Ona była pilotem małego samolotu, pewnie jakieś klasy ich wielkości są. Więc maksymalnie na oko to może 2-4 osób mogła brać na pokład. Po siedzeniach to było widać.
Ona baaardzo chciała być pilotem, żeby móc zaimpownować światu, i na Insta dała tego całkowity dowód. Robiła filmiki na których jej brak umiejętności prowadzenia samolotu był bardziej niż przerażający, jakkolwiek przedstawiała to jako coś fantastycznego i super.
Co do trenerów, egzaminatorów, to pobiła rekordy maksymalności, zmieniała trenerów, bo większość nie wiedziała jak ją czegoś nauczyć, tak bardzo uparcie była nieumiejętna w praktyce latania. W końcu też musiała szukać egzaminatora, który by jej od ręki podpisał papier licencjujący ją do latania. I niestety takiego znalazła…
Jak dla mnie, to dla chcącego, nic trudnego, przynajmniej w załatwianiu własnych spraw, przynajmniej w tym była dobra.
Po śledztwie jeden z wniosków był taki, że zwyczajnie latanie to nie było jej powołaniem, ponieważ taka była, tak jak niektórzy ludzie nie mogą śpiewać, albo pisać wierszy, tak ona nie powinna latać. Dlaczego? Dla przykładu w trakcie lotów nie miała w ogóle orientacji przestrzennej, nie umiała się odnieść bez instrumentów do kierunków, punktów odniesienia, takie jak drogi, czy pasy lotniska, nie umiała opanować prowadzenia samolotu bez autopilota, co było zresztą powodem jej katastrofy. Podstawowe funkcje sterowania zwyczajnie ją przerastały, pomimo brania lotów z wieloma trenerami, zwyczajnie tego nie opanowała. I ostatnie, kto wie może najważniejsze, brała mnóstwo lekarstw, które były zakazane podczas latania, a które miały ją uspoakajć, etc. Wiadomo, antystresanty, itp. W organizmie dużo tego miała. W efekcie podczas lotu była zamulona, nie miała jasnego myślenia, jej reakcje zwyczajnie były niczym osoby nietrzeźwej… To z oglądania jej filmików już było widać.
Oczywiście wszystkie te filmiki zostały ściągnięte z mediów. Ja naoglądałem się podsumowań z tego śledztwa, a to wideo w temacie powyżej, jest opinią psychologa, czy też psychiatry, znanego z mediów, i bardzo dokładne analizy osobowościowe przeprowadzający.
@Nunu jak dla mnie to naprawdę szokująca jest ta historia, zresztą nie wkręciłaby mnie inaczej tak bardzo. Niestety, większość filmików na jej temat są w języku angielskim tylko.