Skoki, progi i narty?

Dziś zobaczymy, czy forma Kamila zwyżkuje? W sumie oddał już w dwóch konkursach trzy bardzo dobre skoki, szkoda, że seriach przed konkursowych. Może dziś skoczy po swojemu w konkursie głównym?

Dzisiejsze kwalifikacje wygrał Geiger; - 143,5

Naszych będzie pięciu… 18 Żyła - 134,5. 24 Zniszczoł - 131. 26 Wolny - 128. 27 Kubacki - 131. 31 Stoch - 124. Stękała i Hula mogą już iść na piwo.

Ponoć Kobaysahi ma pozytywny test i nie wystąpi.

A Garnerud poooleeeciaaaał na 106 m i znów go nie zobaczymy w konkursie.

1 polubienie

Wolny skoczył na 130 metr, myślę, że zobaczymy go w finałowej serii.
A za chwilę Zniszczoł.

Zniszczoł - 125. Może się złapie na II serię, a może i nie? Sądzę, że powinien.
Z tego, co widzę, los Zniszczoła jest niepewny.

No to Dawid sobie skoczył - 125, 5.
A zaraz Piotrek.

Iiii…, pięknie. Piotr Żyła wkurzył się wreszcie i pokazał, co potrafi - 140 i prowadzi, To pachnie podium.

Cholera, Prevc - 142 i jest liderem, Żyła za nim.

Lindvik - 138, ale przedzielił Żyłę i Prvca, Piotrek już trzeci.

Kuźwa, Piotr już czwarty, Fertner skoczył 139,5. I lideruje. A Wolny może się nie załapać…

Kamil na pewno się nie złapie - 121. I może spokojnie dołączyć do Huli, Zniszczoła, Stękały, Kubackiego do tego piwa. Wolny też. Został nam tylko Żyła. Na razie jest na 6 miejscu.

Eisenbichler załatwił temat, - 145.

A Lanisek jeszcze lepiej do tematu podszedł i - 147. Zobaczymy zaraz, co na to Geiger?

A na to Geiger 138 i jest 4.

Wolny się załapał na 28 miejscu.
Przed nami II seria.

1 polubienie

Jakub Wolny - 132 i jakieś tam punkciki będą.

Na skok Piotra Żyły poczekamy, bo I w serii zajął 9 miejsce. Pozostałe doleżalki mogą se poskakać w necie w jakiejś gierce, albo poprzestępywać z nogi na nogę.

Ruskie dalej skaczą od Wolnego.

Czekałem na skok Żyły… i się doczekałem. Całe 112 m. Się nie bał i zaajeebaał!!! :joy:
Przy podobnych warunkach Lindvik skacze 138, 5, a Prevc 134. A Geiger 142,5.

Lanisek 135 i wygrywa konkurs. Za nim Geiger, a trzeci Eisenbichler.

Nasi daleko, gdzieś za mgłą.

2 polubienia

Lanisek ? Kolejny skoczek ktory przez lata byl najwyzej sredniakiem a teraz zaczyna wygrywac? Nigdy nie pojme tych skokow :rofl:

Zreszta on tez pewnie by mi tego nie wytlumaczyl :rofl:

1 polubienie

Wygląda na to, że ten sezon nie będzie miał dominatora.

2 polubienia

schlierenzauer zapomnial jak sie skacze i w wieku 31 lat zakonczyl kariere, a dominowal wtedy gdy aktualnie 34 letni Stoch byl jeszcze taki “malutki”… o taki:… :rofl:

1 polubienie

Wiem, bo to czasy Małysza były. Ale się skończyły.
Potęga polskich skoków przechodzi do historii.

A Legia prowadzi z Jagiellonia i pewnie wygra

1 polubienie

Nawet nie wiedziałem.

Biorąc pod uwagę ilość goli w polskiej lidze, to może się tym 1:0 skończyć.

Jak daleko skoczyła :thinking: Wylądowała telemarkiem :thinking:

1 polubienie

Tak sobie oswoilem wczorajsze wyniki…Czy czasem w tym roku nie nalezy spojrzec jakie wazne imprezy nas czekaja a na reszte przymknac oczy?
Rowno skacza Niemcy i ze dwoch Slowencow…Ale ja za ten poczatek nie dalbym zbyt wiele…

Pomijając to co robią nasi, to ten sezon może być bardzo ciekawy, bez zdecydowanego faworyta.

1 polubienie

A kiedy igrzyska?

Za dużo tych igrzysk jest.

Uprzejmie donoszę, że dziś w Wiśle rozpoczęły się kwalifikacje i po 11 skokach 6 pierwszych miejsc zajmują nasi i jeden jest 9. Widocznie gazów dziś nie rozpylali antypolakowych.

Skacze też Murańka, pewnie @harmonik to sprawił. :joy: Skoczył całkiem nieźle na 122,5 i na razie jest liderem.

Maciej Kot miał 120, ale został zdyskwalifikowany.

Chcesz mnie smiechem zabić

1 polubienie

Wolny prowadzi - 121, Stękała drugi - 124. Ośmiu już mamy w turnieju, jeszcze Żyła, Kubacki i Stoch skakać będą.

A Kamil też nie zaszalał. Raptem całe 122.

Ale Granerud - 120.

Ajzenbichla - 117.