Jakie słowa przychodzą wam na myśl jako pierwsze? Znacie ich znaczenie z książek, rozumienie kontekst… gdy czytacie coś, czy słuchacie kogoś… ale jednak nigdyw życiu ich nie wypowiedzieliście, bo nie było ku temu okazji.
“Wiara czyni cuda”. Znam znaczenie acz nie używam bo w cuda nie wierzę.
Wszelkie przeklenstwa - znam lecz nie używam
Kur#a serio?
Serio. Tj jak jest potrzeba to potrafię oczywiscie, lecz na co dzień nie muszę. Doczytałam “nigdy” …no moze nie tak. Ale dawno.
Ja pier#dole. Ja często przeklinam.
Mo corka też. Taki mlodziezowy slang
No i git. Już ją lubie.
Nie pamietam abym z własnej,nieprzymuszonej woli,uzywał słowa"rewolucja".Brzydze sie nim,jest odrażające i najczęsciej jest zwyczajnym eufemizmem wobec zbrodni i to masowej.
Chyba powiedziałam (wywrzeszczałam) wszystkie jakie znam Ale to była sytuacja zagrożenia życia!
Natenczas …
Jest taki nick wśród"regularsów"na wp. @Natenczas Wojski
Nie pamiętam, nie jestem w stanie określić jakich słów nie użyłem, znając je.
Za to wczoraj cała gama przekleństw wydobywała się ze mnie. Każdy by klął na moim miejscu.
Natenczas Wojski chwycił na taśmie przypięty
Swój róg bawoli, długi, cętkowany, kręty
Jak wąż boa, oburącz do ust go przycisnął,
Wzdął policzki jak banię, w oczach krwią zabłysnął,
Zasunął wpół powieki, wciągnął w głąb pół brzucha
I do płuc wysłał z niego cały zapas ducha,
I zagrał: róg jak wicher, wirowatym dechem
Niesie w puszczę muzykę i podwaja echem.
Umilkli strzelcy, stali szczwacze zadziwieni …
… i wszyscy w zadumie słuchali Natenczasa Wojskiego.
A cóż sie stało takiego,poza rekordem zarażeń w Polsce?
Wczoraj test wykazał u mnie wynik pozytywny, mam szlaban do piątku, czyli do drugiego badania, nici z wyjazdu do Polski. Jestem potencjalnym zarażającym, mimo, że nie mam objawów.
"Natenczas Wojski chwycił na taśmie przypięty, swój róg bawoli długi cętkowany krety… " . Nie recytowałeś tego nigdy ? Nie wierzę.
O też mi się to słowo z tym skojarzyło… widzę, że niejednemu userowi.
O rany, przy takiej jakości testów jakie są…