Dziś zobaczymy, czy forma Kamila zwyżkuje? W sumie oddał już w dwóch konkursach trzy bardzo dobre skoki, szkoda, że seriach przed konkursowych. Może dziś skoczy po swojemu w konkursie głównym?
Dzisiejsze kwalifikacje wygrał Geiger; - 143,5
Naszych będzie pięciu… 18 Żyła - 134,5. 24 Zniszczoł - 131. 26 Wolny - 128. 27 Kubacki - 131. 31 Stoch - 124. Stękała i Hula mogą już iść na piwo.
Ponoć Kobaysahi ma pozytywny test i nie wystąpi.
A Garnerud poooleeeciaaaał na 106 m i znów go nie zobaczymy w konkursie.
Wolny skoczył na 130 metr, myślę, że zobaczymy go w finałowej serii.
A za chwilę Zniszczoł.
Zniszczoł - 125. Może się złapie na II serię, a może i nie? Sądzę, że powinien.
Z tego, co widzę, los Zniszczoła jest niepewny.
No to Dawid sobie skoczył - 125, 5.
A zaraz Piotrek.
Iiii…, pięknie. Piotr Żyła wkurzył się wreszcie i pokazał, co potrafi - 140 i prowadzi, To pachnie podium.
Cholera, Prevc - 142 i jest liderem, Żyła za nim.
Lindvik - 138, ale przedzielił Żyłę i Prvca, Piotrek już trzeci.
Kuźwa, Piotr już czwarty, Fertner skoczył 139,5. I lideruje. A Wolny może się nie załapać…
Kamil na pewno się nie złapie - 121. I może spokojnie dołączyć do Huli, Zniszczoła, Stękały, Kubackiego do tego piwa. Wolny też. Został nam tylko Żyła. Na razie jest na 6 miejscu.
Eisenbichler załatwił temat, - 145.
A Lanisek jeszcze lepiej do tematu podszedł i - 147. Zobaczymy zaraz, co na to Geiger?
A na to Geiger 138 i jest 4.
Wolny się załapał na 28 miejscu.
Przed nami II seria.
Jakub Wolny - 132 i jakieś tam punkciki będą.
Na skok Piotra Żyły poczekamy, bo I w serii zajął 9 miejsce. Pozostałe doleżalki mogą se poskakać w necie w jakiejś gierce, albo poprzestępywać z nogi na nogę.
Ruskie dalej skaczą od Wolnego.
Czekałem na skok Żyły… i się doczekałem. Całe 112 m. Się nie bał i zaajeebaał!!!
Przy podobnych warunkach Lindvik skacze 138, 5, a Prevc 134. A Geiger 142,5.
Lanisek 135 i wygrywa konkurs. Za nim Geiger, a trzeci Eisenbichler.
Nasi daleko, gdzieś za mgłą.
Lanisek ? Kolejny skoczek ktory przez lata byl najwyzej sredniakiem a teraz zaczyna wygrywac? Nigdy nie pojme tych skokow
Zreszta on tez pewnie by mi tego nie wytlumaczyl
Wygląda na to, że ten sezon nie będzie miał dominatora.
schlierenzauer zapomnial jak sie skacze i w wieku 31 lat zakonczyl kariere, a dominowal wtedy gdy aktualnie 34 letni Stoch byl jeszcze taki “malutki”… o taki:…
Wiem, bo to czasy Małysza były. Ale się skończyły.
Potęga polskich skoków przechodzi do historii.
A Legia prowadzi z Jagiellonia i pewnie wygra
Nawet nie wiedziałem.
Biorąc pod uwagę ilość goli w polskiej lidze, to może się tym 1:0 skończyć.
Jak daleko skoczyła Wylądowała telemarkiem
Tak sobie oswoilem wczorajsze wyniki…Czy czasem w tym roku nie nalezy spojrzec jakie wazne imprezy nas czekaja a na reszte przymknac oczy?
Rowno skacza Niemcy i ze dwoch Slowencow…Ale ja za ten poczatek nie dalbym zbyt wiele…
Pomijając to co robią nasi, to ten sezon może być bardzo ciekawy, bez zdecydowanego faworyta.
A kiedy igrzyska?
Za dużo tych igrzysk jest.
Uprzejmie donoszę, że dziś w Wiśle rozpoczęły się kwalifikacje i po 11 skokach 6 pierwszych miejsc zajmują nasi i jeden jest 9. Widocznie gazów dziś nie rozpylali antypolakowych.
Skacze też Murańka, pewnie @harmonik to sprawił. Skoczył całkiem nieźle na 122,5 i na razie jest liderem.
Maciej Kot miał 120, ale został zdyskwalifikowany.
Chcesz mnie smiechem zabić
Wolny prowadzi - 121, Stękała drugi - 124. Ośmiu już mamy w turnieju, jeszcze Żyła, Kubacki i Stoch skakać będą.
A Kamil też nie zaszalał. Raptem całe 122.
Ale Granerud - 120.
Ajzenbichla - 117.