Ponoć Donald Trump chce kupić wyspę. Skoro jesteśmy krajem zaprzyjaźnionym, może mu coś zaproponujemy?
Czyżby prezydent Ameryki myślał już o swojej przyszłości i próbuje ją uprzedzić żeby nie skończył jak Napoleon…
Chcialam poruszyc ten temat kilka dni temu, ale doszlam do wniosku, ze nie nalezy robic reklamy, nawet negatywnej marionetce zza wielkiego stawu.
Ale ty to zrobiles odpowiednio
I Dunczycy potraktowali to w podobny sposob
Poslka to juz sie sprzedała wlazac Trampkowi w tylek bez wazeliny. A tymczasem tenze zaczyna sie dogadywac z Putinem. Czym sie takie rozmowy w Jalcie skonczyly to wiadomo.
A sie obrazil i za kare swoim jestestwem i wielkim ego Danii nie uszczesliwi, odwolal oficjalna wizyte w tym kraju.
W sumie Napoleon ial smierc prawdziwego mezczyzny.
Umarl na Helenie))
A w temacie,Polska od zawsze z malymi wyjatkami szukala sojusznikow,gdzies w odleglych stronach.
Trampek jest nieobliczalny, na dluzsza metę panstwem nie da się zarządzać jak zadluzonym przedsiebiorstwem. Choc USA duzo do tego ostatniego nie brakuje. A dlugi skupowali Chinczycy juz od lat 70
To jest swir pierwszej wody.
Nie rozumiem,jak taki czlowiek,zyjacy z glowa w chmurach,mogl zostac prezydentem takiego kraju
Co do zadluzenia USA jest ponoc astronomiczne.
Mhm. Ty mi lepiej powiedz, co Trump robi przez nikogo nie niepokojony podczas gdy wszyscy się śmieją z jego pomysłu z Grenlandią…
Zarluzenie jest miepoliczalne, no oni sami chyba nie wiedza ile tych dolarow jest w obiegu czy skarpetce ciulaczy. A teraz maja powaznego wroga w euro, yuanie i kto wie czy rubel do tego klubu nie dołączy?
w 2006 kryzys swiatowy zaczal sie od dolara, a w innych dużych gospodarkach idioci nie siedza. Ropa też kiedys moze przestac byc przedmiotem pozadania.
Taaa, tylko cos mi nie przypomina Napoleona…
Dania w zalobie…
Mam takie wrażenie że zawsze wszędzie najlepiej według niektórych stawiać na te same systemowe mordy, mogą być nawet czarne… A im więcej w człowieku typu trump jest patriotyzmu dbanie o swój kraj i naród tym uważany jest za większego dziwaka… Zresztą podobnie jest w Polsce…
Dbanie o swoj kraj,narod i owszem,ale nie kosztem innych narodow.jak to czyni USA.
No niewatpliwie. Tyle transparentów sie zmarnuje, a sie szkowali
Cieplego przywitania to by tam nie mial.
Trump to dba o swoja kieszen - a ze wiekszosc jego szemranych interesow zwiazana jest z Ameryka to przy okazji o USA
Więc Obama pod tym względem był jeszcze gorszy chyba…
On to on, ale co robia podlegle mu sluzby? I jastrzebie z generalicji?
USmany od dawna lupia swiat w imie niesienia demokracji.
Kopią pod nim dołki. Czyli to co zwykle.
Ja wiem czy kopia? A moze po prostu trzymają go na krotkiej smyczy?
Jak uczy nas Historia.
Wielkie mocarstwa zawsze upadaja i to bezpowrotnie.
Zwykle zamieniaja sie z tzw.trzeci swiat.