Śniadania na powietrzu

Jadacie latem śniadanka na tarasie, w ogródku, albo na balkonie, czy w kuchni lub jadalni?

Na mchu jadaliśmy. Stare, no nie?

1 polubienie

Na mchu to raczej nie często? :wink:

Na werandzie czesto.
Chyba, ze pora drugiego sniadania zlapie mnie poza domem. To szukam kafejki z ogrodkiem.

1 polubienie

Pewnie, że tak. Często od samego rana w szlafroku siedzę na tarasie, w ogrodzie.

1 polubienie

Czasem jem na tarasie, ale to raczej w upały, a nie taką piękną inaczej pogodę jak ostatnio. I kawa ostatnio często wlatuje na balkonie do mojego żołądka :wink:

2 polubienia

Tak, bardzo często, zresztą nie tylko śniadania. Mam spory taras i czesto korzystam z jego uroków,

2 polubienia

Chętnie bym jadał, ale jak mi ostatnio ocieplili blok styropianem 15-tką, balkon się znacznie zwęził, poza tym śniadania jem w pracy, czasem stojąc przy parapecie, bo mam fajny widok z okna. Zazdroszczę tym, co mają szerokie balkony (koleżanka ma taki w Niemczech, w sumie to właściwie taras). W sumie, to zapomniałem o działce. Tak, przecież czasem zdarza się coś zjeść na działce. Mamy duży stół i sporą wiatę, więc tam można.

1 polubienie

Jak bym miał takie widoki z tarasu a do tego jeszcze miał taras, to bym na nim jadał śniadania, obiady i kolacje. O podwieczorkach nie zapominając.
Mam jednak tylko wąski balkon powyżej wierzchołków drzew, do tego po wiośnie kompletnie zasrany przez gołębie tak, że nawet odrzuca od sprzątania.
Więc spożywam dary boże skromnie w pokoiku przy stoliku.

2 polubienia

Tyle, że u Ciebie tak można przynajmniej przez pół roku. U nas może ze 4 miesiące w roku :wink:

1 polubienie

Jem w kuchni lub w robocie.

2 polubienia

Nie cierpię,gdy owady pchają się do mojego jedzonka.
Wolę spokojnie i bezstresowo zjeść w domu.

…to już wiem,dlaczego LUBIĘ zapach LAWENDY…

1 polubienie

Nawet dluzej. Zalezy jak sie izobary uloza to mozna na tarasie w knajpach kawe czy cos konkretniejszego w knajpach wypic. Zreszta oni przygotowani - rodzaj namiotu nad tarasem, ogrzewanie z butli i mozesz na zewnatrz siedziec. A chocby ze dwa stoliki na zewnatrz od czasu kiedy jest zakaz palenia w knajpach to wszyscy maja.
Musi byc wichura, albo ulewa, zeby te nieosloniete nie dzialaly.

1 polubienie