Cześć, kilka spraw organizacyjnych.
-
W weekend popracuję nad wklejaniem video. Nie wiem jeszcze co jest źle.
-
Zauważyłem, że kilku użytkowników narzeka na minimalną długość postu. Czy chcielibyście, żeby minimum 20 znaków zostało zniesione (lub skrócone np. do 3 znaków, żeby użytkownicy mogli odpowiedzieć “tak” lub “nie”).
- Chcę zniesienia minimalnej długości wypowiedzi
- Niech zostanie minimalna długość 20 znaków
- Logowanie przy pomocy Twitter, Facebook lub Google. Jest nas tu w tej chwili prawie czterdziestka, ale jak kilka osób zauważyło, bez nowej krwi (imigracji?
) może nastąpić degradacja środowiska. Na starej witrynie pisanie z gościa zawsze było problemem. Dlatego pomyślałem, że może zezwolić na wpisy osób zalogowanych przez Facebook, Twitter lub Google? Taki użytkownik nie musiałby zakładać konta na forum, jeżeli miałby konto w którymś z serwisów społecznościowych.
- Zezwolić na logowanie się przez Facebook
- Zezwolić na logowanie się przez Twitter
- Zezwolić na logowanie się przez Google
- Nie zezwalać na logowanie się przez serwisy społecznościowe
- Moderacja - z konieczności zrobiłem się moderatorem, ale wolałbym, żeby się tym zajmował ktoś inny i wyłączę się z funkcji moderatora jak wszystko już będzie działało technicznie na forum jak należy. Na obecną chwilę @anon25287923 and @Bocca-Lupo też są modkami, mam jeszcze jedną osobę w rezerwie, ale wolałbym, żeby było więcej ochotników w zanadrzu i żeby to społeczność zatwierdzała moderatorów, nie ja. Dlatego myślę, że powiedzmy za dwa tygodnie powinniśmy zrobić wybory moderatorów, a przez te dwa tygodnie może pozbieralibyśmy ochotników do tej niewdzięcznej funkcji?
6 polubień
Z nieba nam spadłeś, już kilka osób się skarży na te 20 znaków i prosimy o zmniejszenie tej ilości, bo ciężko się odpowiada.
1 polubienie
Jestem dokladnie przeciwnego zdania.W ten piekny sposób likwiduje sie równoważniki zdań i zmusza do mówienia!
No ale wiem ze przegram…
4 polubienia
No tak, ale jak piszesz szybko i chcesz odpowiedzieć natychmiast, to wyskakuje Ci ramka i czar pryska.
1 polubienie
I ja to rozumiem.Ale czaru w ogóle brak gdy sie coś takiego potem ma czytać…
2 polubienia
Zgadzam się. Rzadko odpowiadam na pytanie jednym słowem, ale czasami jest taka sytuacja i nie chce się konstruować całego zdania.
3 polubienia
Wiem jedno, ataku trolli nie zdzierżę , więc róbcie tak, żeby było jak najbardziej bezpiecznie i mało dla Was roboty. Ja się dostosuję, tu nie mam zdania.
Co do długości postu jednak jestem za zniesieniem, bo każde ograniczenie, mnie osobiście ogranicza…
A gaduł ci u nas dostatek, więc spoko 
6 polubień
Jeśli chodzi przepływ świeżej krwii, jestem decydowanie za, ale nie chciałbym, żeby ktoś logował się z innych kont, zmieniając nicki, robiąc podszywy.
7 polubień
Jeśli to forum będzie przyjazna to spoko możemy zapraszać do niego swoich znajomych
5 polubień
“Przyjazność” strony zależy nie tylko od nas samych (co prawda na razie można powiedzieć, że jest poezja !
) ,ale również i chyba jednak w głównej mierze od sprawnej moderacji.
@Bingola sama pamiętam, kiedy ziarna od plew oddzielałam na naszym poprzednim forum (a potrafiłam to robić bardzo biegle
), jednak zbyt masowy atak stonki, albo tak jak @collins02 mawiał “niebieskiego planktonu” potrafił zniechęcić tak dokuczliwie, że uciekałam szybko tam, gdzie raki zimują. Czyli klapka na lapka w dół i nie ma mnie 
Tak szczerze - sprawna i “obecna” moderacja, to podstawa oprócz nas - lubiących się, a co najważniejsze tolerujących , (bo przecież nie ze wszystkimi nam po drodze…), i nie tylko na naszej ciepłej stronce … 
Pozdrawiam moderów !!! 
5 polubień
W pelni popieram.I martwi mnie troche brak cl
1 polubienie
W ustawieniach konta, masz Użytkownicy
kliknij w to i zobaczysz okienko - Uciszeni i Ignorant.
1 polubienie
Sprawdzałaś jak to działa? Czy znikają wpisy, czy nie widzisz tego kogoś?
Spróbuj i zobaczymy, jak to działa
Piszę serio.
Wyciszyłam teraz @Bocca-Lupo , niech spróbuje mnie teraz wywołać !!!
1 polubienie
@anon75849589 , nie chciałoby Ci się napisać krótkiej instrukcji obsługi forum…??? 
2 polubienia
@Szczery_do_BULU , ale Ty długo tego posta pisałeś hahahah , jest podgląd, zawsze widać kto coś nowego płodzi nim edytuje