Skaczą w Zakopanem

Polacy przyzwoicie ale walczyć będzie chyba tylko Wąsek…Pamietając jednak przypadek K.Bieguna…No,zobaczymy…
W każdym razie eurosprt sie usrał i tym razem,transmisji nie ma…

1 polubienie

A ja mam transmisję na Eurosporcie. Jestem nieco zdziwiony, dopiero teraz zacząłem oglądać, bo nie spodziewałem się, że będą skoki.

1 polubienie

No i goovno…Djoko z Machacem a na drugim deskorolki…Nawet w planie tego nie było…

1 polubienie

Już nie oglądam skoków. Szkoda nerwów

Jutro drużynowe skoki i nasi będą w składzie; - Stoch, Kubacki, Zniszczoł, Wąsek.
Pojutrze indywidualnie Polskę reprezentować będzie ten sam skład plus Wolny.

1 polubienie

Wszyscy awansowali a co ciekawe,"odkrycie"Horngahera,Tittel,odpadł.Razem z Finami i Kazachami…

1 polubienie

“Letkie” zboczenie. Nasi piłkarze ręczni zremisowali z Czechami 19:19/8:7.
Remis na życzenie własne. Początkowo Czesi odskoczyli na 4 bramki, ale nasi do przerwy wyszli na prowadzenie. Minutę przed końcem było 19:18, nasi dali Czechom wyrównać i mieli 15 sekund na zdobycie bramki. Nie dali rady.

No to zdaje się,mamy mundial z głowy…

1 polubienie

Raczej tak.

Idę po piwo i potem,za 20 minut,będę bardziej rozmowny.Mój ostatni,wolny dzień!!!
A jeszcze mam 3 płyty do przesłuchania…

1 polubienie

Eeee…, nie jest tak źle, bo Czesi zremisowali ze Szwajcarami 17:17. Jeżeli wygramy ze Szwajcarią, a Czesi polegną z Niemcami, to awansujemy. Kołomyja się zacznie gdyby Czesi wygrali z Niemcami, a ci przegrali by ze Szwajcarią. Wtedy na bramki pójdzie. Chyba?

W Zakopanem skończyli skakanie, oglądałem z telefonu córki, która mnie odwiedziła. Mamy 5 miejsce drużynowo.
Wąsek 5 indywidualnie, ale jakoś mnie to mało cieszy. Za bardzo rozpuszczony się zrobiłem po niedawnych złotych latach naszych skoczków.

Tymczasem nasi w rękę ze Szwajcarią zeszli do szatni z bagażem trzech, jest 15:18. Czy to odrobią? Nie wiem. :man_shrugging: Mają na to pół godziny.
No i cały misterny pan w p… 28:30. Chłopcy pograli sobie i jadą do domu…, kuwra jego mać…!!! Tzn, nie jadą, bo będą grali turniej pocieszenia, kuwra, o jakiś tam, panie, Puchar Prezydenta, żeby wywalczyć miejsce powyżej dwudziestki w świecie.

1 polubienie

W radiu słyszalem,że lud miast i wsi się buntuje,ponieważ bilety na te skoki były wyjątkowo drogie.Facet jakiś się wypowiadał,że przyjechał z rodziną 5 osobową i jak teraz zapłaci,gdy od łepka trzeba wyłożyć ponad 400zł.Było wejście za ponad 200 tylko ale stamtąd nic nie widać.

1 polubienie

Skoków naszych skoczków też nie widać. Jakoś tak szybko spadywujom. :rofl:

2 polubienia

Wąsek jest w czołówce i dla mnie,to jest wręcz cud.Ten zawodnik w ogóle sie nie zapowiadał a tymczasem jako jedyny wychodzi z tego bajzlu,obronną ręką…
Poza tym niestety bez zmian.Turnbichler swoje pierdy mamucie wstawia beż żenady a władze z Małyszem na czele,kupują to i w ten sposób,tracimy już teraz,sezon.Bo tu sie nic nie zmieni.Może Zniszczoł się przebudzi ale wątpie bo tu się zapowiada raczej na kolejną frustrację…
A mistrzostwa za kilkanaście dni…

1 polubienie

Widocznie za cienżkie som :wink:

2 polubienia

Dzisiaj,jak i wczoraj,skaczą w Willingen…
Na razie kwalifikacje za nami.Świetny skok Pawła Wąska,dał mu 5 miejsce.Pozostali,zupełnie przyzwoicie,z pewnym awansem…
Ale ciekawe jest coś innego.Sprawdza się teoria o formie do utrzymania przez cały sezon.Mamy luty a nie do pokonania dotychczas,ekipa Austriakow notuje zadyszkę.Tylko Tschofenig trzyma fason…
Hoerl-20,Kraft 12,Hayboek-23…
Niemcy jeszcze gorzej.Paschke i Raimund ledwie na 13-14 miejscu…Jaka szkoda że nie mamy z czego strzelać w tym sezonie.Oto byłaby szansa którą zapewne wykorzystają Słoweńcy i Norwegowie…
To oczywiście tylko kwalifikacje ale… :thinking:

1 polubienie

W konkursie nic ciekawego czy znaczącego.Wiatr karty tasował ale był jeden któremu w dalszym ciągu,nic a nic to nie przeszkadza.Daniel Tschofenig który,o ile nic sie nie wydarzy,weżmie tę “kulę” w tym sezonie.
Czy dzisiaj wygra?Naciska Lanisek,Forfang,od czasu do czasu,swoje pazury pokazuje Granerud czy Ren Nikaido…
Upieram się że to idealny moment dla Wąska.Warunek to oczywiście 2 dobre skoki co od czasu Małysza,nie zmieniło się i raczej sie nie zmieni…
Tak na marginesie…To właśnie w Willingen,Adam odpalił kiedyś 152 m.I skoro do dzisiaj to pamiętam to już chyba nie zapomnę :wink:

1 polubienie

I po pierwszej serii,Tschofenig prowadzi!150 m.i zero złudzeń dla reszty.
Wąsek 9,Kubacki 15 ale obaj skoczyli bardzo dobrze! Taki Pius Paschke,na 31 miejscu…Skoki bywają okrutne…
Pozostali 3 Polacy,fatalnie.Nie wiem co Żyła chce pokazać swoją postawą…A może czeka aż ktoś spyta o kolejny dowcip? :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Austria wróciła do władzy.Pierwsza “5” i 4 Austriaków…Daj nam Boże kiedykolwiek,w jakimkolwiek sporcie,takie zapaści.Dużo świetnych skoków i fajnie się to oglądało…Pawłowi zabrakło ok. 3 metrów by odegrać jakąś rolę…No niestety…To jego najlepszy sezon i wszystko jest powyżej oczekiwań ale…Boję się by nie było jak ze Zniszczołem który rok temu,wydawało sie,doszlusował do światowej czołówki.Dzisiaj skacze na poziomie Kazachów…
Co będzie za rok?
Ten sezon jest już właściwie wyczerpany.

1 polubienie