpiska:

Argentyna vs Egipt - 80/20 - 3:1.
Kanada vs Turcja - 40/60 - każdy układ możliwy.
Serbia vs Tunezja - 100/00 - 3:0/3:1.
Iran vs Holandia - 50/50 - 2:3/3:2.
Ukraina vs Portoryko - 100/00 3:0/3:1.
Italia vs Chiny - 100/00 3:0.

Argentyna cierpi z Egiptem. Jest 1:1 oba sety na przewagi - 27/25 i 24/26.
w trzecim - 11:12 i nie ma czego w tym meczu podziwiać.
Argentyna, jeśli myśli o wyjściu, musi oba sety wygrać, bo tylko 5 punktów daje jej awans. Bo nawet, jak wygra 3:2, to, w sumie 4 punkty może następnej strefy nie zapewnić. 14:16. 24:26.

1:2

2:2 do 17 i w tym secie Argentyna odżyła. Nieco za późno.

12:4. 13:5. Nie można było tak od razu, Teraz Argentyna, to zupełnie co innego, niż ta z poprzednich setów. 15:6. Meczbol asem.

Ale nastepny mecz gramy z drużyną no. 16.Ciekawe zresztą,kto wyląduje na tym stołku…

1 polubienie

No to dopisze swoje widzimisię:
pierwszy mecz juz skonczony a wiec
Kanada-Turcja 3:1
Serbia-Tunezja 3:1
Iran-Holandia 2:3
Wlochy-Chiny 3:0

Troche myślenia życzeniowego ale nigdy nie jest tak by wszystko sie sprawdzało.

1 polubienie

A za chwilę najbardziej zaciekawiający mnie mecz z rozpiski, czyli Kanada vs Turcja. Już są w hali.

W I secie, po zaciekłej wymianie ciosów, kropkę nad i postawiła Turcja. 23:25.

0:1.

8:8. 23:25.
Powtórka z I seta i, prawdę mówiąc nic ciekawego się nie dzieje.

0:2.

9:9. 11:15. 11:16 - Turcja coraz pewniej zmierza do awansu. 17:22. 17:25.
Spodziewałem się po tym meczu więcej, a tu. panie, nuda…

A przede mną Iran vs Holandia. Holendrzy są na 1 miejscu w swojej grupie.

Iran - Holandia.

17:21 - Holendrzy, do tej pory radzą sobie z Irańczykami, którzy starają się teraz ich dogonić. 19:22. 19:23. 22:25. Mecz, w sumie o pietruchę, ponieważ oba zespoły zapewniły sobie awans.

0:1.

2:5. 2:6. 10:9 - Iran się rozkręca. 10:10. 25:20

1:1. - Niezły mecz. Irany przypomniały sobie, jak się gra.

4:4. 13:16. 16:18 - mecz niby o nic, a obie strony zaciekle walczą o zwycięstwo. Podoba mi się to, jak i cały mecz do tego czasu. Bo i poziom, jak należy. 16:20. 20:25.

1:2

15:13. 17:17 - dobrze się to ogląda. 20:25.

1:3.

Jako ciekawostkę podam, że Iran zagrał w grupie 14 setów.

Wychodzi na to, że w 1/8 Polska zagra z Tunezją, a w ćwierćfinale, apiat z USA…, chyba, żeby Amerykanie przegrali w 1/8, co raczej jest niemożliwe.
Tunezja dziś przegrała z Serbią 0:3, ale nazbierała tyle małych punktów, że z ostatniego miejsca, od zachrystii wejdzie do 1/8. No i trafia na Polskę.

Italia vs Chiny 3:0 - 14/10/14, miazga. Wybili Włosi kitajcom siatkówkę z głowy. Wyżymaczka, normalnie…

1 polubienie

To chyba jak dotąd,jedyny taki mecz.Były zwyciestwa zdecydowane ale nie aż tak…Troche zaskokujące,mimo wszystko…

1 polubienie

Trwają mistrzostwa Europy w kosza.Polacy zaczęli znakomicie,pokonując Czechów w Pradze,prowadząc od początku do końca…
Teraz jednak…Aż cięzko o tym pisać…Przegrywamy ponad 20 punktami z Finami!!!
I [sprawdziłem!] to jest ta sama drużyna :roll_eyes: :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

59:89 - marmolada.

1 polubienie

Jestem w szoku!A mówią ze to kobieta zmienną jest… :face_with_raised_eyebrow:

W miedzyczasie…
Cracovia-[wielki] Raków Częstochowa [namaszczony juz na PRZYSZŁOŚĆ polskiej pilki klubowej] 3:0,po godzinie gry!

1 polubienie

A tymczasem w Poznaniu…
Lech-Widzew 2:0…
I tak najprawdopodobniej,kończy się"wielki sen" reszty Polski o zgnojeniu Lecha na wzór ległej,w meczach z Dundelange.
O tym sie oczywiście juz nie wspomina.
Cuchnie to środowisko i to parszywie.

2 polubienia

Widzew to juz chyba tradycyjnie…

1 polubienie

Wcale nie…Własnie wkroczył do Ekstraklasy.I radzi sobie.

Ty sobie, panie Jurek, zobacz co dzieje się między USA i Turcją… :rofl:

Tak sobie myślę, że Szymczak mógłby 10 meczów zagrać i bramki by nie strzelił. Na szczescie Ishak wraca do zdrowia. Pół godziny na boisku i gol. Brakuje dla niego zmiennika. Szymczak niestety nie dźwiga ekstraklasy.

Zobaczymy co z tego wyniknie
Parę razy bylo juz jak w tym wierszyku o lisie co wital sie z gąską

3:2…Bywa…Niejaki Lagumdzija wydaje sie być jednoosobową ekipą Turcji…Tak mówią statystyki.Do reszty,z przyczyn niezależnych ode mnie,nie mogę się odnieść

1 polubienie

Cała drużyna turecka grała, chyba nawet powyżej swoich możliwości.

1 polubienie