Skoki, progi i narty?

A więc:

1. Hoerl - 129
  2. Geiger - 134
  3. Lindvik - 132

Naszych zakwalifikowało się dużo, ale sądząc po dzisiejszych wynikach, jutro nic z tego nie wyniknie.

Uwaga! Uwaga!

Bo w Wiśle nasi spisują się całkiem nieźle, a pogoda do skoków fatalna.

Skoczyło trzech naszych już i Polska na prowadzeniu. Czekamy na skok Kamila.

Rewelacyjnie skoczył Stękała - 129,5
Za to Dawid przyziemił na 119, a wiatr miał pod narty. Żyła w gorszych warunkach - 120.

Kamil 117,5 mając leciutki wiatr pod narty. Pewnie znowu mu gazy rozpylili, jak odkrył to kolega @harmonik.

Ale i tak prowadzimy.

Już nie prowadzimy, bo Hoerl skoczył na 134,5 i jesteśmy za Austrią.

Poziom adrenaliny im spadl?

A w II serii Żyła poprawił się o cały metr. - 121
A Stękała 112,5. Zaczynamy pikować. Ale jeszcze na podium, Z tym, że już na najniższym. Czekamy na Kubackiego i Stocha.
A na prowadzeniu… Rosja… :joy:
Niemcy prowadzą, bo Eisenbicher skoczył na 130. A nasi na 7 miejscu, co zmienić się może, bo zaraz Kubacki.

No i skoczył. - 97 m. Brawo!!!

Cena Prevc, - 134 i Słowenie prowadzi. Nasi ambitnie na 6 miejscu.

1. Austria
  2. Niemcy
  3. Słowenia

A na czwartym Polska.

Oglądałeś dziś skoki?

Ogladalem jakis fragment drugiej serii, w sumie to koncowke… od wtedy polacy zaczeli spadac :rofl:

1 polubienie

Dzisiejsze skoki oglądałem u znajomych w Niemczech, konkretnie w Aachen. I Niemcy mają się z czego cieszyć. A co do naszych, to właściwie na tej informacji kończę.

1 polubienie

Czego im zabraklo😇

Metrów.

2 polubienia

Ja się dalej zastanawiam co jest w tym sporcie takiego że prawie cała Polska go ogląda jak dla mnie najnudniejszy sport świata obok golfa,bilarda i szachów Bez obrazy dla fanów tych sportów

Nie no duzo nudniejszy jest zuzel czy f1 XD
Sporty ktore wymieniles akurat sa ciekawe dla mnie, w kazdym cos sie dzieje… a w dwoch moich ? Mozna zasnac xd

1 polubienie

Dla mnie można zasnąć właśnie na golfie stanie i przesuwanie piłeczki do dołka szachy siedzenie i przestawianie pionków skoki w kółku jedno i to samo siada jeden zawodnik na desce leci ląduje potem drugi i tak w kółko

Co do golfa to sie zgodze :joy: nudne
Szachy nazwac sportem?

1 polubienie

Szachy są formalnie klasyfikowane jako sport bardziej bym się czepiał esportu czyli w praktyce grania w gry na PC przed publiką

Ludzie śpijcie…bo zapomnicie znaleźć pod poduszką dary od Mikołaja. Poczciwy. W poniedziałek przyjdzie. dobranoc.

Deskorolka podobno tez sportem jest :cat::cat::cat:
Ja osobiście żyję z nia w zgodzie dawno temu uznalam, ze im dalej sie ode mnie trzyma tym lepiej

Dzisiejsze eliminacje w Klingenthal

1 Kobayashi 133
2 Geiger 132
3 Stoch 130

Ciekawe, czy, naprawdę, dobry dziś skok Emila przełoży się na jutrzejszy konkurs?

Żyła był 12.
Reszta jest milczeniem.

W pierwszej serii Kamil Stoch wreszcie zaznaczył swą obecność i skoczył na 132 m. Ale i tak trzech było od niego lepszych; Kobayashi, Fettner i Kraft, który wygrał I serię. Coś tam jeszcze Żyła próbował, ale po pierwszej serii jest 13.

Granerud, właśnie odpalił na 137, 5, zaraz skacze Kamil.

Skoczył nasz orzeł na 133. Daje mu to podium, bo Fettner spieprzył drugi skok.

Czekamy co Kraft pokaże.

Kraft na 130 i wygrywa konkurs, drugi jest Granerud, trzeci Stoch. Nareszcie…

Żyła 17.
I to było by na tyle.

A w Klingenthal po 9 skokach prowadzi Wąsek - 121 m w I serii.
Stoch dziś nie skacze, bo chory.

A Wiącek zdyskwalifikowany…

Żyła 124 i jest piąty aktualnie. Nie będzie się liczył w II serii…

Po I serii

1. Kobayashi - 128,5
  2. Granerud - 128
  3. Tande - 130,5
    Ciekawie zapowiada się ten finał…

Żyła 14.

Z ciekawistek, to nie zakwalifikował się Ajzenbichla, a Gajga ze skokiem 115 awansował na trzeciego od końca do finałowej serii. Kraft też w tych okolicach.

Geiger się ocknął i 134. Nie sądzę, by po tej pierwszej wtopie da mu do podium. Ale, przynajmniej się zrehabilitował.