Sprawiedliwość

Czy kara 10 lat pozbawienia wolności dla nauczycielki spółkującej z szesnastolatkiem to za dużo, za mało, czy w sam raz? Ciekawi mnie spojrzenie obydwu płci :wink:

• Zadużo - jestem kobietą
  • Za dużo - jestem facetem
  • Za mało - jestem kobietą
  • Za mało - jestem facetem
  • W sam raz
  • Gdzie były te nauczycielki, gdy ja chodziłem do szkoły?

0 głosujących

1 polubienie

Kurde strona wymaga wyłączenia adblocka więc w szczegóły wniknąć nie mogę.
16 lat? To już… można :wink:
Chyba nawet w Polszy można po 15-tce za zgodą strony.

Jeśli smark tego chciał to wyrok jest za wysoki.
Jeśli nie i był do czegoś zmuszany siłą to zbyt niski :slight_smile:

2 polubienia

W USA piwo można chyba od 21 lat xd?

2 polubienia

Serio? Co za głupole. Ja już kupowałem jak miałem 14. A i koledzy 12-letni wyglądający poważniej brali tanie wina bez sprawdzania.

3 polubienia

W niektórych stanach tak jest, ale nie jest jednakowo w każdym stanie, W Kanadzie podobnie, w Ontario pić można od lat 19, ale w Quebec od 18…

1 polubienie

Jaką różnicę robi ten rok czy 2? Bez sensu.

1 polubienie

A to nie były czasem korepetycje z wychowania w rodzinie?

4 polubienia

W wielu stanach jest więcej głupich praw, np. noszenie pasów z samochodzie jest obowiązkowe, ale na motorze można jeździć bez kasku :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Ja bym wolał takie niz na plebani. Kobieta na zdjęciu wyraźnie zmęczona ale pewnie jak jej zależało to potrafiła wyglądąć.

3 polubienia

he he, chyba tylko panowie głosują na razie :wink:

2 polubienia

Nie wiem, który mam zaznaczyć. Nauczycielka tak jak ksiądz nie powinna molestować nieletnich ani deprawować ich. Ona ich poiła alkoholem. To, że nieletni miał już 16 lat a ona jest całkiem ładna nie usprawiedliwia jednak deprawacji. Tu jeszcze dochodzi dodatkowo zależność nauczycielka - uczeń. Nie tak powinna wyglądać inicjacja seksualna młodych chłopców. Gdyby nie była nauczycielką uważałabym, że kara jest zbyt wysoka, ale była. I tu jest pies pogrzebany. Może ta kara stanie się przestrogą dla innych “chętnych” nauczycielek, którym rodzice powierzają swoich synów w całkiem innych celach.

4 polubienia

A ja miałem kolegę, który ożenił się z o 9 lat starszą swoją polonistką. Miał 15 lat gdy go “uwiodła”. Powinna siedzieć?

2 polubienia

A zmusiła go wtedy do bara bara?
Czy sam chciał upuścić soczku z kroczku?

1 polubienie

No dobrze, ale w tym wypadku (tego Twojego kolegi) nauczycielka była wolna (skoro sie potem pobrali) i on był Jeden - wiec można podejrzewać uczucie. W wypadku, który przedstawia o2.pl molestowanych było dwóch a ona miała męża, czyli zwyczajna chuć, a nie uczucie. Dla mnie ta różnica jest bardzo istotna, chociaż dla rodziców tych dzieci pewnie mniej. Co innego, gdy taki chłopak zakochuje się i … wiadomo, a co innego jak jest częstowany alkoholem i jest to tylko fizyczna zabawa. Niby żadna różnica biorąc pod uwagę wiek poszkodowanych ale… jest to różnica ogromna.

3 polubienia

Bez szału ale też bez wstydu. Tak wyglądała wcześniej.

1 polubienie

W tym konkretnym przypadku? Alkohol plus wykorzystanie stanowiska.
Jak dla mnie okolicznosci obciazajace. Czy 10 lat? Takich zachowan wiezieniem nie wyleczysz.
A co do samego zjawiska? To nie obrazajac nikogo, ale jakbym wierzyla przechwalkom i opowiesciom moich kolegow w dawnych czasach, to w Lodzi, szczegolnie w okresie powakacyjnym sady bylyby sprawami o demoralizacje nastolatkow zawalone, a kobiece wiezienie wymagaloby porzadnej rozbudowy. :imp::joy:

2 polubienia

A Ty jak miałeś 16 lat, to o 9 lat starsza nauczycielka musiałaby Cię zmuszać? :wink:

1 polubienie

A myślisz, że chłopakiem w wieku lat 16 kieruje chuć, czy uczucie? :wink:

1 polubienie

No i jeszcze klasykiem walnę:

1 polubienie

@joko
Zastanawialam sie nad odpowiedzia
Ale wyjasnilas to tak rozsadnie ze podzielam twoje zdanie

1 polubienie