To znaczy banitami mamy zostać???
Święto konstytucji a wy co? Nie pisząc nic łamiecie ustawę zasadniczą
Chopin zyl z nauczania, gdy komponowal cale zycie. Bo wypalenia zawodowego nie mogl przezyc, bo by umarl z glodu.
Ludzie nie doceniaja, ze maja lepiej niz Chopin.
Chopin umierał na gruzlice z powiklaniami. Z George Sand wyniesli sie ma Majorkę. Zamieszkali w opuszczonym klasztorze. Teraz jest tam muzeum, ze o prosze, jacy to bylismy wspaniali?
Muzeum ? Ma przyciagac turystow. A czy ta para czasem miala co jesc?
Dobrze, ze on bidak nie mial zegarka, ktory mierzy poziom stresu I tak mial ciezko, to sie chociaz nie dobijal sam.
Tak naprawdę? To nie umarł sam.
Nie w sencie opuszczony i zaniedbany. Tylko czy dzis potrafilibysmy dac sobie rade z gruźlicą? Jak bakterie zjadly pluca?
Konkurs Chopinowski sie zaczyna, przesluchania sa
Nie strasz?
Tegoroczny konkurs jest wyjątkowy, ponieważ rozpoczyna obchody 100-lecia konkursu, które swój finał będą miały podczas XX odsłony Konkursu w roku 2030.
Nie ma kolegi Benaska, i od razu jest bardzo słabo z odpowiedziami. Taka myśl mi przyszła.
Co się z wami porobiło?!
Trzeźwiejecie po majówce?
No może nie trzezwiejemy, ale ja juz się pakuję do domu…
Zimno jak cholera, kaloryfery włączyli.
Nie, ale… “rysuję” rebusy. Wena mnie dopadła i grzechem byłoby nie skorzystać. Mam już spore zapasy na sobotnie wystawienia u Bingoli, ale jeszcze mi się układają.
Braun podeptał dziś flagę UE. Wy depczecie forum
Immunitet za gaszenie chanukija stracił.
Ale kase dalej chce brac🤪
Cmoknijcie mnie w bydlaka
Za brzydki na to jesteś.
On cierpi, bo nie ma odwagi robic kariery na tiktaku. Teraz sa takie mikrofony, ze jak sie wylaczy szumy to jakby echo brzmialo… @Devil by chcial brzmiec jak echo, ale sie boi.
Za karę będę wam codziennie śpiewał hymn wyzwolicieli. Ruskich