Skąd to się bierze? Takie zachowanie dziecka

Ale to oczywiste. Wzorce nabyte w dziecinstwie pozostaja na cale zycie

3 polubienia

Z dośwoiadczenia wiem, że to bardzo pozytywnie wpływało na psychikę dziecka. A żadnych psychologów szkolnych wtedy nie było. Była za ro pani pielęgniarka szkolna.

5 polubień

U mnie od czasu do czasu w podstawowce psycholog z kuratorium sie pojawial. Ale tak do konca nie wiem czy dlatego, ze podobala mu sie nauczycielka biologii czy w celach wyzszych?

3 polubienia

A teraz odpowiadam na pytanie zasadnicze.
Takie zachowanie u dziecka bierze się od zachowania rodziców.

4 polubienia

Rodzicow lub najblizszej rodziny, często dziadkow - bo rodzice w domu bywaja goscmi.
A dziadkowie moim zdaniem wobec wnukow czesto sa wychowawczo niewydolni. Nie zawsze.

3 polubienia

Fakt, potrafią nieźle rozpieszczać.

3 polubienia

Nawet, gdy są w domu gośćmi, to mają obowiązki wychowawcze wobec dziecka. Posprzątać, ugotować, pomóc mogą dziadkowie, gosposia, niania. Ale wychowanie spoczywa na rodzicach! Brak czasu jest wymówką.

4 polubienia

Ale najpierw samemu trzeba być wychowanym. Wychowanie dziecka jest bardzo trudną i bieżąco niewdzięczną czynnością, ale, niestety, cholernie odpowiedzialną.

5 polubień

"No dobrze, no to trudno. Ludzie mają różne pomysły na życie. Polska zajmuje pierwsze miejsce na świecie w sprawie pato-streamów. Jesteśmy na pierwszym miejscu! Zajmujemy takie miejsce! " (Grochola)

1 polubienie