Ok.
Ale skąd ta nazwa i dlaczego?
Sam punk oznacza śmieci i podobne postawy w życiu.
Steam-para…
Hmmmm…
Wszystko co stare,zardzewiale,prędzej czy pózniej,mnie wciągnie.
I tu pewnie takze.
Pod warunkiem że nikt nie posmaruje Singerki na różowo
To ja chyba jestem bardziej tolerancyjna od Ciebie w tym wypadku. Ludzie starają się zrobić z rzeczy według nich zwyczajnych i takich “bez życia” coś, co ich zachwyci. I ta Singerka jest tego przykładem.
Są osoby, które lubią mieć cały pokój na różowo (łącznie z sufitem). Skoro się w tym dobrze czują i są szczęśliwi mając ten różowy sufit, to… Mnie kolor ich sufitu nie boli.
Ale ok.Mówimy o guście a nie o wtrącaniu się w cudze sprawy…
Ostatnio opisywalem moje vis a vis,na starym mieszkaniu…Czerwona wsciekłość,plus czarny fortepian [na ktorym nikt nie grał…]
Stara Andrzejewska i jej obsesje…Osobny temat.Podobnie jak jej córki
Tak…
Ja nie jestem tolerancyjny.I bardzo nie lubię tego pojecia.Coraz bardziej!
Dobranoc
Tak myślałem…
No wiesz - akurat jutro nie będę mogła dłużej pospać.
Ja wstaje o 6.00.Potem mam troche spokoju a potem,od 9.00 do 18.00 tzw.gotowość.I dyżur od 18.00
12 godzin.
Ja mam zakonserwowaną Hammeritem. Wyszło b. ładnie
Masz rację - ładny, ale i modelka ładna. A bilet kupiłeś? Ponoć podrożały.
Powiększyłam tę lokomotywę i przyjrzałam się jej. Piękne wykonanie. Bardzo ładny przedmiot.
…ale centrum dowodzenia ładniejsze. Chciałabym!
Ja też.Trzeba będzie nam zrobić.
Ok. To od dzisiaj zaczniemy zbierać akcesoria przydatne do zrobienia.
Może jedzie jako maszynista?
Jakiś cud.
Moze to steam to taki skrot myslowy? Uzywamy pojecia “wiek pary” w odniesieniu do wczesnej industrializacji - wielkie maszyny, nitowane konstrukcje, kotly, paleniska , rury, kable, trybiki o rozmiarze 3xl?
Takie troche przetworzenie swiata z wyobrazen z konca XIX w. o przyszlosci? Z wykorzystaniem resztek tamtejszej świetności uzupelnionej wyobraznia?
Fajna kobita. Wziąłbym