Śpicie?

Ja tu piszę o dziennych obserwacjach. Nocne to w ogóle inna bajka. Tam to się czasem nikt nie jest w stanie rozpoznać, satelity, komety, meteory … Nawet nie będę kontynuował z wyliczanką.

4 polubienia

Jak podrosnie :rofl:

1 polubienie

Eee…Za dnia to głowy nie podnoszę.Chyba ze szczyty górskie,jesli mam okazje.Np. obserwowanie Etny z Katanii było nie tylko fascynujące od strony estetycznej ale i wciągalo niczym film sensacyjny!
W moich ulubionych Karkonoszach,mam chyba to samo a nawet bardziej :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Bo to byl szef rzymskiego panteonu? I razem z malzonka i wojowniczą córka byli nie do przeskoczenia dla pozostalych?

To czemu w bajkach Krasicki rzymskiego boga przedstawiał?

1 polubienie

A bo ja wiem?
Może na tej samej zasadzie co Kopernik za zycia byl ekonomista, a nie astronomem?
Koscielna cenzura, profity płynące z zacnego stanowiska w strukturze, ktore mozna bylo stracic?
Ewentualny stosik?

2 polubienia

sprawdzę :slight_smile:

2 polubienia

Mój małżonek grywał kiedyś. Teraz nie ma z kim.

1 polubienie

Ten jego kajak (Doby znaczy) to bardziej kapsułę kosmiczna przypominał …

Sprawdź, jestem ciekaw.
Gwoli ścisłości dodam, że należy bardzo uważnie przeglądać zdjęcia.
Na tym poniższym widać coś? Pobieżne rzucenie okiem niewiele daje.

Ale przy uważnym przeglądzie i dodaniu potem kontrastu można na pewnym fragmencie nieba zauważyć dziwne obiekty. To zdjęcie zostało zrobione przeze mnie nad moim miastem. Wiem, tam nie było w tym czasie żadnych balonów ani innych tego typu znanych obiektów. Zresztą takich zdjęć mam już chyba setki … Nawet wszystkich już nie segreguję.

LPN 2019 001aSY

Teraz piątku nie przetrwają, bo gadają a nie śpią. Ja lecę spać :sleeping_bed: :kissing_heart:

3 polubienia

A czy to nie są harmonijne kawki? Albo muchy?

2 polubienia

Mam takie zdjęcia również z ptakami, gdzie dalej, w innym miejscu są te dziwne obiekty. Różnice da się zauważyć nawet z wadami wzroku. Ptaki mają skrzydła i te skrzydła … Chyba wiesz no … machają :grin:

Przy okazji zapodam zdjęcia, gdzie są i ptaki i gdzieś tam i obiekty.

2 polubienia

Pogoda do de. Głowa boli…trochę :confused: Odpoczywajcie, bo biomet jest do de.

1 polubienie

U mnie nie …

2 polubienia

Nie pomieszała przypadkiem alkoholi? Ja mogę chlać, ale jak pomieszam …
Wolę nie pisać, bo zrobi się smutno …

2 polubienia

Żeby mieszać to trzeba mieć finanse na to :upside_down_face:

A żeby mieć finanse, trzeba mieszać …

I koło się zamyka :upside_down_face:

3 polubienia

Ale desperacja :confused: W zimie. Nie mógł tego robić w maju, gdy zaczynają się upały? Może nie ma się w co ubrać? https://poznan.naszemiasto.pl/nagi-mezczyzna-zaczepia-kobiety-w-poznaniu-policja-prosi/ar/c1-9156929

1 polubienie

Ciekawe o co zaczepia … Kobiety przecież nie mają haków…
Czy mają? :shushing_face:

1 polubienie