Smutna sprawa, ale z meganki ferrari nie zrobsz

Auto po tuningu bardziej grzeje adrenalinę, jest inne na wyższym poziomie - często 2 turbodoładowania. Z gościem się przejechałem starym zardzewiałym Ziłem wywrotką po piasek na budowę, tyle że silnik z BMW, doładowany benzyną lotniczą, po około 400 m na zegarku 180 km/h, żołądek w gardle. Niezbyt przyjemna jazda, gość złamał dużo zakazów. Pasy bezpieczeństwa prowizorka na 1 blachowkręta

2 polubienia

Miłej nocy, u mnie grzmi i są błyskawice, mega jasno jak w słoneczny dzień, duszno, za oknem 35°C. Niech ci się śnią miłe rzeczy. Pizło i nie ma prądu - ciemno, za chwilę padnie internet, a ludzie chodzą z świeczkami :scream::rofl:i grubo deszczem daje. Na działeczki to deszcz z torfem by się przydał

1 polubienie

Też ich nie znam , ale czytałam, że jej syn był pasażerem.

1 polubienie

To nawet nie jest sprawa homologacji, bo to nie stan tech zawiódł, ale człowiek. Umiejętność jazdy? Też nie zawsze w tym problem, bo nawet super przeszkolony kierowca może zostać zaskoczony niespodziewaną przeszkoda na drodze, a jeśli jedzie tak szybko, to może zabraknąć mu czasu na reakcję. Chce się pościgać? Niech jedzie na tor.
Tutaj główną przyczyną była nadmierna prędkość. Widziałaś film? Zdecydowanie nadmierna. no wjechał na skrzyżowanie mając czerwone swiatło.

2 polubienia

Kolego, auta konstrukcje fabryczne sa testowane na 1000 sposobow pod wzgledem bezpieczenstwa. Kazda zmiana powoduje, ze to nie auto, a skladak o blizej mieokreslonych parametrach. A nie ma w Polsce procedur i przepisow o przymusowej homologacji takich potworkow robionych przez mniej lub bardziej domoroslych Frankensteinow przed dopuszczeniem do ruchu. Jezdzi tego zlomu od cholery
Takie tuningi jak tej meganki to “smietanka towarzyska” tego procederu.
Mozna sie posmiac, bo sobie ktos folia szyby przyciemni, choc i to bezpieczne nie jest, ake juz zmiana aerodynamiki aota, parametrow silnika, ukladu napedowego czy hamulcowego?
A zlom skladany z czesci ze szrotow, czesto samochodow przecinanych na pół i spawanych bez zadnej kontroli jakosci? Ja bym chciala zobaczyc statystyki ile te potworki pochlonely zyc ludzkich w wypadkach? Ale to zwykle drzewo winne, albo row, a nie stan techniczny pseudoauta.

1 polubienie

Ciekawe, kto pamięta Roberta. Ten też wsiadł do auta po pijaku…
Pamięta ktoś kto mógłby pamiętać?

Wszystkich tego typu spraw, kiedy pijany kierowca wjezdza w grupe ludzi (czesto sa to wlasnie przystanki, lub ludzie wychodzacy z kosciola) nie spamietasz.
Tak zginelo kilka osob, w tym matka mojego dalekiego kuzyna- w bialy dzien, w centrum miasta. Polowa lat 70, wiec problem istnial juz w czasach pojazdow samochodopodobnych.
Tu nie ma jeszcze wyników badan toksykologicznych, ale te czubki od tuningow i niebezpiecznej jazdy na ogół pijani nie prowadzą.

2 polubienia

Sylwia Peretti, znana celebrytka. Czy jeśli jej nie znam i nigdy o niej nie słyszałem to znaczy że jestem niedouczony?

5 polubień

Ja o niej wcześniej też nie słyszałam.

2 polubienia

Dziś czytałam, że to jednak on był kierowcą.

1 polubienie

Witaj w klubie :slight_smile:

2 polubienia

Obawiam sie, ze ten klub obejmuje wieksza czesc uzytkownikow forum :wink:

1 polubienie

Z ustalen polcji wynika, ze prowadzil wlasciciel. A ponoć jakiegos kolege wczesniej odwozili. Ten czlowiek to pewnie juz dal na mszę za cudowne ocalenie?

3 polubienia

Cieszmy się, że tak szybko siezabili i nie zdonrzyli nikogo więcej pszypadkowego zabidź.

1 polubienie

Spieszmy sie kochać piratów drogowych, tak szybko odchodzą!

4 polubienia

Ty się obawiasz, a ja się cieszę :wink: :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

No dobrze, moje obawy wynikaja z tego, ze moze sie jakis @dedlx odezwac na przykład :wink:

2 polubienia

Każdą zmianę ! powinien wykryć diagnosta przy przeglądzie czy auto jest sprawne. Często jest tak że kolega diagnosty mechanik daje dowód rejestracyjny i kasę z premią, tylko do wbicia pieczątki nie widząc auta. Niedaleko mnie miałem takiego, churtowo przeglądali po kilkadziesiąt aut dziennie. Po około 300 m krokodyle zrobili swój przegląd i auto na sądowy parking pojechało lawetą. Jak można ustawić światła w lampach bez żarówek. Dziś ten mechanik jest 6 rok bez pracy, warsztat przejął komornik za zagłości które się nie przedawniły. Poza tym masz rację do twych wywodów

1 polubienie

Hm koleżanka Dody z wczasów krzakoterapii w Kuwejcie. Ma niby swoją firmę, tyle że nie widnieje w rejestrze skarbowym i ZUS

1 polubienie

Ten morderca był znany od lat w Krakowie.

Teraz zapewne będzie debata jak kolejne bandziory - to mowa o policji nie potrafiła sobie z taki mordercą poradzić.

pat 1

pat 2

pat 3

pat 4

pat 5

3 polubienia