Sprawiedliwość

Nie.
Ale ładna musiałaby być.

1 polubienie

Dla mnie to byłaby sprawa drugorzędna…

1 polubienie

Dla mnie w sam raz lub…za duzo.Wkurza mnie w ogole gruba warstwa obludy ktora ciagnie sie za takimi sprawami.
16 lat to moze juz wcale nie byc taki dzieciak,podobnie jak wsrod 20 latkow i starszych,nie brakuje emocjonalnych dzieci.
Poza tym,jesli w takich sprawach nie ma przemocy to jest to znacznie lzejszy kaliber.Zastanowilbym sie raczej nad prawem do wykonywania zawodu.A kare jednak bym zmniejszyl…

2 polubienia

Miałem 16 lat, dałem się uwieść 32 letniej pielęgniarce. To moje bardzo miłe wspomnienie.

2 polubienia

Kobieta w pewnym sensie sama już siebie ukarała i upokorzyła. Wstyd, napiętnowanie w mediach, zmarnowana kariera, zawód sprawiony rodzinie i ludziom, którzy jej zaufali, bo przecież dyrektor szkoły to jednak zawód zaufania publicznego. To chyba już spore konsekwencje. Nie bardzo rozumiem, czemu miałaby służyć taka kara? Czy stanowi aż tak duże zagrożenie dla społeczeństwa, że trzeba ją na koszt podatników od niego odizolować na 10 długich lat? To jakiś absurd. Z pewnością wystarczyłby wyrok w zawieszeniu i solidne zadośćuczynienie, tym bardziej, że konsekwencje głupich decyzji będą się za nią ciągnąć do końca życia.

1 polubienie